Persbericht: DigitalScaler en ORMIT leiden pas afgestudeerden op tot Digitizers

Jong talent wordt ondergedompeld in digitale transformatie van bedrijven

Brussel – De huidige economische situatie noodzaakt bedrijven om hun digitale transformatie te versnellen of intensifiëren. Het kostenplaatje en de schaarste aan de juiste talenten werkt daarbij dikwijls remmend. DigitalScaler & ORMIT introduceren een uniek model (het Digitizer Program1) om bedrijven én jonge talenten te ondersteunen. Om als winnaars uit de crisis van vandaag te komen, kunnen de bedrijven jonge talenten inzetten die door DigitalScaler & ORMIT getraind en opgevolgd worden. Jongeren maken graag gebruik van deze oplossing. Immers, ze zijn meteen inzetbaar en bouwen een voorsprong op door de intensieve opleiding en coaching die hen geboden wordt.

Het komt er meer dan ooit op aan dat bedrijven snel schakelen om economisch relevant te blijven in de huidige moeilijke omstandigheden: de economie krimpt, klanten worden veeleisender en alles gaat steeds sneller. Digitale transformatie biedt een oplossing om de concurrentie voor te blijven. Een digitale transformatie heeft naast het implementeren van technologie vooral te maken met agility en customer experience. De aandacht gaat dan meteen naar de kost van de digitalisatie en de beschikbaarheid van ervaren medewerkers voor de uitvoering ervan.

DigitalScaler & ORMIT bieden een oplossing die uniek is op de markt.

Vandaag worden vaardigheden, wendbaarheid (agility), expertise in klantenervaring (customer experience) en persoonlijke ontwikkeling in één geïntegreerd Digitizer Program aangeboden. Alle Digitizers worden door DigitalScaler & ORMIT ondergedompeld in hun ervaring met klantgerichte digitale, agile transformaties.

Je slagkracht van morgen
Tijdens het traject werken de jongeren binnen een bedrijf mee aan hun digitale transformatie. Eens het Digitizer Program afgerond is, krijgt deze organisatie de mogelijkheid om hen te integreren. Op die manier kan de transformatie in een vloeiende beweging verdergezet worden. "De wereld en bedrijven veranderen. ORMIT loodst ondernemingen naar een volgende fase. Vaardigheden veranderen, maar de behoefte aan talent zal toenemen. Leren wordt belangrijker dan weten”, vertelt Thomas De Wulf, CEO van ORMIT. “We willen jong talent ondersteunen en een brug slaan tussen hen en de bedrijfswereld waar digitale transformatie op één komt te staan”, vervolgt De Wulf.

Een win-win
Bedrijven kunnen snel aan de slag met de Digitizers die door DigitalScaler & ORMIT gecoacht worden. De rechtstreekse betrokkenheid van de jongeren bij de digitale transformatie is een uitgelezen kans voor de bedrijven om de kennis die de Digitizers opgedaan hebben, te behouden binnen hun organisatie. Dit komt ten goede van de klanten die steeds beter en sneller bediend willen worden.

Zelfs tijdens deze moeilijke economische periode gaan jonge talenten veel sneller aan de slag. In meerdere bedrijven wordt een opleidingsstop doorgevoerd. Onze Digitizers daarentegen worden ontwikkeld en begeleid tot experts in business agility en customer experience, ondersteund door interpersoonlijke vaardigheden. Met deze relevante digitale kennis en ervaring behalen ze een ruime voorsprong op hun collega-jongeren die na hun opleiding op zoek gaan naar een gepaste job.

DigitalScaler & ORMIT maken gebruik van gecombineerde leermethodes. Het hele traject steunt op vier pijlers: werkervaring opdoen, opleiding, coaching en intervisie. Meerdere keren per maand volgen de Digitizers een virtuele of classroomtraining. Het opleidingsaanbod is zeer divers en uitgebreid. Dit gaat van communicatietrainingen, changemanagement tot leiderschapsontwikkeling. “Vanuit DigitalScaler voegen we de operationele opleidingen toe”, aldus Sonja Noben, CEO van DigitalScaler. “De nadruk ligt op agile frameworks, tools en technieken tot en met customer journey-methodes en customer experience-metingen”.

Alle competenties en vaardigheden nodig geacht om een goede ‘change catalyst’ en leider te worden en transformatie te begeleiden, komen aan bod. Elke Digitizer krijgt van bij de start een coach of talent development manager toegewezen die waakt over de vooruitgang van de Digitizers.

[1] Digitizer: expert in business agility en customer experience.

Over DigitalScaler
DigitalScaler werd in maart 2019 in België opgericht. Wij leveren advies, opleidingen en digitale oplossingen: zowel strategisch advies als de volledige uitvoering ervan.

DigitalScaler is een start-up die de klanten wil helpen om hun succesvolle toekomst in de digitale maatschappij te creëren door hun transformatiereis te sturen en te schalen met echte ‘klantenbetrokkenheid’ in het hart.

Ons team omvat sterk ervaren experts op het gebied van klantenbetrokkenheid & ‘agility’, ‘change & communication masters’ en digitale technologie ‘champions’. Wij zorgen ervoor dat de digitale en ‘agile’ transformatieambities van onze klanten worden gerealiseerd: ‘hands-on’ en met diepgaande expertise. Een doorgedreven aanpak voor veranderings- en communicatiemanagement wordt toegepast tijdens de hele transformatiecyclus, waarbij het personeel en de bedrijfscultuur worden gestimuleerd door middel van hyperrelevante training.

Meer informatie: www.digitalscaler.eu

Over ORMIT
ORMIT is toonaangevend in talentontwikkeling. Wij geven organisaties toegang tot kritisch geselecteerde talenten, startklaar inzetbaar voor de business.

Onze filosofie is al 25 jaar onveranderd: ORMIT wil dat jonge mensen vanuit persoonlijk leiderschap het allerbeste uit zichzelf en anderen halen. Zo maken we organisaties en mensen succesvoller door hun unieke talenten te vinden, te ontwikkelen en te binden.

ORMIT is in 2020 voor de 8ste keer een van de ‘Best Workplaces’ van België.

ORMIT wilt een inspirerende werkgever zijn, het goede voorbeeld tonen voor de jonge talenten die morgen de toekomstige change catalysts en leiders zullen zijn. Daarnaast bekroonde de Great Place To Work-organisatie ons met een aantal special awards zoals de Special Award for ‘Continuous Learning’ en de Special award for ‘Strategic Talent Development’.

Meer informatie: http://www.ormit.be/en/companies/

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met (niet te publiceren aub):
Wavemakers PR & Communications
Ruth Vervaet
0479 74 57 41
ruth@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme