Uitnodiging persconferentie expo Stephan Balkenhol op 25 oktober

Houtsculpturen uit Belgische privécollecties in Knokke-Heist

Vrijdag 14 september 2018 — Dit najaar brengt het Cultuurcentrum Scharpoord het werk van de wereldbekende beeldhouwer Stephan Balkenhol naar Knokke-Heist. Curator en kunsthistoricus Jo Coucke stelde in nauwe samenwerking met de kunstenaar een overzicht samen van representatieve werken uit Belgische privécollecties. De tentoonstelling ‘Stephan Balkenhol – Houtsculpturen uit privécollecties’ is elke dag van 27 oktober tot en met 13 januari te bezoeken in Cultuurcentrum Scharpoord.

De Duitse beeldhouwer Stephan Balkenhol (°1957, Fritzlar/Hessen) is een grote naam in de internationale hedendaagse beeldende kunst. Van Helsinki tot Johannesburg en van Moskou tot Los Angeles, Balkenhol stelde al wereldwijd in galeries en musea zijn werk tentoon. Balkenhol is vooral gekend voor zijn figuratieve sculpturen in hout. Met zijn onnavolgbare techniek snijdt Balkenhol meesterlijke beelden van mensen en dieren uit stukken boomstam. De expo biedt voor het eerst in België een overzicht van meer dan 30 jaar artistieke expressie in hout. De grote en kleine sculpturen, reliëfs en tekeningen zijn grotendeels afkomstig uit Belgische privécollecties en waren nooit eerder samen te zien.

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 25 oktober om 11 uur voor de persconferentie en een bezoek in primeur aan de tentoonstelling in aanwezigheid van Burgemeester Leopold Lippens, Schepen van cultuur Annie Vandenbussche, Curator Jo Coucke en kunstenaar Stephan Balkenhol. Aansluitend wordt een lichte lunch voorzien en krijgt u de gelegenheid om de aanwezigen te interviewen. Einde voorzien om 13 uur.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen en uw interviews aan te vragen voor 22 oktober aan Astrid De Paep via mail (astrid@wavemakers.eu) of op het nummer 0476 58 02 74.

Expo Stephan Balkenhol / Houtsculpturen uit privécollecties
Zaterdag 27 oktober 2018 – zondag 13 januari 2019
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist
cc.ticket@knokke-heist.be
cultuur.knokke-heist.be/balkenhol
Dagelijks: 10 – 18 uur
Op 24, 25, 31 december en 1 januari gesloten om 16 uur.

Tickets
€ 10 / € 8 KH Uitpas, Bill, + 10 pers. / - 18 jr. gratis

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:

Wavemakers
Astrid De Paep
astrid@wavemakers.eu
0476/58 02 74

© Jo Coucke<br/>Stephan Balkenhol, Meisenthal (20 augustus 2018)
Stephan Balkenhol, Grosser Kopf (1994)
© Helge Mundt <br/>Stephan Balkenhol, Kleine Frau (1987)
©Stephan Balkenhol, Kleiner Mann mit schwarzer Hose und weissem Hemd (1990)
©Stephan Balkenhol, Mann mit goldener Kugel (2017), installatiezicht Deweer Gallery (2017)