Uitnodiging persconferentie expo Stephan Balkenhol op 25 oktober

Houtsculpturen uit Belgische privécollecties in Knokke-Heist

Dit najaar brengt het Cultuurcentrum Scharpoord het werk van de wereldbekende beeldhouwer Stephan Balkenhol naar Knokke-Heist. Curator en kunsthistoricus Jo Coucke stelde in nauwe samenwerking met de kunstenaar een overzicht samen van representatieve werken uit Belgische privécollecties. De tentoonstelling ‘Stephan Balkenhol – Houtsculpturen uit privécollecties’ is elke dag van 27 oktober tot en met 13 januari te bezoeken in Cultuurcentrum Scharpoord.

De Duitse beeldhouwer Stephan Balkenhol (°1957, Fritzlar/Hessen) is een grote naam in de internationale hedendaagse beeldende kunst. Van Helsinki tot Johannesburg en van Moskou tot Los Angeles, Balkenhol stelde al wereldwijd in galeries en musea zijn werk tentoon. Balkenhol is vooral gekend voor zijn figuratieve sculpturen in hout. Met zijn onnavolgbare techniek snijdt Balkenhol meesterlijke beelden van mensen en dieren uit stukken boomstam. De expo biedt voor het eerst in België een overzicht van meer dan 30 jaar artistieke expressie in hout. De grote en kleine sculpturen, reliëfs en tekeningen zijn grotendeels afkomstig uit Belgische privécollecties en waren nooit eerder samen te zien.

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 25 oktober om 11 uur voor de persconferentie en een bezoek in primeur aan de tentoonstelling in aanwezigheid van Burgemeester Leopold Lippens, Schepen van cultuur Annie Vandenbussche, Curator Jo Coucke en kunstenaar Stephan Balkenhol. Aansluitend wordt een lichte lunch voorzien en krijgt u de gelegenheid om de aanwezigen te interviewen. Einde voorzien om 13 uur.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen en uw interviews aan te vragen voor 22 oktober aan Astrid De Paep via mail (astrid@wavemakers.eu) of op het nummer 0476 58 02 74.

Expo Stephan Balkenhol / Houtsculpturen uit privécollecties
Zaterdag 27 oktober 2018 – zondag 13 januari 2019
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist
cc.ticket@knokke-heist.be
cultuur.knokke-heist.be/balkenhol
Dagelijks: 10 – 18 uur
Op 24, 25, 31 december en 1 januari gesloten om 16 uur.

Tickets
€ 10 / € 8 KH Uitpas, Bill, + 10 pers. / - 18 jr. gratis

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:

Wavemakers
Astrid De Paep
astrid@wavemakers.eu
0476/58 02 74

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme