Rechtzetting EUROPEAN OPEN 2018: De Belgische Yannick Mertens plaatst zich voor kwalificatieronde

Trekking hoofdtabel om 18u live op Facebook

Antwepren - Vandaag worden, met de overwinning van Yannick Mertens, de prekwalificaties van de European Open afgerond. De naam van de speler die de laatste wild card voor het ATP 250-toernooi kreeg toebedeeld werd gisteren reeds aangekondigd. Het is de jonge Amerikaan Frances Tiafoe (20 jaar) die voor de tweede keer op de court in Antwerpen zal verschijnen. Straks wordt op de Facebookpagina van de European Open de trekking van de hoofdtabel live uitgezonden.

Resultaten van de prekwalificaties
In de prekwalificaties van de European Open namen Yannick Mertens, Romain Barbosa (winnaar Belgian Circuit Master), Jeroen Vanneste en Joris De Loore het tegen elkaar op. Uiteindelijk was het de Belgische Yannick Mertens die zich wist te plaatsen voor de kwalificaties van de European Open.

Wild cards uitgereikt
De organisatoren reikten drie wild cards voor de hoofdtabel uit. De gelukkigen zijn: Ruben Bemelmans (ATP-108) die reeds eerder werd gekozen ; Milos Raonic (ATP -20), die voor de eerste keer aan het toernooi zal deelnemen en Frances Tiafoe (ATP-40) waarvan de deelname gisteren werd bekend gemaakt. “We zijn uitermate tevreden om de tweede deelname van de Amerikaan Tiafoe aan de European Open aan te kondigen. Hij behoort tot de top 5 van de ATP Next Gen spelers. Zijn matchen zijn een must voor liefhebbers van toptennis”, vertelt toernooidirecteur Dick Norman.

Morgen op het programma
Zondag 14 oktober start de eerste kwalificatiedag voor de spelers van de European Open. De matchen starten om 11 uur in de Antwerpse Lotto Arena. Het volledige programma van de matchen vindt u terug op de website van de European Open: http://europeanopenatp250.com

Journalisten die een persaccreditatie wensen in te dienen voor de European Open kunnen via mail een aanvraag sturen naar eo@wavemakers.eu

Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.

Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .

Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 615.206 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications
Astrid De Paep
astrid@wavemakers.eu
+32 (0)476 58 02 74
 

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme