Persbericht: Belgische Automation haalt order CERN binnen

Levering van tien Prefabricated Datacenter Modules voor uitbouw datacenters CERN

Het Belgische Automation uit Halle, gespecialiseerd in datacenter-oplossingen, haalt een belangrijke opdracht binnen voor de uitbreiding van de datacenters bij het CERN. De tien bestelde modules representeren een contract van 10 miljoen euro en laten het Europees Centrum voor Kernonderzoek toe om meer informatie te capteren en beheren tegen een aanvaardbare kost en binnen een korte leveringstermijn. In september worden de eerste twee performante modules boven op de experimenten geplaatst (Near source) wat data-analyse in real-time mogelijk maakt.

“Ook en vooral bij het CERN is het nodig om nieuwe technologieën te omarmen om het steeds groter volume aan data die gegenereerd wordt door onze experimenten te verwerken. De ‘prefabricated datacenters’ van Automation zijn daar een mooi voorbeeld van.”, vertelt Maria Girone, CTO bij het CERN.

CERN heeft beslist om voor de upgrade van twee experimenten (Large Hadron Collider’s (LHCb) en ALICE O2) geen nieuwe of additionele (traditionele) datacenters te bouwen maar realiseert de upgrades door middel van Prefabricated Datacenter Modules.

De voordelen van de modules spreken voor zich:

  • Snelle, flexibele en efficiënte oplossing die de hoogste kwaliteitsstandaarden behaalt
  • Ondersteuning van de hoge performantie-eisen die de CERN-ICT stelt
  • Leveringstermijn van 12 weken
  • Geoptimaliseerde performantie-configuraties aangaande kracht, densiteit en energie-efficiëntie
  • Near Source, de modules staan boven op de experimenten wat een enorme besparing oplevert op de overdracht van data

Elk Prefabricated Datacenter voorziet 2MW netto IT-load met een geëstimeerde jaarlijkse gemiddelde pPUE lager dan 1.075. Hiermee presteert de Automation- SAFE-ECO-oplossing (*) ver onder de gevraagde 1.10 pPUE in termen van energie-efficiëntie. Dit wordt behaald door het integreren van een koelingsysteem dat specifiek afgestemd is op de weersomstandigheden in midden Europa.

Ter vergelijking: een traditioneel datacenter met een vermogen van 2MW heeft een pPUE van 1,35 tot 1,8. Of met andere woorden een traditioneel datacenter verbruikt 25% meer energie dan een Prefabricated Datacenter.

Een breed scala aan segmenten en bedrijven dichter bij huis maakt al gebruik van de Prefabricated Datacenter Modules:

- Voor Proximus wordt de SAFE ECO met ‘fresh air’ momenteel uitgerold ter ondersteuning van het FTTH-project. De bestaande gebouwen worden gradueel vervangen door de modules die bovendien geluidsarm en economisch interessant zijn.

- 2 SAFE ECO ‘Indirect Evaporative Cooling’ werden al geïnstalleerd in Mainz, Duitsland.  De energiebesparing voor deze klant wordt geëstimeerd op minstens € 90.000 per jaar voor een 100 KW net IT load datacenter. Er is tevens plaats om 8 modules extra te plaatsen.

Daarnaast staan nog 600 gepersonaliseerde modules verspreid over de wereld binnen de meest uiteenlopende industrieën en toepassingen zoals ‘Industrial IoT, Telco, HPC, ECO’.

(*)SAFE is een concept gebaseerd op de kennis en ervaring die gedurende meer dan 20 jaar opgedaan werd in het ontwerp van ‘containerized shelters’ en voldoet volledig aan de eisen van vandaag aangaande ICT-uitrusting.

SAFE is een zorgvuldig gekozen Engels letterwoord dat onze ontwerpfilosofie weerspiegelt en staat voor Veilig, Autonoom, Flexibel en Efficiënt.

Over Automation

20 jaar ervaring
Massief stalen framework
Tailor-made
Vendor-neutral
All-in-One – technische know-how – toptechnologie
Vaste prijs en snelle levering – lagere TCO (total cost of ownership)

Meer op: https://datacenter.automation.be/

Contact:

Marina De Moerlooze – Marketing Director - +32 494 56 89 07

Jurgen Caeyman – CCO - +32 473 68 01 00

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme