Persbericht – Auctelia: 10 jaar ervaring in het veilen van professioneel tweedehandsmateriaal

Mont-Saint-Guibert – In 2009 richtten twee ingenieurs het online veilingplatform Auctelia op, vandaag de dag is Auctelia een van de grote spelers wat betreft de online verkoop van professioneel en industrieel tweedehandsmateriaal. Het voorbije jaar realiseerde Auctelia een verkoopvolume van 7 miljoen euro via een netwerk van 135.000 gebruikers. Het bedrijf tekent een gemiddelde jaarlijkse groei van 30% op. Ter gelegenheid van hun 10de verjaardag maakt men bij Auctelia de balans op en men stelt meteen duidelijke doelen voor de toekomst.

30% groei in verkoopvolume
De afgelopen jaren kent de markt voor professioneel tweedehandsmateriaal een duidelijke en systematische groei. Sinds het jaar 2013 haalt Auctelia een gemiddelde jaarlijkse groei van 30% in verkoopvolume. Nadat ze 2 miljoen optekenden in 2015 en 5 miljoen in 2017, sloot Auctelia het boekjaar 2019 af met een verkoopvolume van 7 miljoen euro. “Deze positieve trend kan enerzijds verklaard worden door een algemene mentaliteitswijziging met betrekking tot duurzaamheid en milieubewustzijn: reeds gebruikt materiaal dat nog perfect bruikbaar is, wordt niet langer meteen afgedankt. Anderzijds worden verkopers zich steeds meer bewust van de voordelen die een gespecialiseerde tussenpersoon voor de verkoop van hun materiaal met zich meebrengt. Zo halen verkopers maximaal profijt uit oud materiaal, zonder dat men zich moet bekommeren over de verkoop”, vertelt Olivier Maton, COO bij Auctelia.

Het online veilingplatform telde 100.000 gebruikers in 2018 en rondde in 2019 de kaap van 135.000 gebruikers. De groep van verkopers is overwegend afkomstig uit sectoren zoals de bouw, transport, houtbewerking en het milieu, en bestaat grotendeels uit verantwoordelijken voor de inkoop of financiën van een bedrijf, kmo’s en onafhankelijken, en curatoren die optreden bij faillissementen. Voor het merendeel bevinden de verkopers zich in België, al weet de succesformule van Auctelia ook steeds meer klanten in Noord-Frankrijk te verleiden.

Onder de kopers onderscheidt men zowel particulieren (15%) als professionelen (85%). Zij opereren voornamelijk in België, Frankrijk en Nederland, en in sommige gevallen ook in Oost-Europa. Het klantenbestand van Auctelia bestaat uit bedrijven zoals Proximus, bpost, Brussels Airport en Renewi.

Verdubbeling van het verkoopvolume tegen 2022
Voor het jaar 2020 stelt Auctelia het doel van een verkoopvolume van 9 miljoen euro voorop. “Verder spreken we de ambitie uit het verkoopvolume te verdubbelen tegen 2022. We wensen dit te realiseren door ons netwerk van verkopers en partners verder uit te breiden”, verklaart Olivier Maton. Het bedrijf heeft reële plannen om zijn netwerk in Vlaanderen en in het noorden van Frankrijk verder te ontwikkelen en te versterken. In de toekomst wenst Auctelia eveneens de partner bij uitstek te worden voor de publieke sector, die momenteel 3% van het verkoopvolume vertegenwoordigt. “Onze aanwezigheid op het Salon des Mandataires deze week, kadert perfect in deze visie. We werken reeds samen met verschillende gemeentes en intercommunales, maar we wensen onze diensten aan alle Belgische openbare diensten aan te bieden”, gaat Olivier Maton verder. Daarnaast beoogt Auctelia het netwerk van partners die materiaal (overwegend afkomstig vanuit faillissementen) verzamelen en beroep doen op het online veilingplatform als verkoopkanaal, verder uit te bouwen.

Over Auctelia
Auctelia is een online veilingplatform voor professioneel tweedehandsmateriaal. Het werd in 2009 opgericht in België en telt vandaag de dag klanten in een dertigtal landen. De drie belangrijkste sectoren van waaruit materiaal op Auctelia te koop wordt aangeboden, zijn de bouwsector, de milieusector en de houtsector (schrijnwerkerij en houtzagerij). Auctelia bestaat uit 18 werknemers en realiseerde een verkoopvolume van 7 miljoen in 2019. Momenteel telt het online platform 135.000 gebruikers. Het bedrijf is actief in België en in het noorden van Frankrijk, en verspreidt verkocht materiaal over heel Europa.

Een volledig portret van Auctelia en haar geschiedenis is terug te vinden in het bijgevoegde persdossier.

Voor meer informatie, interviewaanvragen of beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen met (niet publiceren aub):
Wavemakers PR & Communications
Amélie Putmans
0477 20 09 70
amelie@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme