Media alert - EUROPEAN OPEN 2018: Monfils en Edmund spelen finale enkelspel

In dubbelspel staan Demoliner/Gonzalez tegenover Mahut/Roger-Vasselin

Antwerpen – De European Open 2018 bereikt stilaan zijn hoogtepunt: alle finalisten zijn intussen bekend. In het enkelspel neemt Gaël Monfils (ATP-38) het morgen op tegen Kyle Edmund (ATP-15). In de halve finale schakelde Monfils Diego Schwartzman (ATP-17) uit in twee sets (6-3, 6-4). Edmund haalde het van Richard Gasquet (ATP-28), ook in twee sets (6-3, 6-4). In het dubbelspel kennen Marcelo Demoliner (ATPD-67) en Santiago Gonzalez (ATPD-54) ook hun tegenstanders: het zijn Nicolas Mahut (ATPD-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATPD-26). Zij wonnen hun halve finale van Divij Sharan (ATPD-38) en Artem Sitak (ATPD-36). De finale in het dubbelspel vindt morgen plaats om 12.50u; die in het enkelspel om 15u. Vandaag betraden trouwens ook enkele vedetten het Center Court van de Lotto Arena: Sabine Appelmans, Dick Norman, Guga Baùl en special guest Niels Destadsbader entertainden het talrijk opgekomen publiek met een heuse stars match.

Wedstrijduitslagen
Alweer een belangrijke dag op de European Open vandaag, met een sterke affiche voor de drie halve finales en een volledig gevulde Lotto Arena. In het enkelspel schakelde zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-17) uit in twee sets (6-3, 6-4). Eerste reekshoofd Kyle Edmund (ATP-15) haalde het van vierde reekshoofd en oud-winnaar Richard Gasquet (ATP-28), ook in twee sets (6-3, 6-4). De finale tussen Monfils en Edmund vindt morgen plaats om 15u en belooft, op basis van de voorbije wedstrijden, toptennis af te leveren.

Na afloop van zijn wedstrijd vertelde Monfils het volgende: “Ik ben blij dat ik deze wedstrijd in twee sets heb kunnen winnen. De vermoeidheid begint immers door te wegen. Ik kom van de Shanghai Rolex Masters, en bij het begin van de week had ik wel wat last van jetlag. Ook mijn maagproblemen de voorbije dagen hebben invloed gehad op mijn spel. Het publiek ziet niet altijd onze vermoeidheid, maar die is er wel. Gelukkig kan ik rekenen op een sterke opslag.”

Edmund verklaarde meteen na afloop van zijn halve finale: “Ik ben op het veld gekomen met de verwachting dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, en dat ik agressief zou moeten spelen. Dat heb ik ook gedaan, met een goed resultaat. Het is mijn tweede finale dit jaar en ik hoop dat het morgen lukt om het toernooi binnen te halen.”

In het dubbelspel kennen Marcelo Demoliner (ATPD-67) en Santiago Gonzalez (ATPD-54) sinds vanmiddag ook hun tegenstanders: het zijn Nicolas Mahut (ATPD-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATPD-26). Zij wonnen hun halve finale van Divij Sharan (ATPD-38) en Artem Sitak (ATPD-36) (7-5, 7-6 (3)). De finale in het dubbelspel vindt morgen plaats om 12.50u. Het Franse duo verliet opgelucht het Center Court: “We speelden niet meteen ons beste tennis, maar op de beslissende momenten stonden we er wel. Het is uitkijken naar morgen. Daar treffen we een sterk duo dat heel energiek tennis brengt. We hebben vertrouwen, maar het wordt zeker spannend!”, aldus Nicolas Mahut.

De resultaten van deze en alle andere wedstrijden kunnen zoals altijd worden geraadpleegd via de website.

Extra entertainment
Tussen de twee halve finales in het enkelspel stond vandaag ook een korte stars match op het programma. Daarin namen Sabine Appelmans en Guga Baùl het op tegen Dick Norman en special guest Niels Destadsbader. De talrijke aanwezigen genoten van het gebrachte spektakel, en ook de spelers waren duidelijk in hun sas. Een goedgemutste Niels Destadsbader vertelde na afloop: “Ik heb begrepen dat wij gewonnen hebben, dus het was sowieso een goeie wedstrijd.” “Inderdaad, Guga en ik hebben verloren. Dit moeten we dus nog eens overdoen: volgende jaar wil ik revanche,” vulde Sabine Appelmans breed lachend aan.

Morgen staat vlak voor de start van de finales ook nog een Play Unified-demonstratiewedstrijd van Special Olympics Belgium (SOB) op de agenda, de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens dit dubbelspel vormt één tennisser met een verstandelijke beperking een team met een reguliere tennisser. Concreet nemen één van de Rising Stars 2018 van BNP Paribas Fortis, de 23-jarige Michael Geerts, en de twee jaar oudere SOB-atleet Jonas Mathei het op tegen Rising Star Lara Salden (19) en SOB-atleet Dennis Deherdt (25).

Tevreden event director
Terwijl het toernooi stilaan naar zijn ultieme  hoogtepunt toegroeit, is het voor de organisatie ook al tijd om even terug te blikken op de voorbije week. Daarin zag event director Ilse Van Parys een opvallende stijging van het aantal toeschouwers. En ook het VIP-programma tijdens deze derde editie is intussen een groot succes te noemen: de PwC Legal VIP-ruimte mocht al meer dan 800 gasten onthalen. Ilse Van Parys: “Het was van bij aanvang de bedoeling om van de European Open 2018 een totaalbelevenis te maken. Na gisterenavond kunnen we echt wel zeggen dat we in ons opzet geslaagd zijn. Meer dan 1000 bezoekers vonden vrijdagavond de weg naar Court Number One voor de European Open Party. Ik kan niet anders dan oprecht tevreden te zijn. We hebben dit jaar de basis gelegd om de European Open in Antwerpen te laten uitgroeien tot dé place to be in het Belgische tennis.”

Persconferentie met toernooidirecteur Dick Norman en Kristoff Puelinckx, Founder en CEO van Tennium : morgen, zondag 21 oktober om 12u
Locatie: perscentrum Lotto Arena
Tijdens dit persmoment geven beide heren hun kijk op het voorbije toernooi en kunnen er vragen gesteld worden. Er wordt ook al even vooruitgeblikt naar volgend jaar.

 

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/
Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 612.755 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme