Media alert - EUROPEAN OPEN 2018 : Schwartzman en Gasquet gekwalificeerd voor halve finale

Vanavond European Open Party op Court Number One

Marcelo Demoliner (ATPD-67) en Santiago Gonzalez (ATPD-54) zijn het eerste duo dat zich heeft gekwalificeerd voor de finale in het dubbelspel op de European Open. De tweede halve finale vindt plaats morgen, zaterdag 20 oktober.
In het enkelspel vonden vandaag de kwartfinales plaats. Na afloop van de eerste twee wedstrijden staan Diego Schwartzman (ATP-17) en Richard Gasquet (ATP-28) in de halve finale van morgen. De Argentijn Schwartzman had niet al te veel moeite om zich van zijn tegenstander te ontdoen terwijl Gasquet zijn wedstrijd niet al te gemakkelijk kon winnen. De namen van de andere gekwalificeerde  spelers worden later vanavond bekendgemaakt.
Vandaag staat ook synoniem met feest. Elke toeschouwer met een ticket voor de wedstrijden van vrijdag 19 oktober heeft namelijk vanaf 21u ook toegang tot de European Open Party op Court Number One van de Lotto Arena.

Wedstrijduitslagen
De European Open opende vandaag met de eerste halve finale in het dubbelspel. Daarin stonden de Spaanse broers Gerard en Marcel Granollers tegenover Marcelo Demoliner (BRA) en Santiago Gonzalez (MEX). Het Zuid-Amerikaanse duo wist zich te kwalificeren (6-3, 6-4) voor de finale van zondag 21 oktober.

Deze namiddag werd ook het startschot gegeven voor de kwartfinales in het enkelspel. Verschillende reekshoofden streden om een plaats in de halve finales van het ATP 250-toernooi in Antwerpen. De Argentijn Diego Schwartzman (ATP-17), reekshoofd nummer twee, was de eerste om zich te kwalificeren door de Fransman Gilles Simon (ATP-32), reekshoofd nummer vijf, naar huis te sturen. “Het is mijn derde keer hier in Antwerpen. Ik ben tevreden over mijn prestatie van vandaag en blij dat ik me kon kwalificeren voor de halve finale. We zien wel wat er nu nog volgt, maar ik hoop echt door te kunnen gaan”, aldus de Argentijn na afloop van de wedstrijd.

De tweede speler die zich wist te kwalificeren voor de halve finale is de Fransman Richard Gasquet. Hij versloeg de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-58) op het Center Court van de European Open. « Dit was echt een gekke match. Hij is teruggekomen in de tiebreak van de derde set. Het is vreemd om te winnen met deze score. Ik moet toegeven dat ik een beetje panikeerde, maar ik ben geconcentreerd gebleven tot het einde», aldus Richard Gasquet.

De laatste twee wedstrijden in de kwartfinales gaan tussen de Fransman Gaël Monfils (ATP-38) en de Canadees Vasek Pospisil (ATP-79), terwijl de Brit Kyle Edmund (ATP-15) de Wit-Rus Ilya Ivashka (ATP-97) tegenover zich krijgt.
De resultaten van deze en alle andere wedstrijden kunnen zoals altijd worden geraadpleegd via de website.

Programma zaterdag 20 oktober
Morgen vindt de tweede halve finale in het dubbelspel plaats. Daarin staat het duo Sharan/Sitak tegenover Mahut/Roger-Vasselin (13u). Deze wedstrijd wordt gevolgd door de eerste halve finale in het enkelspel, tussen Diego Schwartzman en de winnaar van de wedstrijd van vandaag (Monfils vs Pospisil) (vanaf 15u). De aanwezigen in Lotto Arena worden morgen ook getrakteerd op een exhibitiewedstrijd met Sabine Appelmans, Dick Norman, Guga Baùl en een bijzondere gast. Deze dag eindigt met de tweede halve finale van de dag, namelijk die tussen Richard Gasquet en de winnaar van de wedstrijd van vanavond (Edmund/Ivashka) (vanaf 18.30u).

Tennisfans die nog wensen af te zakken naar Antwerpen, wachten best niet te lang om de knoop door te hakken. Er zijn maar een handvol tickets uit de betere categorieën meer over om de halve finales en finales van de European Open dit weekend bij te wonen.

---

Persmoment met toernooidirecteur Dick Norman : elke dag van 15.00 tot 15.30u
Locatie: perscentrum Lotto Arena
Tijdens dit persmoment kunnen er vragen gesteld worden en zal hij een korte status geven over het toernooi.

Aanvragen voor persaccreditaties voor het toernooi kunnen ingevuld worden via de volgende link : http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/

Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com, op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 612.755 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme