Uitnodiging persmoment Lichtfestival Knokke-Heist op 7 december 2018

Op interactieve reis langs innovatieve lichtinstallaties met De Kleine Prins

Knokke-Heist biedt een prikkelend aanbod van evenementen, zoals het Internationaal Vuurwerkfestival, de Zoute Grand Prix en de Nacht van het Zoute. Enkel een spraakmakend winterevent ontbrak nog op de agenda. Knokke-Heist pakt van 8 december 2018 tot en met 6 januari 2019 uit met een eigen, uniek Lichtfestival. Het verhaal van De Kleine Prins zal voor de eerste keer in de geschiedenis als leidraad dienen voor een magische outdoor beleving voor de hele familie.

De wereld van de Kleine Prins was de inspiratiebron voor curator Jean Pierre Deschepper tijdens het creëren van dit unieke belevingsevenement waarbij gebruik werd gemaakt van één specifiek entertainend verhaal. Het boek van Antoine de Saint-Exupéry behoort wereldwijd nog steeds tot de meest succesvolle boeken. De verhaalelementen uit het boek zijn de basis voor de creatie van een uniek lichtparcours langs 8 wonderlijke installaties die werden ontworpen door internationaal erkende kunstenaars. Je kan ze bewonderen langs een interactief parcours van drie kilometer  in het centrum van Knokke-Heist. Ook buiten het parcours neemt de Kleine Prins zijn plaats in Knokke-Heist in. De kerstverlichting krijgt een nieuwe look en volgt mee het thema van het Lichtfestival. De winkelstraten, pleinen en torens van de gemeente en deelgemeenten zullen feestelijk en feeëriek verlicht worden door planeten en glinsterende sterren.

U bent van harte uitgenodigd op vrijdag 7 december om 16u00 voor het persmoment en een bezoek in primeur aan het parcours met curator Jean Pierre Deschepper. Burgemeester Leopold Lippens, Schepen van Toerisme Anthony Wittesaele, curator Jean Pierre Deschepper en verschillende kunstenaars zullen aanwezig zijn. U krijgt de gelegenheid de aanwezigen te interviewen. Einde voorzien om 17u30. Aansluitend volgt een receptie in Piazza Zoute. 

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 4 december aan Mailien Nguyen via mail (mailien@wavemakers.eu) of op het nummer 0472 38 49 51.

Lichtfestival Knokke-Heist / Reis langs de sterren van de Kleine Prins
Outdoor lichtparcours doorheen Knokke-Heist
Vertrek- en infopunt: Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk 660.

Data:
8 december – openingsevenement
9, 15 en 16 december
21 december t/m 6 januari
Niet op 24 en 31 december.
Telkens van 17 tot 22 uur

Vrije toegang

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472 38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme