Place to be voor keramische tegels ligt voortaan in Zellik

Vilvordit wordt Tyles en opent 2.100 m² nieuwe belevingsruimte

Zellik – Sinds begin januari gaat de specialist in keramische tegels Vilvordit verder onder een nieuwe naam: Tyles. Behalve een rebranding is er ook een nieuwe showroom. Met een totale oppervlakte van 2.100 m² behoort deze showroom tot de grootste van het land. Al spreekt vooral de compleet nieuwe aanpak tot de verbeelding: verschillende opstellingen en wanden creëren een totaalinterieur. Vloerders, professionals en architecten ontdekken in deze belevingsruimte de ontelbare mogelijkheden die er zijn met tegels in alle vormen, stijlen en toepassingen. Daarnaast vindt ook elke (ver)bouwer hier de nodige inspiratie.

De tegelspecialist uit Zellik kiest er volop voor om trendsetter te zijn én te blijven. Met een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en vooral een totaal nieuwe showroom. Tenslotte is de (ver)bouwer van vandaag niet die van twintig jaar geleden. En ook de verwachtingen van de sector zelf liggen almaar hoger.

Fabienne Royaux, marketingmanager Tyles: “De Belg blijft een kwalitatief afgewerkte woning hoog in het vaandel dragen, maar bouwt niet per se meer een woning voor het leven. Mensen verhuizen vaker, naargelang de levensfase waarin ze zich bevinden. Ook de renovatietrend maakt dat er vaker wordt gekozen voor een nieuwe vloer of betegeling. Om de tien of vijftien jaar is geen uitzondering. De consument is ook beter geïnformeerd en kritischer dan vroeger. En vooral: de mensen willen een belangrijke interieurinvestering zien en voelen.”

Beleving en inspiratie troef
Daartoe krijgen ze in de nieuwe showroom, inclusief een ruimte apart voor supergrote formaten, alle mogelijkheden. Na jaren voorbereiding en een investering van een miljoen euro is de showroom een heuse belevingsruimte geworden: een ode aan de keramiek, verdeeld over twee verdiepingen. Klassiek, landelijk, modern… sober of net heel kleurrijk: de inspiratie is alomtegenwoordig. De nieuwe slogan van Tyles luidt niet voor niets ‘Tiles for all kinds of styles’.

Beneden vindt de bezoeker tientallen uitgewerkte woonruimtes die zijn opgebouwd zoals een huis. Met alle mogelijke maten, vormen, stijlen en de nieuwste toepassingen; zoals een keukentablet en spatwand uitgevoerd in hetzelfde keramisch materiaal als de vloer. Van heel kleine mozaïeken tot tegels van 120 op 120 cm. De showroom bevat ook een ‘boetiek’ met de heel speciale collecties.

Grote getallen
De tweede verdieping is speciaal ontworpen om de voorkeuren die de klant heeft samengesteld te vergelijken. Daar werd gekozen voor een gigantische bibliotheek van losse tegels aangevuld met meer dan vierhonderd panelen, en dat in combinatie met speciale ‘werkzones’ waarin tegels op een vloer en tegen een wand kunnen worden uitgelegd, gepresenteerd en gekeurd. De vele ramen geven het nodige daglicht, en daarnaast zorgt ook de uitgekiende installatie door Delta Light voor de perfecte belichting.

“Naast ons eigen huismerk bstone is van onze partnermerken voor alle relevante series een los staal beschikbaar, ook in de minder courante kleuren. Zo goed als alles wat mensen hiervan online zien, kunnen ze bij ons in het echt bekijken. Om het in cijfers uit te drukken: Tyles heeft 2500 verschillende referenties in huis. Als je deze kwantiteit combineert met de kwaliteit van onze unieke showroomopstelling én het deskundig advies van onze medewerkers, dan kunnen professionals ervan op aan dat we hen en hun klanten meer dan ooit levensecht begeleiden in hun keuze,” vertelt Fabienne Royaux niet zonder enige trots.

Met een kick-offevenement op 31 januari en daaropvolgende events in februari en maart worden alle professionals uitgenodigd om kennis te maken met Tyles, de nieuwe showroom en het aanbod. Zowel plaatsers als architecten zien dan in levenden lijve waarom Tyles meer dan ooit de place to be is voor keramische tegels. Ze horen er bovendien uit eerste hand hoe de logistieke voorsprong van de groothandel die Tyles ook is, zorgt voor de snelle levertijden waarvoor het bekend staat.

EINDE PERSBERICHT

Trends in tegels voor 2019
Wie bij een specialist als Tyles peilt naar de trends voor het nieuwe jaar, krijgt te horen dat de grote formaten, zowel binnen als buiten, nog niet verdwijnen. De toepassingen voor tegels breiden uit, waarbij ook keukenfronten, werkbladen of vergadertafels met tegels worden afgewerkt. De natuursteentrend komt terug, al blijft beton een topper. Minimalisme is op zijn retour, en warmere tinten nemen verder toe in populariteit. Qua vormen is het visgraatmotief, zeker in houtlook, terug. En tot slot breekt de zeshoek (vooral in kleinere formaten en als accent of in een kleinere ruimte) wellicht helemaal door.

Over Tyles
Tyles is dé specialist in keramische tegels. Het bedrijf werd opgericht in 1909. Samen met het uitgebreide dealernetwerk worden de producten van Cedexsa verkocht in showrooms verspreid over gans België. De groep maakt zo’n 15 miljoen euro omzet op jaarbasis en telt 45 medewerkers.

Tyles verdeelt ook zijn eigen huismerk bstone. Het wordt geproduceerd in Italië, Spanje en Frankrijk. Typerend voor bstone is de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het commercieel toegankelijke merk wordt op de markt gebracht in een eigen verpakking, met een eigen branding en aparte communicatiemiddelen. Tot slot is er ook nog de collectie Superlarge: met een eigen showroom en expertisecentrum bij Tyles Zellik uitsluitend gewijd aan keramische platen van zeer groot formaat (meer dan 1 x 3 meter), is Tyles ook op dit vlak een absolute voortrekker.

Tyles Zellik: Zuiderlaan 12, 1731 Zellik
Openingsuren:
Maandag tot vrijdag 09:30 – 18:00
Zaterdag 09:30 – 17:30

Tyles Brugge: Blankenbergsesteenweg 132, 8000 Brugge
Openingsuren:
Maandag tot vrijdag 09:30 – 12:30 en 13:30 – 17:30
Zaterdag 09:30 – 17:30

Facebook: www.facebook.com/tyles.be
Instagram: www.instagram.com/tyles.be/
Pinterest: www.pinterest.com/tyles

Tyles op Batibouw
Uiteraard ontbreekt Tyles ook op niet op Batibouw 2019 (21 februari – 3 maart). Je vindt de tegelspecialist op stand 6-111. Op een oppervlakte van 100 m² worden de nieuwe collecties voor 2019 voorgesteld, met moodboards rond de verschillende looks.

Voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, neem gerust contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
+32 (0)485 75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme