Persuitnodiging: Blauwhaus gaat op wandel- en speurtocht naar de meermin van Waasmunster

Laat je betoveren door de legende van de sirene op zondag 26 mei

Waasmunster - Het kunstenaarscollectief Blauwhaus dat op de bovenste verdieping van kasteel Blauwendael in Waasmunster vertoeft, liet zich de voorbije maand betoveren door de sirene uit het gemeentelijk wapen van Waasmunster. De meermin of het Waesmonster inspireerde een dreamteam van kunstenaars om, op initiatief van kunstenaar van Wim Wauman, op zoek te gaan naar haar bron. Op zondag 26 mei komt er een einde aan de zoektocht naar de bijzondere lokale geschiedenis van Waasmunster met een geleide kunstwandeling. Of is dit slechts het begin?

We willen Waasmunster herstellen als kunstenaarsepicentrum. Vroeger was Blauwendael the place to be voor het ontdekken en beleven van de beste kunst. We gaan tijdens de wandeling het lokale verbinden met het heden en het verleden. Verwonderd zijn over de kunst die we tegenkomen tijdens de wandeling en over de ontdekkingen die we de afgelopen vier weken gedaan hebben.”, zegt Wim Wauman, bezieler van dit project.

De kunstwandeling is ongeveer 9 kilometer lang en voert je langs alle interessante en betoverende plaatsen in de gemeente aan de Durme. Vertrekken en eindigen doet de wandeling aan kasteel Blauwendael. De wandeling gaat op zoek naar de bron van de sirene, het wapenschild van Waasmunster. Die bron komt tevoorschijn op het einde van de wandeling, aan het water voor kasteel Blauwendael. Maar ook de vroege Sole Mio fabriek op de Manta, de lokale subtiele kunst en het oudste gevonden wapenschild van Waasmunster hebben een plaats tijdens deze wandeling. Onderweg zijn er drinkpauzes voorzien. Zo stelt de abdij van Roosenberg de voortuin open en is er de mogelijkheid om iets te drinken aan het atelier van Ben Kockelkoren.

Aan de deelnemers van de kunstwandeling wordt gevraagd om als inkomticket een kraslotje of lotto bulletin mee te nemen. Alle kraslotjes worden op het einde van de wandeling gezamenlijk gekrast en er wordt een blauwdruk van een fata morgana van kasteel Blauwendael verloot onder de deelnemers. “Speel mee in het blauwhausspel en word schandalig rijk is onze leuze”, zegt Wauman. “Met de opbrengst van de kraslotjes willen we de kunstenaarswerking in Waasmunster een bijzondere toekomst bieden. Ik geef hier al 12 jaar les aan de Academie en ik wil de cultuurwerking in Waasmunster terug nieuw leven inblazen. Want Waasmunster heeft vruchtbare kunstenaarsgrond en het zou zonde zijn om die grond niet te gebruiken. Iedereen is uitgenodigd om zich op 26 mei te laten betoveren door een stukje Waasmunsterse geschiedenis tijdens onze kunstzinnige wandel- en speurtocht.

Praktische informatie:
Zondag 26 mei 2019

Deelnameprijs: 1 kraslot per deelnemer

13u – 13u50: verzamelen aan Blauwhaus + inleiding door Wim Wauman
14u – 17u: Wandel en speurtocht
17u: einde wandeling, loting + receptie in Blauwhaus

Adres: Kasteel Blauwendael, Kerkstraat 21, 9250 Waasmunster
Er is ruime parking beschikbaar naast het kasteel (parking Gentstraat)

Voor accreditaties, meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Yari Van Kaer, yari@wavemakers.eu, +32 (0)474 53 06 294

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme