PERSBERICHT: Yally schakelt een versnelling hoger

PERSBERICHT: Yally schakelt een versnelling hoger

Yally anticipeert op de groeiende vraag naar kwalitatieve huurwoningen met tweede kapitaalsinjectie van 30 miljoen euro

17 oktober 2023, Antwerpen I Een jaar geleden lanceerden de beursgenoteerde investeerder TINC en TDP, de infrastructuur joint-venture tussen Belfius en de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv, een gezamenlijk initiatief onder de naam Yally, wat staat voor “Your Ally” of uw bondgenoot. Door het aankopen en energetisch renoveren van bestaande woningen, wil Yally meer mensen de kans geven om comfortabel te wonen en tegelijk te besparen op hun energiefactuur. Ondertussen werden reeds 100 wooneenheden verworven. Een heel team werd uitgebouwd waardoor nu naar een hogere versnelling kan worden geschakeld. Om dat mee mogelijk te maken is vandaag, één jaar na oprichting, het kapitaal verdubbeld tot 60 miljoen euro. “De markt smeekt om kwalitatieve huurwoningen”, zegt CEO Anneleen Desmyter. “Het is duidelijk dat Yally een antwoord biedt op een steeds groter wordende vraag naar huurwoningen.” Yally werkt nu ook met AI-technologie om de dienstverlening voor haar huurders nog gebruiksvriendelijker te maken.

Het jarige Yally kocht ondertussen panden in Antwerpen, Mechelen, Roeselare, Herentals, Beveren, Oostende, Oudenaarde e.a.. Een honderdtal wooneenheden zitten zo reeds in de portefeuille.

“We hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in de uitbouw van ons team en organisatie. Yally beschikt nu over de capaciteit om vlot panden te verwerven en energetisch te renoveren. We hebben voorts ingezet op een kwalitatieve dienstverlening aan onze huurders, met respect voor alle regelgeving”, zegt CEO Anneleen Desmyter. “Yally is dus de ideale partner voor wie vandaag eigenaar is van één of meerdere ééngezinswoningen of appartementsblokken die toe zijn aan een energetische renovatie en die de nodige investeringen om welke reden dan ook niet ziet zitten. Yally verwerft deze panden, waarbij de voormalige eigenaar al dan niet zelf in de woning kan blijven wonen. Yally kijkt hiervoor naar vastgoedvennootschappen en particulieren, maar ook lokale overheden kunnen een partner zijn in dit verhaal.”

Kapitaalsinjectie

Yally is ervan overtuigd dat de residentiële huurmarkt aan het begin staat van een grote kwalitatieve en energetische inhaaloperatie. Met een bijkomende kapitaalinjectie van € 30 miljoen door haar aandeelhouders TINC en TDP wil Yally klaar staan om verder huurpanden te verwerven en te renoveren en zo de vooropgestelde ambitie waar te maken: als katalysator een rendabele kwalitatieve en energetische injectie geven aan de residentiële huurmarkt. Zo anticipeert Yally op een steeds groter wordende vraag naar kwalitatieve en duurzame huurwoningen.

In een volgende stap staan de aandeelhouders van Yally open om één of meerdere nieuwe aandeelhouders te verwelkomen die de ambitie delen om op een relevante en rendabele manier bij te dragen aan de kwaliteitsinjectie van de residentiële huurmarkt.

Renovaties

Naast het gebruikersgemak voor de huurder, mikt Yally ook op energiebesparingen voor diezelfde huurder. Yally streeft ernaar om haar woningen energiezuiniger te maken. Woningen die vandaag een energielabel D, E of F hebben, krijgen een upgrade naar A, B of C, via verantwoorde investeringen.

De buitenschil, inclusief het dak, wordt aangepakt zodat energie niet langer verloren gaat. De verwarmingstechnieken worden geoptimaliseerd om de woning energie-efficiënter te maken. De eerste renovaties van de verworven panden zijn nu opgestart. Yally voert dit uit in samenwerking met innovatieve partners die relevante ervaring hebben op het gebied van verduurzaming van vastgoed.

Zorgeloze huurervaring dankzij AI-technologie

“Er is nood aan een kwaliteitsinjectie op de huurmarkt en dat gaat niet alleen over het gebouw zelf”, vult CEO Desmyter aan. “Vroeger ging wonen over bakstenen. Nu draait het ook om technologie, energie én diensten.”

Bij Yally focust men zich bijgevolg niet alleen op het vastgoed zelf, maar ook op de dienstverlening ten aanzien van de huurders. Yally wil de duurzame huisbaas van de toekomst zijn. Dit vertaalt zich onder meer in een online portaal, waar huurders terecht kunnen voor een all-in service op het vlak van administratieve opvolging, huurbetalingen en/of opvolging van herstellingen allerhande.

Om dit nog efficiënter en gerichter te laten verlopen, werkt Yally nu met Google-technologie. Met een pilootproject worden door middel van AI huurders nog meer ontzorgd en krijgen ze instant antwoord op pakweg 80% van hun vragen. Ook onderhoudstechnici en vaklui kunnen dankzij het AI-platform aan de slag met heel wat informatie over bijvoorbeeld de systemen in de gebouwen, de locatie van de elektriciteitskast of de toegangsmogelijkheden, en dit zonder taalbarrière.

“We zijn bijzonder enthousiast over ons AI-project. Dankzij de nieuwe tool kunnen we huurders een zorgeloze huurervaring bieden, ook wanneer we groeien en het aantal wooneenheden toeneemt,” vervolledigt Desmyter. “De tool is een schoolvoorbeeld van hoe AI gebruikt kan worden om het dagelijkse leven van mensen eenvoudiger en aangenamer te maken.”

--- Einde persbericht ---

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met (enkel voor pers):

Nele De Klerck Account Manager, Wavemakers PR & Communication
Persbericht_1 jaar Yally_17102023 PERSBERICHT YALLY 1 JAAR_NL_17102023.pdf - 113 KB

Over Yally

Yally is een initiatief van de beursgenoteerde investeerder TINC en TDP, de infrastructuur joint-venture tussen Belfius en de beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv. Yally koopt woningen in België, maakt deze energiezuiniger en toekomstbestendig. Als huisbaas van de toekomst zet Yally maximaal in op het comfort en de verlaging van de totale woonkost van de huurder door de integratie van slimme technieken in de woningen, het verlagen van de energiefactuur en een all-in service via het online portaal MijnYally.be (www.yally.be).

TINC is een beursgenoteerde investeringsmaatschappij die duurzame waarde wil creëren door te investeren in de infrastructuur voor de wereld van morgen. TINC participeert in bedrijven die actief zijn in het realiseren en uitbaten van infrastructuur en houdt een gediversifieerde portefeuille aan van participaties in focusgebieden zoals publieke infrastructuur, energie infrastructuur, digitale infrastructuur en selectief vastgoed en dit in België, Nederland en Ierland (www.tincinvest.com).

TDP - in 2007 opgericht als een joint venture van Belfius en Gimv - is een ontwikkelaar van en investeerder in een brede waaier aan infrastructuur en aanverwante activa zoals selectief vastgoed. Het investeringsbeleid van TDP is ingebed in een aantal ingrijpende maatschappelijke evoluties. Deze omvatten de ambitie om betere publieke infrastructuur te realiseren ("Building Back Better"), de overgang naar een koolstofarme samenleving, de digitalisering van de maatschappij en de groeiende aandacht voor zorg en welzijn. Deze evoluties vormen voor TDP het kader voor investeringen in publieke infrastructuur, energie infrastructuur, digitale infrastructuur en selectief vastgoed. Belfius Bank & Verzekeringen is een geïntegreerde bank-verzekeraar in handen van de Belgische federale overheid die verankerd is in alle segmenten van de Belgische economie en samenleving: partner van 3,7 miljoen particulieren, zelfstandigen en KMO’s, een belangrijke speler in de corporate markt en lead bank in de publieke en non-profitsector (www.belfius.be). Gimv is een Europese investeringsmaatschappij, genoteerd op Euronext Brussel. Als erkend marktleider werkt Gimv samen met ondernemende en innovatieve bedrijven in 5 toekomstgerichte investeringsdomeinen. Gimv beheert een portefeuille van ongeveer 60 bedrijven die samen een omzet van 3,7 miljard EUR realiseren en 20 000 professionals tewerkstellen (www.gimv.com).

 

 

 

 

About Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Mix a strategic approach with a large amount of creativity and you have the ideal recipe for a successful PR campaign. With a fresh perspective, we create bridges between you and the press and influencers through our extensive PR network in the form of a thorough PR strategy, press & influencer relations, media training and crisis communication.

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas