Persbericht: Snuffeltijd voor hond & baas in de natuur

Belgisch label Herbafix opent eerste snuffelweide in Belsele (Oost-Vlaanderen)

Belsele -  Herbafix, het Belgische label gekend om haar natuurlijke en koud geperste hondenvoeding op basis van kruiden, antioxidanten en probiotica opent deze maand een eerste snuffelweide in Belsele (Oost-Vlaanderen). De speciaal aangelegde weide met volledige omheining van maar liefst 2.000 vierkante meter stimuleert de mentale gezondheid en gemoedsrust van honden en geeft hen de kans om alle geuren van de omgeving op te nemen. De weide werd uitgerust met schuil- en verstopplaatsen voor allerlei soorten dieren als vogels, konijnen en muizen. Voor de creatie van deze unieke plek werd natuurlijk materiaal zoals hooi, boomstammen en houtsnippers gebruikt.

Verschillende aromatische planten en kruiden zoals tijm, rozemarijn, lavendel en citroenmelisse wekken rust op en nodigen de viervoeters uit om de omgeving te verkennen. Zo worden de viervoeters gestimuleerd om rustig te wandelen en de omgeving al snuffelend te verkennen. De eerste testbezoeken waren alvast een groot succes en vandaag is het Belgische label klaar om de weide te openen voor alle doglovers. Voor 5 euro is de weide een half uur exclusief beschikbaar zodat jouw viervoeter ongestoord naar hartenlust kan snuffelen. Smells like fun!

In tegenstelling tot mensen ontdekken honden de wereld door geuren. Niet verwonderlijk want de neus van onze beste vrienden heeft gemiddeld 200 miljoen reukcellen. Ter vergelijking: die van een mens heeft er maar 5 miljoen. De vorm van hondenneuzen zorgt bovendien voor een sterker ontwikkelde reukzin, die ze gebruiken als primaire input voor het analyseren van de omgeving. Om het waarnemen en de nieuwsgierigheid van honden te stimuleren, is het belangrijk om je viervoeter tijdens een wandeling en dagelijkse activiteiten regelmatig uit te dagen om nieuwe dingen te ontdekken. Een half uurtje snuffelen staat gelijk aan twee uur wandelen.

Bij Herbafix merkten we op dat de vraag naar een privé af te huren, omheinde weide voor honden alsmaar toenam. Met de opening van de eerste snuffelweide wil ik baasjes uitnodigen om samen met hun trouwe viervoeter wat quality time te beleven in een groene omgeving. Snuffelen is voor een hond een mentale inspanning die rust creëert. Ik merk op dat mijn eigen honden een voldaan gevoel krijgen als ze de tijd krijgen om te snuffelen tijdens een wandeling. Ze krijgen hierdoor een rustige gemoedstoestand, wat ook nog positief is voor het baasje. We hopen in de toekomst nog meer snuffelweides in Vlaanderen aan te leggen”, zegt Kristel Fierens, oprichtster van Herbafix.

Praktische informatie
Adres: Bookmolenstraat 28, 9111 Belsele, Sint-Niklaas
Openingsuren: van maandag tot zaterdag 10u – 19u
Prijs: €5 / 30min
Reserveer jouw plekje op: https://herbafix.be/product/snuffelweide/

Meer informatie op herbafix.be
Volg Herbafix op Instagram en Facebook

Perscontact voor meer informatie, beeldmateriaal, interviewaanvragen of proevertjes:
Wavemakers PR
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472 38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme