Persbericht: Payrollstartup Paybix haalt 1,75 miljoen euro groeikapitaal op

Persbericht: Payrollstartup Paybix haalt 1,75 miljoen euro groeikapitaal op

“We willen de Swift van de internationale payroll worden”

Sint-Katelijne-Waver, 6 december 2023 – Paybix, een jong techbedrijf actief in de automatisering van internationale loonadministratie, haalt in een tweede kapitaalronde 1,75 miljoen euro op. Dankzij die kapitaalinjectie kan de startup zijn commerciële slagkracht opschalen én het Paybix platform verder ontwikkelen. Zo worden er onder meer AI-features toegevoegd en wordt de Employee Self Service verder uitgebreid. “Ondernemingen met werknemers in verschillende landen verliezen vandaag nog te veel tijd om hun maandelijkse looninput door te geven aan hun lokale payroll partners en om een goed zicht te krijgen op hun loonkosten over alle grenzen heen. Dat komt omdat elk land met een ander payrollsysteem werkt waardoor de data versnipperd is. Met Paybix kunnen ze de payroll van hun werknemers in eender welk land ter wereld, in één platform beheren,” zegt Hans Joris, mede-oprichter en CEO van Paybix.

Paybix werd vorig jaar opgericht met als doel de loonadministratie voor bedrijven met minder dan 250 werknemers per land, sneller, eenvoudiger én goedkoper te maken. Voordien bestond er nog geen wereldwijde betaalbare, uniforme en geïntegreerde oplossing voor die bedrijven. Er werd voor elk land gewerkt met een verschillende payroll software en er moest rekening gehouden worden met diverse en snel wijzigende wetgeving in elk land. Dat maakte van het correct en tijdig uitbetalen van de lonen in een internationale context een hele uitdaging.

Enter de Paybix tool waarmee internationale ondernemingen de persoons-, contract- en loongegevens voor al hun werknemers wereldwijd via één geharmoniseerd proces en interface kunnen beheren.

“De Europese payroll is de moeilijkste ter wereld”

Met een eerste kapitaalronde van 1,2 miljoen euro eind vorig jaar, kon Paybix zijn software verder ontwikkelen. Terwijl het HR Techbedrijf vorig jaar nog focuste op Europa, zijn er vandaag geen grenzen meer voor Paybix.

De Europese payroll is de moeilijkste ter wereld. Nu ons platform die onder de knie heeft, kan het connecteren met eender welk lokaal payrollsysteem ter wereld! We zijn het enige platform wereldwijd die dat aanbiedt voor kleine tot middelgrote ondernemingen. We maken het voor die bedrijven mogelijk om in enkele muisklikken de persoons-, contract- en loongegevens van hun werknemers te raadplegen, of die nu in België, Canada of in Australië werken,” zegt Hans Joris.

De lokale payroll partners kunnen Paybix overigens ook opnemen in hun verkoopstrategie naar internationale klanten toe. Zo krijgen zij, zonder voorafgaande investering, toegang tot de internationale payrollmarkt, kunnen ze hun internationale klanten blijven servicen én zijn ze zeker van een kwalitatieve payroll output die automatisch verwerkt kan worden.

Een succesvolle tweede kapitaalronde

Nu Paybix stilaan matuur wordt, werd op zoek gegaan naar nieuw kapitaal om het platform uit te breiden, net als het team van veertien mensen. Met succes: maar liefst 30 investeerders zien het potentieel van het platform en investeren samen een bedrag van 1,75 miljoen euro. Het groeikapitaal werd opgehaald bij zowel investeerders die er al bij waren tijdens de eerste kapitaalronde, als bij een twaalftal nieuwe business angels.

“We willen onze commerciële slagkracht opschalen door meer te investeren in marketing en sales. Daarnaast willen we ons product verder uitbouwen en de mogelijkheden binnen de tool verbreden. Zo willen we onder meer AI-features integreren in ons platform en onze Employee Self Service, waarin werknemers nu al digitaal hun verlof kunnen aanvragen, verder uitbreiden,” zegt Hans Joris.

“We willen de Swift van de internationale payroll worden”

Vandaag wordt het Paybix platform al door zo’n 1.000 werknemers gebruikt. Naar verwachting komen er daar in januari nog zo’n 2.000 bij. De startup zal in 2023 een omzet van ongeveer 100.000 euro draaien. Verwacht wordt dat de omzet tegen eind 2024 zal stijgen tot zo’n 800.000 euro en dat die tegen eind 2027 zo’n 11 miljoen euro zal bedragen.

“We zetten grote sprongen met Paybix! Zo willen we de Swift worden van de internationale payroll, of het netwerk dat door zowel bedrijven als lokale payroll partners kan worden ingeschakeld om internationale payrolltransacties over heel de wereld mogelijk te maken,” besluit Hans Joris.

 

--EINDE PERSBERICHT--

 

Voor meer informatie en interviewaanvragen (niet voor publicatie) kan u contact opnemen met: Wavemakers PR & Communications, Emanuel Sys: 0486 17 52 65 - [email protected] ​ ​ ​ ​ ​

 

Over Paybix

Het Belgisch HR Tech bedrijf, Paybix, werd in 2022 opgericht door Bart Slaets, Rudi De Roeck en Hans Joris, drie oud-collega’s met samen meer dan 80 jaar payrollervaring op de teller. Zij zijn respectievelijk CTO, COO en CEO. Paybix is een acroniem voor Payroll Brokerage and Integration eXperts en heeft als doel om de internationale payroll verwerking volledig te digitaliseren. In oktober 2023 sleepte Paybix de ‘Startup of the Year’ award in de wacht op de HR Tech 2023 awards. Het team telt 14 werknemers en is gevestigd in Sint-Katelijne-Waver. Voor meer informatie: www.paybix.eu.

Persbericht Paybix Tweede Kapitaalsverhoging Persbericht_Paybix_Tweede kapitaalsverhoging.pdf - 225 KB

 

 

Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas