Persbericht: Kurkuma en havermout voor je hond

Persbericht: Kurkuma en havermout voor je hond

Nieuw Belgisch label Herbafix wil met natuurlijke voeding honden gezond en gelukkig maken

Belsele – Morgen is het alweer Werelddierendag. 4 oktober is immers dé dag die bij elke dierenliefhebber op de agenda aangestipt staat om extra aandacht te besteden aan zijn geliefde viervoeter. En dat zijn er in België heel wat! Maar liefst anderhalf miljoen honden maakt deel uit van een gezin. Uit recent onderzoek van Comeos blijkt dat meer dan 1 op 4 van de Belgen (22,4%) één of meerdere honden in huis heeft. Maar hoe graag we die lieve woefies ook zien, bijna de helft van de honden is obees (47%) en heeft last van kwaaltjes. Herbafix, een nieuw Belgisch label uit Belselse (Oost-Vlaanderen) wil hondenliefhebbers de weg tonen naar natuurlijke en koudgeperste voeding op basis van kruiden, antioxidanten en probiotica die de immuniteit, spijsvertering en vitaliteit van het dier gaan ondersteunen. 

Steeds meer baasjes kiezen bewust voor natuurlijke premium voeding die bovendien koudgeperst wordt, net zoals de brokjes van Herbafix. Dat wil zeggen dat de temperatuur van de bereiding niet hoger dan 65 graden gaat. Met deze bereidingswijze is de voeding voor de hond veel makkelijker verteerbaar.

Naast deze unieke methode werkt Herbafix ook met verschillende ingrediënten zoals kruiden, antioxidanten en probiotica die een gunstige invloed hebben op de gezondheid van de hond. Brandnetel ondersteunt de urinewegen, kurkuma is, net als kaneel een natuurlijke ontstekingsremmer, zoethout bevordert de spijsvertering, havermout zit boordevol functionele vezels, mariadistel is goed voor de lever en is een natuurlijke ontgifter en het extract van de groenlipmossel houdt de gewrichten soepel.

Kristel Fierens, oprichtster Herbafix combineert het positieve effect van al deze natuurlijke ingrediënten met wetenschap. Als voedingsdeskundige mens en dier behaalde ze een master Animal Science aan de Universiteit van Wageningen (Nederland). Kristel is uiteraard ook een grote hondenliefhebber. Vanuit haar ervaring met haar eigen hond Thor, een labradoodle, kwam ze op het idee om een eigen merk hondenvoeding te ontwikkelen dat niet alleen gezond is maar ook lekker.

Thor was, net als 10% van de honden, een heel kieskeurige eter. De gezonde brokken die op de markt waren, vielen bij hem niet in de smaak en dan heb je niet veel keuze: ofwel maak je zelf iets ofwel moet je kiezen voor voeding waaraan smaakversterkers en andere brol aan toegevoegd is. Dat wou ik absoluut niet. Wie goed en gezond eet, voelt zich goed. Dat is voor een hond niet anders. Wij werken met Herbafix bovendien vanuit de filosofie: voorkomen is beter dan genezen. Door jouw hond gezonde voeding aan te bieden, voorkom je ziektes en kwaaltjes. We merken dat de consumenten steeds meer bezig zijn met gezonde voeding. Die trend trekt zich gelukkig ook door naar de voeding voor onze viervoeters.

Momenteel werkt Herbafix samen met meer dan 60 dierenartsen en zijn de verschillende soorten Herbafix-hondenvoeding al verkrijgbaar bij verschillende Tom&Co’s en onafhankelijke dierenwinkels én online via de website van Herbafix. Naast vier verschillende soorten brokjes (Goed begonnen - puppy/junior, Hypoallergeen – met zalm, Vertering – kip & pens en Vitaliteit – met lam), biedt Herbafix ook een zalmolie met kurkuma aan die als topping over de voeding besprenkeld kan worden. Deze lekkernij werd verrijkt met natuurlijke antioxidanten, verbetert de conditie van het tandvlees en geeft een soepele en glanzende vacht, ook tijdens de rui.

 A Santa Paw Box for a Wooftastic New Year
Ook jouw geliefde viervoeter wordt tijdens de feesten extra in de watten gelegd met de Santa Paw Box van Herbafix. Geef deze giftbox, gevuld met natuurlijke hondenkoekjes, zalmolie met kurkuma, vier zakjes koudgeperste hondenvoeding en totebag, aan je hond en geniet samen van een onvergetelijke kerst. (Per verkochte giftbox wordt 5 euro gedoneerd aan een asielhond). Verkrijgbaar vanaf eind oktober voor 34,75 euro op herbafix.be.

Een vijfje voor All4dogs
Op de site van Herbafix kan je de ecologische en duurzame All4dogs draagtas aanschaffen ten voordele van honden zonder gouden mandje. De opbrengst gaat integraal naar de rescue en asielhondenwaar waar de vzw het transport naar België voor organiseert. All4dogs steunt bovendien de werking van verschillende Vlaamse asielen. Tot bag online verkrijgbaar op Herbafix.be voor 5 euro.

Meer informatie op herbafix.be
Volg Herbafix op Instagram en Facebook

Perscontact voor meer informatie, beeldmateriaal, interviewaanvragen of proevertjes:
Wavemakers PR
Elke De Mayer
0485 75 28 66
elke@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme