Persbericht: Herfstcollectie Captain Cork verovert duurzame harten

Persbericht: Herfstcollectie Captain Cork verovert duurzame harten

Kurk is het nieuwe leder

Antwerpen - Het Belgische kurklabel Captain Cork lanceert zijn eerste herfstcollectie. De 100% natuurlijke vegan rugzakken, hand- en reistassen van Captain Cork springen niet enkel in het oog door hun duurzaam kantje. Deze soepele lichtgewichten uit Portugees handgemaakt kurkleder overtuigen met hun authentiek Belgisch design en hoogwaardige afwerking elke fashionlover. Daarnaast introduceert mompreneur Ina De Quint voor het eerst een boekentas waar elk groen hartje sneller voor gaat slaan. De ‘Kleine Kapitein’ valt op door zijn fleurige prints en is lief voor de schouders en rug van kleine wijsneuzen.

Het verhaal achter het ecologische kurklabel Captain Cork ging van start in juli 2018. Aan het roer staat bezielster Ina De Quint. Van kinds af aan groeide Ina op met een go green en zero waste mentaliteit. Met de levenslessen die Ina meekreeg van haar vader, haar captain, trok Ina haar stoute schoenen aan en zo werd Captain Cork in het leven geroepen: een ecologisch, duurzaam, vegan en eerlijk merk waar bewust consumeren en handelen de rode draad vormt.

In een jaar tijd, na het overlijden van haar vader, legde Ina al een heus parcours af en werd haar duurzame droom werkelijkheid. Met een eigen conceptstore in het bruisende Antwerpen en een webshop blijft het merk groeien. In juni 2019 kaapte ze met het gedachtegoed achter Captain Cork de hoofdprijs weg in de ondernemerswedstrijd ‘Win je winkel’, waarna Ina een locatie kreeg in de Beverse winkelstraat.

It’s so corky
De keuze om kurk te gebruiken was snel gemaakt. Deze unieke grondstof is extreem licht, soepel en waterresistent. De kwaliteit kan vergeleken worden met lederen producten. Maar in tegenstelling tot leder is kurk niet bewerkt met chemicaliën en andere zware chemische stoffen. De mosterd - of in dit geval kurk - haalt Ina in Portugal waar ze samenwerkt met Portugese boeren om de kurk op een duurzame manier te oogsten. De Europese fair trade kurk van Captain Cork wordt met de hand van de kurkeiken ontschorst. Om de kurk te oogsten wordt geen enkele boom gekapt of beschadigd. Na het pellen van de schors groeit deze om de 8 jaar opnieuw aan. Een droogproces duurt gemiddeld 6 maanden, hierna wordt de kurk gekookt en gestoomd om meer elasticiteit te verkrijgen.

Aye Kleine Kapitein!
Wist je dat 8 op de 10 kinderen last heeft van een te zware boekentas? De boekentassen uit kurkleder van Captain Cork zijn super licht, zitten lekker comfortabel en zijn daardoor erg ergonomisch. Soepel maar toch bestand tegen een stevig stootje, over een win-winsituatie gesproken! Het nieuwe schooljaar comfortabel en in stijl beginnen? Aye Captain!
De Kleine Kapitein is beschikbaar in drie verschillende prints en is verkrijgbaar voor €139.

Op stap met Marianne of Bailey
Geen gesleur meer dankzij Marianne en Bailey! Captain Cork ontwierp een zeer gebruiksvriendelijk, maar toch vrouwelijk rugzakje met voldoende opbergvakjes om al je spullen in kwijt te geraken. Geschikt voor een daguitstap, om mee naar het werk te gaan of om gewoon fancy het stad mee in te trekken. 
Marianne is verkrijgbaar voor €159 en Bailey voor €139.

De multifunctionele (reis)tas van Irina of wat dacht je van Margot?
Op zoek naar een compacte maar toch trendy tas? Dan is Irina een uitstekende keuze. Ideaal voor een getaway weekendje, als zakentas, maar ook zeker geschikt als dad- of mombag. Met zijn vele vakjes is het kinderspel om iets in de tas op te bergen. Of liever een rugzak waar een laptop in past? Dan ga je zeker fan zijn van Margot! Irina is verkrijgbaar voor €159 en Margot voor €149. 

Over Captain Cork
Dat zaakvoerster Ina De Quint een echte duurzame onderneemster is, kan niet worden ontkend. In juni 2019 won ze met haar label Captain Cork ‘Win je winkel’, waarbij ze een conceptstore kreeg in de Beverse winkelstraat. Alle artikelen van Captain Cork zijn gemaakt van Portugese kurk: een duurzame, ecofriendly en vegan grondstof die vederlicht en stevig is. Deze lifestyleproducten kunnen aangekocht worden met ecocheques.

Conceptstore Antwerpen
Centraal Station
Pelikaanstraat 3, Pand 1230
2018 Antwerpen

Conceptstore Beveren
Kasteeldreef 19, Pand 32
9120 Beveren

Pop-up Wijnegem Shopping Center
Tot december 2019
CDKN
Turnhoutsebaan 5
2110 Wijnegem

Pop-up Brasschaat
Vanaf 1 september 2019
Combidee
Bredabaan 225
2930 Brasschaat

Online shoppen? https://webshop.captaincork.be/nl/
Volg Captain Cork op Instagram: @captaincork_be
Volg Captain Cork op Facebook: @captaincorkbe

Voor meer informatie, shooting- of beeldmateriaal, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers
Mailien Nguyen
0472 38 49 51
mailien@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme