Persbericht en -uitnodiging: Hunter Douglas verenigt Europese fabrikanten van screenweefsels onder het merk Mermet

Persbericht en -uitnodiging: Hunter Douglas verenigt Europese fabrikanten van screenweefsels onder het merk Mermet

30 januari 2024 – Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding, ontwikkelt, produceert en distribueert voortaan al haar screenweefsels in Europa onder één merk: het volledig gerebrande Mermet. De gedurende decennia opgebouwde expertise van de Belgische bedrijven Helioscreen en Copaco, het Franse Mermet en de Spaanse distributeur Screen Protectors komt samen in één collectie. De productie- en logistieke faciliteiten in die drie landen bundelen hun krachten. “Dit is een statement richting de markt”, zegt John Risman, CEO Hunter Douglas Europe. “Door onze kennis te bundelen, zijn we meer dan ooit dé referentie als het gaat om screenweefsels.” Hunter Douglas investeert 20 miljoen euro in het merk.

Meer dan ooit staat het vernieuwde en versterkte Mermet garant voor een eindeloze reeks oplossingen met een ultiem doel: het creëren van comfort op elk niveau, door kwalitatief hoogwaardige zonweringsweefsels te ontwikkelen die thermisch en optisch comfort bieden en het energieverbruik optimaliseren. Ze zetten in op weefsels die lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn.

De naam Mermet wordt in stand gehouden als de Europese overkoepelende merknaam. Dat werd besloten na uitgebreid marktonderzoek rond naamsbekendheid, vanwege de sterke meerwaarde in Europa, en ook in andere continenten. Het merk heeft echter een compleet nieuw design gekregen, daarmee onderstreept Hunter Douglas de ambities.

Het uitgangspunt van het vernieuwde Mermet berust niet op toeval: the original sunscreen fabric, of in het Nederlands het enige échte of het oorspronkelijke screenweefsel. Sinds 1951 is het gepassioneerde team van experts ‒ vandaag verenigd onder het vernieuwde merk ‒ op een gezamenlijke missie: bijdragen om rustgevende, intieme en kalme plekken te creëren, om in te werken en in te leven. Door hun krachten te bundelen, boosten ze die ambitie.

Ambitie en investeringen

"Het samenbrengen van alle collecties past bij de groeiambities van Hunter Douglas", zegt John Risman, CEO van Hunter Douglas Europe. "Door het productportfolio eenduidig en duidelijk herkenbaar te maken, productie en distributie te optimaliseren, marketing- en R&D-middelen te bundelen en alle kennis en expertise aan elkaar te koppelen, wil Mermet de klanttevredenheid naar een hoger niveau brengen. Dat bereiken we mede door het voor de klanten gemakkelijker en overzichtelijker te maken."

Met een stevige duw in de rug van haar grootaandeelhouder 3G investeert Hunter Douglas 20 miljoen euro in het bedrijf onder de vernieuwde merknaam Mermet. Concreet gaat het om investeringen in een nieuw centraal magazijn in Bavikhove (België) van 8000 vierkante meter, nieuwe software en nieuwe productielijnen (om de productie te optimaliseren en te verhogen) in de verschillende productiefaciliteiten in België en Frankrijk.

Grote première @ R+T

De gloednieuwe Mermet-collectie binnenzonweringsweefsels wordt op 19 februari voor het eerst gepresenteerd op de R+T-beurs in Stuttgart. Tegen eind 2024, en ten laatste begin 2025, zal ook een volledig nieuwe collectie buitenzonweringsweefsels gelanceerd worden onder de merknaam Mermet. Insectscreens blijven verkocht worden onder de merknaam Copaco.

De weefsels van het vernieuwde Mermet zullen geproduceerd en gedistribueerd worden op en vanuit de sites in België (Bavikhove en Lokeren) en Frankrijk (Les Avenières Veyrins-Thuellin). Het Spaanse Igualada (Barcelona) wordt een extra distributiecentrum voor het vernieuwde Mermet.

CEO François Lacquemanne

François Lacquemanne zal het voortouw nemen als CEO van Mermet. Met meer dan 35 jaar ervaring in technisch textiel en business development ‒ bij bedrijven als Porcher Industries, Protection One en Saint Gobain Adfors/Vetrotex ‒ werd hij eind 2009 benoemd tot General Manager bij de Franse fabrikant van zonweringweefsels. Mermet werd vier jaar eerder (in 2005) overgenomen door Hunter Douglas, dat al in 1997 het Belgische Helioscreen had overgenomen. Copaco is in 2019 toegetreden tot de groep.

"Onze teams van Europese experts krijgen het vertrouwen van ’s werelds grootste producenten van zonwering", zegt Lacquemanne. "Met hun jarenlange ervaring ontwikkelen ze doorheen de jaren kwalitatief hoogwaardige zonweringsweefsels die een leven lang meegaan en gemakkelijk te onderhouden zijn. Elk weefsel dat we creëren, elke nieuwe innovatie die we op de markt brengen en elke beslissing die we nemen ‒ groot of klein ‒ heeft één ultiem doel: comfort creëren op elk niveau. Wij maken screenweefsels voor mensen, niet zozeer voor gebouwen. Daarbij houden we altijd rekening met de behoeften en wensen van onze eindgebruikers. Hun comfort en geluk staan centraal. Ten allen tijde."

François Lacquemanne zal de leiding nemen over een roterend managementteam, met uiteenlopende expertises en vertegenwoordigers van de vestigingen in de drie verschillende landen. Hij wordt bijgestaan door Luc Janvier, die zijn carrière in 1992 startte als Sales Manager bij Helioscreen en momenteel Managing Director is bij Helioscreen en Copaco. Met brede kennis van de business en een uitgebreid netwerk is Luc de ideale persoon om een eenduidig portfolio tot stand te brengen en de expertise binnen de verschillende bedrijfsonderdelen te bundelen.

"Er zijn veel partijen in de markt die jaloers zijn op ons", weet Luc Janvier. "De expertise die we hebben, de ervaring die we samenbrengen, is ongezien in onze markt. Maar ook de concurrenten staan niet stil. Ons antwoord? Ons team, onze experts. Een groep van experts die het vertrouwen genieten van de grootste producenten van zonwering wereldwijd door voortdurend kwalitatief hoogwaardige zonweringsweefsels te ontwikkelen."

Vanaf vandaag zullen in totaal 450 medewerkers voor het vernieuwde merk Mermet actief zijn, waarvan meer dan de helft (250) in de Belgische vestigingen. De totale omzet van de vier bedrijven samen bedroeg in 2023 meer dan 100 miljoen euro.

 

--- EINDE PERSBERICHT ---

 

UITNODIGING VOOR DE MERMET-STAND @ R+T BEURS (19-23 FEBRUARI)

Als journalist bent u uitgenodigd om als eerste een blik te werpen op de gloednieuwe Mermet-collectie binnenzonweringsweefsels op de R+T-beurs in Stuttgart, van 19 tot 23 februari. Het Mermet-team heet u van harte welkom op de stand en staat klaar om u meer informatie te geven over de collectie en het vernieuwde merk.

Place to be: Landesmesse Stuttgart GmbH, Messepiazza 1, 70629 Stuttgart, Duitsland, hal 1, stand 1B62.

Indien u een interview wenst met CEO François Lacquemanne of Luc Janvier, kunt u een afspraak maken vóór 17 februari. Voor meer informatie, foto’s en/of interviewverzoeken, gelieve contact op te nemen met (enkel voor pers):

Nele De Klerck Account Manager, Wavemakers PR & Communication

Over Mermet

Mermet is een Europese producent van zonweringsweefsels en onderdeel van de Nederlandse multinational Hunter Douglas N.V., wereldmarktleider op het gebied van zonwering en raambekleding. In 2024 werden vier merken verenigd tot één, het vernieuwde Mermet: Copaco (Bavikhove) en Helioscreen (Lokeren) in België, Mermet (Les Avenières Veyrins-Thuellin) in Frankrijk en Screenprotectors (Mataró) in Spanje. Mermet heeft in totaal 450 medewerkers. De totale omzet van de vier bedrijven samen bedroeg in 2023 meer dan 100 miljoen euro. Meer info via www.mermet.eu.com.

Persbericht Mermet HunterDouglas_persbericht_Mermet_NL.pdf - 246 KB

 

Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas