Persbericht en -uitnodiging: 7de KDB Cup verwelkomt op 1 en 2 juni opnieuw dé voetbalsterren van morgen

Persbericht en -uitnodiging: 7de KDB Cup verwelkomt op 1 en 2 juni opnieuw dé voetbalsterren van morgen

Internationaal jeugdtoernooi (U15) op de velden van KVE Drongen zal te zien zijn in 110 landen

Met de zomer in de aantocht staat in Drongen bij Gent ook opnieuw de vaste afspraak voor jonge internationale voetbaltoppers op de agenda. Op 1 en 2 juni vindt al voor de zevende keer de KDB Cup plaats.

Of Kevin De Bruyne zelf aanwezig zal zijn, is nog afhankelijk van de agenda van de wereldvoetballer, maar hij kijkt er alvast wel enorm naar uit. “Twee hoogdagen”, noemt hij het toernooi dat, als Drongenaar en ex-speler van KVE Drongen, naar hem is genoemd. Naast de jeugdploegen (U15) van onder meer Barcelona, Manchester City en Chelsea is dit jaar voor het eerst ook Manchester United en Rangers FC van de partij met hun sterren van morgen. “Jongens die ik hier voor het eerst in Drongen zag spelen, kom ik nu tegen in de grootste stadions van Europa”, zegt De Bruyne.

Ook de voorzitter van de KDB Cup, Paul Naudts, is helemaal klaar voor een nieuw voetbalfeest. “We verwachten net als vorig jaar zo’n 10.000 bezoekers voor een weekend vol spannend topjeugdvoetbal en vooral ook een bijzonder fijne sfeer.”

Dat net voor de zomer op de velden van KVE Drongen jaarlijks honderden toptalenten uit de grootste Europese clubs het tegen mekaar komen opnemen, is in het voetbalwereldje geen geheim meer. Journalisten, trainers en vooral scouts zullen ook dit jaar, op 1 en 2 juni, aanstormend toptalent kunnen bekijken en beoordelen in Drongen bij Gent. Liefst 70 scouts lieten ondertussen weten aanwezig te zullen zijn.

Meer zelfs: overal ter wereld zal de KDB Cup bekeken worden. In liefst 110 landen wordt het jeugdtoernooi uitgezonden via de nieuwste VEO-CAM3 technologie. De KDB Cup is testcase voor deze technologie, waarbij een niet-bemande camera de bal volgt en zo de wedstrijden in beeld brengt.

Vier Belgische, acht buitenlandse clubs

Twaalf ploegen nemen het tegen mekaar op, waarvan vier Belgische: Racing Genk, Club Brugge, Anderlecht en AA Gent. De acht buitenlandse U15-elftallen vertegenwoordigen de grootste clubs ter wereld: FC Barcelona (Spanje), SE Palmeiras (Brazilië), Manchester City FC (Verenigd Koninkrijk), Chelsea FC (Verenigd Koninkrijk), PSV Eindhoven (Nederland), RB Leipzig (Duitsland) en voor de eerste keer ook Manchester United (Verenigd Koninkrijk) en Rangers FC (Schotland/de ploeg waar Philippe Clement hoofdcoach is). In totaal zullen er 225 jeugdspelers actief zijn in het weekend van 1 juni.

Een panel van internationale scouts kiezen aan het eind een MVP (Most Valuable Player) van het tornooi. Vorig jaar was dat nog Guillermo Fernandez Casino van FC Barcelona, dat de finale won. Hij trainde ondertussen al een aantal keer mee met de A-ploeg van Barça onder leiding van Xavi Hernández.

Net als de laatste twee edities wordt er ook dit jaar een Fairplay prijs uitgereikt aan de sportiefste ploeg. Afgelopen jaren ging die naar Club Brugge KV (2022) en Real Madrid CF (2023).

De Bruyne: ‘Voetbalfeest voor de jeugd’

Kevin De Bruyne probeert er aanwezig te zijn als zijn agenda dat toelaat, maar kan voorlopig geen beloftes maken. De Rode Duivel kijkt er alvast wel bijzonder hard naar uit.

“Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot een echt voetbalfeest voor jeugdspelers. Hoogdagen voor mezelf ook. Ik ben echt trots dat we de top van het jeugdvoetbal in Europa hier elk jaar mogen verwelkomen. Jongens die ik hier voor het eerst in Drongen zag spelen, kom ik nu tegen in de grootste stadions van Europa.”

De aanwezigheid van het jeugdteam van SE Palmeiras uit Brazilië, ziet ook Paul Naudts, voorzitter van de KDB Cup, als een absolute meerwaarde.

“We weten ook dat de jongens er zelf hard naar uitkijken. Spelen tegen teams uit andere landen, uit andere werelddelen zelfs, is voor hen heel leerrijk en gewoon goed voor hun ontwikkeling. We zijn ondertussen over de hele wereld bekend en we worden nu ook over de hele wereld bekeken. Maar uiteraard kijk ik er vooral naar uit om al die mensen terug te mogen verwelkomen voor een superfijn weekendlang voetbalfeest.”

Geanimeerd topevenement

Naast topvoetbal, is de KDB Cup ook uitgegroeid tot een geanimeerd topevenement voor alle leeftijden. Naast handtekeningen verzamelen van de voetbalsterren van morgen, kunnen kinderen zich amuseren op een 3000 m² groot ‘Funterrein’ met springkastelen, spelconsoles, gigantische dartsborden en nog veel meer. Voor een hapje en een drankje kunnen de bezoekers terecht aan tal van foodtrucks. Wie kans wil maken op gesigneerde shirts van Kevin De Bruyne en gesigneerde shirts van de eerste elftallen van de deelnemende teams, moet zeker meedoen met de tombola-actie.

Praktische info:

  • Tickets via www.kdbcup.be/tickets
  • Dagticket : 12 € ​ (-16 gratis)
  • Weekendticket : 20 €
  • VIP-dagticket : 155 € (incl. btw) – Onder 16 jaar : 70 €
  • Locatie: Campus Keiskant - Sint-Gerolfstraat 16 - 9031 Drongen – België
  • Cashless event

 

--- Einde persbericht ---

 

PERSUITNODIGING

Als journalist, bent u gedurende het hele weekend van harte welkom. Accreditaties kunnen worden aangevraagd via press@kdbcup.be. Enkel erkende journalisten komen in aanmerking. Gelieve uw accreditatie ten laatste aan te vragen ​ op woensdag 29 mei.

De finale zal plaatsvinden op zondag 2 juni om 16 uur (zie wedstrijdschema in toegevoegd persdossier en op de website.)

Praktisch:

• Als journalist meldt zich aan bij het perspunt, aangegeven op het grondplan in bijgevoegd persdossier. Daar krijgt u uw accreditatie-badge, die nodig is om u op het terrein te begeven.

• Voor geaccrediteerde journalisten is parking voorzien op Parking 1.

• Voor geaccrediteerde journalisten zijn broodjes en drankjes voorzien.

• Er is een persruimte voorzien waar kan worden gewerkt, uitgerust met WIFI.

 

Persdossier KDB Cup 2024 Persdossier KDB Cup 2024.pdf - 324 KB Persuitnodiging KDB Cup 2024 Persuitnodiging KDB Cup 2024.pdf - 168 KB

 

Contact

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, kan je terecht via press@kdbcup.be of via Wavemakers PR (contact niet voor publicatie, enkel voor pers):

Nele De Klerck Account Manager, Wavemakers PR & Communication

Over KDB CUP

KDB Cup is een internationaal jeugdtornooi U15, georganiseerd door KVE Drongen. Drongenaar en ex-speler van KVE Drongen, Kevin De Bruyne verbindt zijn naam aan het jaarlijkse voetbalfeest. Het tornooi werd voor het eerst georganiseerd in 2016 en brengt per editie meer dan 200 spelers, 70 coaches, 70 internationale scouts, 350 vrijwilligers en maar liefst 10.000 supporters naar de terreinen van KVE Drongen. Grote namen als Jéremy Doku (RSC Anderlecht), Noni Madueke (Chelsea), Jamal Musiala (Bayern München), Levi Colwill (Chelsea), Anthony Gordon (Newcastle United), Moriba Kourouma (FC Barcelona) en Umaro Embola (Benfica) speelden destijds als 14-jarige in de KDB Cup en zijn ondertussen uitgegroeid tot volwaardige spelers van bekende internationale elftallen. Alle info over de KDB Cup kan je vinden via kdbcup.be of de bijhorende sociale media.

 

Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas