Media alert: WARP geeft startschot voor de 5de editie van kunstenparcours Coup de Ville

Media alert: WARP geeft startschot voor de 5de editie van kunstenparcours Coup de Ville

‘Artists & Athletes: The Hill They Climb’ loopt vanaf zaterdag en staat volledig in het teken van sport

Sint-Niklaas, 11 april 2024 – Kunstenplatform WARP opent de vijfde editie van Coup de Ville. Van 13 april tot 19 mei palmt het kunstenparcours hartje Sint-Niklaas in met zijn nieuwe tentoonstelling. ‘Artists & Athletes: The Hill They Climb’ toont kunstinstallaties en -uitvoeringen verspreid over negen bijzondere locaties. Tijdens de tentoonstelling kan je de werken van zo’n veertig lokale en (inter)nationale kunstenaars én sporters bewonderen.

Na vier succesvolle edities in 2010, 2013, 2016 en 2020 is Coup de Ville uitgegroeid tot een ​ kunstenparcours met internationale allure. Tijdens de 5 weken durende expo bewegen de bezoekers zich langsheen de kunstinstallaties van een 40-tal artiesten uit 15 verschillende landen. Met een knipoog naar de Olympische Zomerspelen worden er ook bekende en minder bekende topsporters betrokken in het parcours.

Tijdens de wandelexpo ontdek je zowel lokale kunstwerken, bijvoorbeeld van Edith Ronse (Sint-Niklaas) als werken met internationale allure zoals die van Márcio Carvalho (Portugal). Edith maakte voor Coup de Ville een reeks nieuwe beelden geïnspireerd op de verstrengeling van lichamen bij worstelaars, judoka’s en dansers, waaronder ook het felblauwe Standing Locomotion. In de tekeningen-serie Falling Thrones van Márcio bekampen atleten figuren uit de wereldgeschiedenis die ooit - net als hen - vereerd werden. De vergankelijkheid van roem, bij heersers én sporters.

 

“Kunstenaars en sporters zijn beiden constant op zoek naar perfectie. Die doorzetting, discipline en inspanning hebben ze gemeenschappelijk. De kunstwerken op het parcours zijn menselijk en herkenbaar. We zijn trots dat we voor de vijfde keer Coup de Ville kunnen organiseren en zo fantastische artiesten een plek kunnen geven doorheen de tentoonstelling”, vertelt Stef Van Bellingen, algemeen directeur WARP.

Alle werken en installaties zijn te bewonderen langs een 2 km lang parcours doorheen de stadskern van Sint-Niklaas dat vlot toegankelijk is. Je kan starten bij WARP in de Apostelstraat of in de voormalige GO-school gebouwen. Alle negen locaties hebben een eigen karakter, en vele zijn voor het eerst sinds lang toegankelijk voor publiek. In deze editie zitten onder meer de panden van de vroegere schoenenwinkel Timmermans, en drogisterij De Walvis mee in de route.

Praktische informatie

De expo is te bezoeken van 13 april tot en met 19 mei 2024, telkens van donderdag tot en met zondag en dat van 9u30 tot 17u30. Tickets zijn te koop via de website, bij WARP of in de werkhuizen van de GO-scholen. Een ticket kost standaard 15 euro. Gratis voor kinderen tot 12 jaar. Jongeren tussen 12 en 22 jaar en kansenpashouders betalen 5 euro. Alle locaties staan aangeduid op het toegangsticket en worden afgevinkt wanneer de locatie is bezocht. De expo leent zich perfect om te bezoeken met je vereniging, klas, sportclub of met vrienden of familie. Meer info over groepsbezoeken via info@warp-art.be. Wie wil kan een gids boeken die 100 euro kost voor een rondleiding van twee uur. Afgelopen editie kwamen maar liefst 10.000 bezoekers de sfeer opsnuiven.

Gedurende de hele periode van de expo worden er ook tal van randactiviteiten geprogrammeerd, vaak in samenwerking met lokale partners die het initiatief mee ondersteunen, zoals de Academie Beeld en Podium. De volledige programmatie vind je op https://www.warp-art.be/.

Het kunstenparcours kan je herbeleven in het boek ‘Coup de Ville 2024’ dat 5 april verschijnt bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 29 euro. Het boek is o.a. te verkrijgen bij WARP, Het Oneindige Verhaal (Sint-Niklaas) en Standaard Boekhandel. Voor meer info: https://www.borgerhoff-lamberigts.be/shop/boeken/coup-de-ville-2024?variant=128521.

 

--- EINDE MEDIA ALERT ---

WARP - Coup de Ville 2024 WARP_media alert_CoupdeVille_11042024.pdf - 85 KB

Voor bijkomende informatie, beelden of quotes, mag u contact opnemen met (contactgegevens enkel voor pers, niet voor publicatie):

Nele De Klerck Account Manager, Wavemakers PR & Communication

Het persbericht dat eerder uitgestuurd werd ter aankondiging van het evenement, kan u ​ ter informatie hieronder vinden:

Persbericht en -uitnodiging: WARP stelt 5de editie van kunstenparcours Coup de Ville in het teken van sport
‘Artists & Athletes: The Hill They Climb’ loopt vanaf 13 april in het centrum van Sint-Niklaas
wavemakers.prezly.com

OVER WARP EN COUP DE VILLE

WARP, een letterwoord voor ‘Wase Artistieke Projecten’, ​ is een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Het ontstond in 2006 en is gesitueerd in Sint-Niklaas. Het organiseert doorheen het jaar tentoonstellingen, lezingen, artist talks en workshops. Daarnaast organiseert het Coup de Ville, een kunstenparcours door centrum Sint-Niklaas dat om de paar jaar plaatsvindt. Het WARP team bestaat uit een kleine kern omringd door talrijke vrijwilligers. De organisatie van het kunstenparcours Coup de Ville wordt gedragen door meer dan 50 vrijwilligers die instaan voor de planningen, operationele organisatie, rondleidingen etc. Daarnaast wordt het ook ondersteund door verschillende lokale bedrijven. Meer informatie vindt u hier. ​

Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas