Media alert: Grote plannen voor historisch ‘Landhuis’ op Grote Markt Sint-Niklaas

Onderneemsters blazen 17de-eeuws erfgoed nieuw leven in

Sint-Niklaas – Het historische Landhuis met opvallende rode voorgevel op de Grote Markt in Sint-Niklaas krijgt een nieuwe invulling. Het 17de-eeuwse pand dat al jaren leegstaat wordt opnieuw een plek die inspireert en ondernemers met elkaar verbindt. Na een grondige renovatie zal het Landhuis onderdak geven aan verschillende bedrijven en een horecazaak. Onder andere brunchbar Soep&Zoet en het PR-bureau Wavemakers nemen er in de loop van 2021 hun intrek. Daarnaast zal er op deze inspiratielocatie ruimte voor kantoren, een winkel of andere commerciële activiteiten zijn en wordt er een eventzaal opengesteld ter verhuur voor het publiek.

We waren al een tijdje op zoek naar een pand op een toplocatie in Sint-Niklaas waar we niet alleen onze eigen zaak konden onderbrengen maar waar we een synergie kunnen creëren tussen een aantal ondernemers met dezelfde visie”, vertelt Elke De Mayer van Wavemakers. Zij wordt samen met Eva Van Osselaer de nieuwe eigenaars van het Landhuis.

Onderneemster Eva Van Osselaer creëerde met Soep&Zoet een vaste waarde in het centrum van de stad. De eigentijdse horecazaak groeide in enkele jaren tijd uit tot hét ontbijt-, brunch-, en lunchadres van Sint-Niklaas. “Het concept van Soep&Zoet blijft hetzelfde maar op onze huidige locatie in de Stationsstraat kunnen we niet meer verder groeien. In het Landhuis zullen we een groter terras en meer zitruimte hebben. We krijgen een veel grotere keuken om de catering van de eventzaal die verhuurd zal worden voor onder andere babyborrels, recepties en vergaderingen, te kunnen verzorgen”, zegt Eva.

Voor de invulling van de andere ruimtes met onder meer de prachtige authentieke balzaal, starten de onderneemsters de zoektocht naar kandidaat-huurders in het voorjaar van 2020. “Dat kan van een grafisch bureau, browbar tot een yogastudio, een belevingsshop tot galerij gaan. We laten alle opties open maar zijn vooral op zoek naar ondernemers die samen met ons een meerwaarde willen creëren voor alle betrokkenen”, aldus Elke.

Vanuit het centrummanagement kunnen we dit soort projecten alleen maar aanmoedigen. Een ondernemende kern in het hart van Sint-Niklaas is exact waar we naar streven”, aldus Nele De Klerck van centrummanagement Sint-Niklaas.

Momenteel werkt Ante Architecten uit de Stationsstraat een plan uit voor de renovatie en nieuwe look van het Landhuis. Ondernemers die interesse hebben om een ruimte te huren kunnen alvast hun concept mailen naar hello@landhuis.be. In het voorjaar van 2020 zal een infoavond georganiseerd worden waarop potentiële kandidaten uitgenodigd worden.

Contactgegevens voor de pers (niet publiceren aub):
Wavemakers PR
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485 75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme