De winnaars van de 1.2.Tree Awards en de Green Idea Award zijn bekend

De winnaars van de 1.2.Tree Awards en de Green Idea Award zijn bekend

Green – Het driedaagse event voor de groenprofessional nog tot 4 september in Flanders Expo Gent

Gent -  Green, hét tweejaarlijkse event voor de groenprofessional draait op volle toeren. Met 223 standhouders die hun expertise en laatste nieuwe producten voorstellen, vinden professionele bezoekers bij Green alles wat hun zaak nodig heeft. Een greep uit het aanbod: tuinmachines, levend groen, stadsmeubilair en zwembaden. Innovatie en duurzaamheid zijn de twee codewoorden tijdens deze vernieuwde editie. Dat was gisteren tijdens de Green Night zeker te merken bij de voorstelling van de kanshebbers op de 1.2.Tree Awards en de Green Idea Award. Ook vandaag op de laatste dag van deze boeiende driedaagse is er nog genoeg te beleven op Green.  

Wie Green binnenstapt merkt al snel dat de beurs deze editie alles uit de kast heeft gehaald om een totaalbeleving te creëren voor haar bezoekers. “Je ziet op Green duidelijk dat de groensector floreert: zowel gevestigde waarden als geïnteresseerde starters kunnen hier hun gading vinden”, zegt Gil de Vis, organisatieverantwoordelijke van Green.

Innovatie en duurzaamheid bekroond met de Green Idea Award

Bezoekers worden naar binnen geleid langs de Green Idea, een zone die werd gerealiseerd in samenwerking met Recupel. Hier staan de 22 projecten voorgesteld die het verschil kunnen maken voor de toekomst van de groensector. Eco-oh! uit het Antwerpse Laakdal werd als overtuigende winnaar gekozen voor de Green Idea  Award. Dit bedrijf recycleert huishoudelijk plastic afval, en gebruikt het als grondstof voor het produceren van stadsmeubilair en bloembakken. Een stukje Belgische circulaire economie om trots op te zijn!

Bomen in de hoofdrol bij winnaars 1.2.Tree Awards

Deze awards, die voor de tweede keer worden uitgereikt tijdens Green, bekronen projecten waarbij bomen een centrale rol spelen in het ontwerp en de uitvoering. De 8-koppige vakjury, onder leiding van Mark Galle (Groen Groeien) koos telkens een winnaar in 3 categorieën. “De winnende projecten zijn stuk voor stuk een toonbeeld van vakmanschap en een uitstekende samenwerking tussen tuinaannemer, -architect en boomkwekerij, aldus juryvoorzitter Galle.

In de categorie privaat project werd de realisatie van Tuinen Stefan Haerinck bvba uit Zulte & Solitair NV uit Wuustwezel bekroond. Architect Koen Heijse wenste in zijn tuin een boom die vanuit alle woongedeeltes zichtbaar is en deel uitmaakt van het geheel. De zeven meter hoge magnolia werd hiervoor uitgekozen en is een echte eye-catcher. Voor de publieke projecten was De Munt in Roeselare de winnaar. Een bestaand publiek plein dat dringend nood had aan meer groen. Voor dit project sloegen Boomkwekerij Ebben en Vereecke Lieven tuinarchitectuur de handen in elkaar om het plein een stuk groener én aantrekkelijker te maken. In de categorie semi-privaat project won de realisatie in het appartementencomplex van Matexi. De bomen op de eerste woonlaag zorgen voor een groen zicht én fungeren als natuurlijke zonneweringen en afscheidingen. Ook deze editie werd er een publieksprijs uitgereikt. Met 270 stemmen ging die overtuigend naar het project van Dijk 3 Landschap & Stedenbouw en Guido Spruyt boomkwekerij. In de patio van de meersgezinswoning en kantoren in Kallo werd een unieke en karaktervolle boom gekozen die snel een beeldbepalend effect gaf aan het gebouw.

Seminarie ‘Green Cities for a sustainable Europe’

Naast talrijke interessante standhouders biedt Green eveneens een boeiend seminarieprogramma aan. Op de laatste dag van het event voor de groensector staat het seminarie Green Cities for a sustainable Europe op de agenda. Dit is een initiatief van AVBS, dé Sierteelt- en Groenfederatie in opdracht van de Europese Commissie. Het seminarie handelt over de positieve klimaateffecten van groene ruimtes in stedelijk gebied en moet landschapsarchitecten en beleidsmakers in openbaar groen bewust maken van het belang van dit thema d.m.v. 4 inspirerende lezingen. 

Pers die nog een bezoek wil brengen aan Green kan zich accrediteren via astrid@wavemakers.eu of op het nummer 0476 58 02 74.

Green – het event voor de groenprofessional
2-3-4 september 2018
Flanders Expo Gent
09 241 92 11
info@green-expo.be

Over Easyfairs

Easyfairs biedt zijn doelgroepen de kans om ‘de toekomst in te stappen’ op belangrijke evenementen die anticiperen op hun behoeften en die oplossingen aanreiken in een ideaal kader.

De groep organiseert momenteel 218 evenementen in 17 landen. In België zijn dat de volgende evenementen: Advanced Engineering, Antica Namur, Art Brussels, Autonomies, Batireno, bis, Belgian Boat Show, Belgian Boat Show Float, Bois & Habitat, bouw&reno, CARAT+, Countryside, Dentex, Empack, Energie & Habitat, FACTS, FACTS Spring, Grand Depot Outlet, Green, Health & Care, Horeca Expo, Inside Out, Maintenance, Packaging Innovations, Pumps & Valves, REALTY, Saveurs & Métiers, Second Home Expo, Soins & Santé, Solids, Transport & Logistics, Wonen, Work Safe. Easyfairs beheert daarnaast 10 evenementenhallen in België, Nederland en Zweden (Antwerpen, Gent, Mechelen-Brussel-Noord, Namen, Gorinchem, Hardenberg, Venray, Göteborg, Malmö en Stockholm).

De groep stelt meer dan 750 mensen tewerk en boekte een omzet van ruim € 160 miljoen in het boekjaar 2016-2017.

Easyfairs wil de meest flexibele, responsieve en efficiënte speler zijn in de evenementensector en steunt daarvoor op geëngageerde medewerkers, zet de beste marketingtools en technologische hulpmiddelen in en creëert sterke merken. ‘Visit the future’ met Easyfairs.

Bezoek voor meer informatie onze website www.easyfairs.com

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme