Uitnodiging persmoment over het voortbestaan van het Museum Dhondt-Dhaenens

MDD tekent beroep aan na afgekeurde bouwaanvraag (informatie onder embargo tot 30 augustus 11u)

Beste journalist,

Op donderdag 30 augustus 2018 organiseert het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) een persconferentie waarbij we u graag op de hoogte brengen over de stand van zaken wat betreft onze bouwaanvraag en toekomst van het museum.

Het MDD wil, zoals u wellicht al weet, sinds 2012 het museumgebouw renoveren en beperkt uitbreiden om de werking en museale opdracht, het ontsluiten van het cultureel erfgoed (de collectie Dhondt-Dhaenens en de beheerde private collecties) voor het grote publiek, te blijven garanderen. In mei 2018 werd de bouwaanvraag voor een beperkte renovatie van het bestaande pand en een bescheiden bijgebouw van Robbrecht en Daem architecten, na zes jaar en vier pogingen, opnieuw afgekeurd.

Hierdoor komt het voortbestaan van het Museum Dhondt-Dhaenens op losse schroeven te staan en dreigt een halve eeuw aan museale geschiedenis in Sint-Martens-Latem te verdwijnen.

Wij nodigen u graag uit voor een toelichting door Joost Declercq, Directeur Museum Dhondt-Dhaenens over de historiek, de missie en de toekomst van het museum. U bent welkom op 30 augustus 2018 om 11u in het MDD (Museumlaan 14, 9831 Deurle). Architect Paul Robbrecht zal eveneens aanwezig zijn.

De persconferentie start om 11u15 stipt en wordt gevolgd door een Q&A. Nadien wordt een lichte lunch voorzien en bent u uitgenodigd om het museum en de Wunderkammer Residence te bezoeken.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 29/08 aan Elke De Mayer (Wavemakers PR) op het nummer 0485 75 28 66 of op het mailadres elke@wavemakers.eu.

Mogen wij u vragen om deze informatie confidentieel en onder embargo te behandelen tot de start van de persconferentie zodat wij de kans krijgen de buurtbewoners voordien in te lichten.

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme