Uitnodiging persconferentie Special Olympics Belgium op dinsdag 23 april voor 37e editie van de Nationale Spelen tijdens het Hemelvaartweekend

Brussel - Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseert van 29 mei tot en met 1 juni de 37e editie van haar Nationale Spelen met 20 sportdisciplines. Sint-Niklaas en Beveren zijn de gastgemeentes voor dit sportief evenement en samen ontvangen ze meer dan 3 400 Belgische atleten. Dit jaar viert SOB haar 40e verjaardag en organiseert daarom een benefietconcert met Salvatore Adamo op de Grote Markt in Sint-Niklaas. 

Jaarlijks brengen de Special Olympics Belgium Nationale Spelen meer dan 3 400 atleten, 1 200 coaches, 1 900 vrijwilligers per dag en ongeveer 10 000 toeschouwers bij elkaar en dit steeds in nieuwe gastgemeentes. Dit jaar is er nog een nieuwigheid want er is 1 extra sport toegevoegd, namelijk unified zeilen, wat het totaal van aangeboden sporten en aangepaste sportdisciplines tijdens de 4-daagse op 20 zet.

SOB nodigt u uit voor de laatste aankondigende persconferentie om alle hoogtepunten naast de sporten uitgebreid toe te lichten zoals het benefietconcert met Salvatore Adamo op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De volledige opbrengst van het concert gaat naar de werking van SOB om meer atleten met een verstandelijke beperking te helpen hun Olympische droom waar te maken. Daarnaast worden er tijdens de Spelen ook verschillende Play Unified Experiences georganiseerd die sport tussen atleten met en zonder verstandelijke beperking promoten. Op de persconferentie zullen  ook enkele SOB-atleten uit de regio aanwezig en er staat eveneens een Play Unified Experience in basketbal op het programma als de afsluiter op de Grote Markt waar iedereen aan kan en mag deelnemen. Afspraak om 10u15 in het Stadhuis (Grote Markt 1) van Sint-Niklaas.

Concreet:

  • 10u15: onthaal in het Stadhuis van Sint-Niklaas
  • 10u30: welkom door burgemeester van Sint-Niklaas Lieven Dehandschutter en openingswoord door Schepen van Sport van Sint-Niklaas Peter Buysrogge
  • 10u35: toelichting hoogtepunten van de Nationale Spelen door Eddy Beckers, National Games Director van SOB
  • 10u55: slotwoord door Schepen van Sport van Beveren Katrien Claus en uitnodiging Play Unified Experience
  • 11u: start Play Unified Experience op de Grote Markt
  • 11u20: mogelijkheid tot interviews
  • 12u: einde voorzien

Parkeren is mogelijk in de ondergrondse parking van de Grote Markt.

Voor accreditaties, meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu,  +32 (0)476 58 02 74

De officiële hashtags zijn: #SpecialOlympicsBelgium2019, #CharityConcertAdamo en #SintNiklaasBeveren.

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium

Persdossier: https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2019/02/Persdossier-2019.pdf

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme