Uitnodiging persconferentie Special Olympics Belgium op 18 september 2018

37ste editie Nationale Spelen tijdens het Hemelvaartweekend 2019 in Sint-Niklaas en Beveren

Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseert in 2019 al de 37ste editie van hun Nationale Spelen, het sportief hoogtepunt van het jaar waar meer dan 3400 Belgische atleten aan deelnemen. Voor deze nieuwe editie valt de eer te beurt aan Sint-Niklaas en Beveren om dit sportevenement te hosten tijdens het eerste weekend van juni.

Jaarlijks brengen de Special Olympics Belgium Nationale Spelen meer dan 3 400 atleten, 1 200 coaches, 1 900 vrijwilligers per dag en ongeveer 10 000 toeschouwers bij elkaar en dit steeds in nieuwe gastgemeentes. In 2019 bundelen de stad Sint-Niklaas en de gemeente Beveren hun krachten om dit sportief evenement met 19 sporten en aangepaste disciplines te hosten.

We nodigen jullie graag uit voor de aankondigende persconferentie, in aanwezigheid van enkele atleten uit de regio, op dinsdag 18 september om 10u30 die zal plaatsvinden in Beveren, in het vernieuwde sportpark Beveren (Klapperstraat 103, 9120 Beveren-Waas) en wordt gevolgd door een Unified Sport Experience.

Concreet:

  • 10u30: welkom en toelichting Special Olympics door National Games Director Eddy Beckers
  • 10u45: speech gemeente Beveren door burgemeester Marc Van de Vijver
  • 10u50: speech stad Sint-Niklaas door burgemeester Lieven Dehandschutter
  • 10u55: introductie ‘gezicht van de Nationale Spelen 2019’: SOB-atleet Lieven Mels
  • 11u00: best of video van de vorige editie
  • 11u05: Q&A
  • 11u20: Unified Sport Experience: tafeltennis
  • 11u35: interviewmogelijkheden met Eddy Beckers, Lieven Mels, Marc Van de Vijver, Katrien Claus - Schepen van Sport van Beveren, Ingeborg De Meulemeester – Schepen van Welzijn van Beveren, Lieven Dehandschutter, Peter Buysrogge - Schepen van Sport van Sint-Niklaas en Sofie Heyrman – Schepen van Welzijn van Sint-Niklaas.
  • 12u00: einde voorzien

Gelieve Astrid De Paep te contacteren via astrid@wavemakers.eu of op het nummer +32 (0)476 58 02 74 indien u de persconferentie wenst bij te wonen. Interviews dienen op voorhand aangevraagd te worden.

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.playunified.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be
Persdossier : https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2018/02/Persdossier-2018-NL.pdf

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme