Persbericht: The Bio Veggie Company slaat handen in elkaar met Charles

Producent en distributeur van vlees(waren) verdeelt voortaan ook casual veggie burgers

Temse - Voortaan verdeelt producent en distributeur van vlees en vleeswaren Charles ook veggieburgers. Daarvoor kan het rekenen op een partnership met The Bio Veggie Company. De vleesspecialist bewijst daarmee dat hij niet alleen oog heeft voor kwaliteit maar ook voor de veranderingen in de maatschappij. De versheid van The Bio Veggie Company was een belangrijke factor voor Charles om te kiezen voor een samenwerking met hét Belgische label voor gezonde en vegetarische bioburgers en -nuggets.

De maatschappij verandert, de eetgewoontes van de Belgische consument evolueren. Vorig jaar nog bleek uit een onderzoek dat iVOX uitvoerde in opdracht van The Bio Veggie Company dat 1 op 3 consumenten in België ‘casual veggie’ is: 30% van de Belgen gaf aan minstens 1 maal per week een vegetarische maaltijd te eten. Af en toe vegetarisch eten is dus stilaan ingeburgerd; zo werd ‘gewoonte’ als voornaamste reden (eerder nog dan dierenwelzijn en klimaat) opgegeven om af en toe vegetarisch te eten.

Dat hier opportuniteiten liggen voor spelers op de voedingsmarkt, spreekt voor zich. Toen The Bio Veggie Company de voorbije maanden de markt aftastte naar nieuwe distributeurs, kwam voor vleeswarenspecialist Charles dé kans om zich ook op dit marktsegment te begeven.

Delphine Van Goethem, zaakvoerster The Bio Veggie Company: “Wij zijn bijzonder verheugd om met een gevestigde waarde als Charles in zee te kunnen gaan. Een samenwerking tussen ons bedrijf, met dertig jaar traditie in vegetarische burgers, en een fabrikant van vleeswaren die al sinds 1935 bestaat: toegegeven, het klinkt niet evident. Maar deze partnership toont vooral aan dat alles in verandering is, ook de verhoudingen tussen de vele spelers in de voedingswereld.”

Ine Bilcke, marketingverantwoordelijke van Charles, bevestigt: “Wij zijn en blijven een vleeswarenbedrijf, maar snappen goed wat er leeft in de maatschappij. We zijn echter heel kieskeurig als het aankomt op het kiezen van partners of leveranciers: kwaliteit en vakmanschap staan bij ons voorop. Dat hebben we dan weer gemeenschappelijk met The Bio Veggie Company.”

Acht van de twaalf producten uit het gamma van The  Bio Veggie Company worden voortaan verdeeld via Charles. Het gaat meer bepaald om de Spinazieburger, Groentenburger, Kaasburger, Broccoliburger, Seitan Cordon Bleu, Vegan Nature, Vegan Curry en Vegan Paprika Burger. De producten worden verdeeld en verkocht onder het The Bio Veggie Company-merk.

EINDE PERSBERCHT

Over The Bio Veggie Company
The Bio Veggie Company is het label dat de Belgische producent van biologische en vegetarische burgers De Paddestoel vorig jaar lanceerde naar aanleiding van zijn dertigjarig bestaan. Met dit label wil zaakvoerster Delphine Van Goethem de Belgen ervan overtuigen dat bio en veggie lekker en toegankelijk zijn voor iedereen.

The Bio Veggie Company noemt zichzelf specialist in veggie- en bioburgers, -nuggets en -kroketjes, en mikt op de ‘casual veggies’: consumenten die niet strikt vegetarisch zijn maar wel naar een gezonde levensstijl verlangen.

De producten van The Bio Veggie Company zijn, behalve via de verdeelpunten van Charles, ook verkrijgbaar bij de winkels die worden bediend door Colruyt (Bio-Planet en Okay).

Website: www.thebioveggiecompany.com
Instagram en Facebook: @thebioveggiecompany

Over Charles
Charles is een Belgische producent en leverancier van vlees en vleeswaren. Het bedrijf, met hoofdzetel in Sint-Niklaas en distributiecentrum in Wommelgem, werd opgericht door grootvader Charles De Cock in 1935. Het oorspronkelijke ‘Cock’s Vleeswaren’ startte een voorverpakte charcuterielijn op in het jaar 2000 onder de naam ‘Cock’s Fresh’. Door de jaren heen groeide zijn merkbekendheid. In 2017 besloot CEO Marc De Cock, met respect voor zijn grootvader en oprichter, de naam te veranderen naar ‘Charles’.

Charles is intussen ruim drie generaties gespecialiseerd in de bereiding en verdeling van ambachtelijk broodbeleg, salades en bereide maaltijden. Door zijn focus op ambacht en kwaliteit is Charles uitgegroeid tot een premiummerk, verkrijgbaar in tal van supermarkten, slagerijen, buurtwinkels en horecazaken.

Website: www.charles.eu
Instagram en Facebook: @charlesbelgium

Voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, neem gerust contact op met:
Wavemakers PR
Elke De Mayer
0485 75 28 66
elke@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme