Save The Date: Persconferentie Biënnale van de Schilderkunst op donderdag 28 juni

Ontdek ‘Over landschappen’ van 1 juli tot 30 september

Op donderdag 28 juni organiseren de drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek een persbezoek aan de zesde editie van de Biënnale van de Schilderkunst. Deze tentoonstelling, die werd samengesteld door het Roger Raveelmuseum, het museum Dhondt-Dhaenens (MDD) en het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel), brengt meer dan een eeuw aan schilderkunst samen en belicht dit keer het thema landschappen. Hoe behandelen moderne en hedendaagse schilders wereldwijd dit traditionele genre en hoe verhoudt het zich tot de regio van de Leiestreek waar de tentoonstelling plaats vindt? Bezoekers van de Biënnale van de Schilderkunst zijn van 1 juli tot 30 september welkom in de drie musea voor een culturele ontdekkingstocht over landschappen. Op zaterdag 18 augustus zal het vlot van Roger Raveel als onderdeel van deze tentoonstelling bijna 5 decennia later opnieuw de Leie afvaren.

In de Romantiek beleefde de fascinatie voor het ongerepte landschap een ongekend hoogtepunt, maar met de komst van de modernisering en industrialisering is de teloorgang van de natuur ook in de kunst op de voorgrond getreden. De biënnale schetst deze evolutie aan de hand van markante oeuvres over een periode van meer dan honderd jaar, met bijdragen van onder meer Constant Permeke, Valerius De Saedeleer, Xavier De Cock, Fernand Khnopff, Anna-Eva Bergman, Roger Raveel, Raoul De Keyser, Etel Adnan, Glen Rubsamen, Dirk Braeckman, Francis Alÿs, Johannes Kjarval, Emmanuelle Quertain, Maria Thereza Alves, Edi Hila en vele anderen.

Dat ook kunst een invloed kan hebben op het landschap bewees Roger Raveel met het project ‘Raveel op de Leie.’ Hij bouwde in 1971 een vlot uit plastiek zakken als protestactie tegen de voorgenomen plannen om de oude Leie meanders in Machelen-Zulte en omgeving te dempen. Op zaterdag 18 augustus zal het vlot voor de eerste keer terug de Leie afvaren.

De drie musea liggen op een as van 10 kilometer in Machelen-Zulte, Deurle en Deinze. Cultuurliefhebbers die tijdens hun bezoek aan de Biënnale van de Schilderkunst willen genieten van het prachtige landschap van de Leiestreek, kunnen tijdens de biënnale bij het MDD een fiets ontlenen om op cultuurtocht te trekken.

Save-The-Date: persconferentie Biënnale van de Schilderkunst, Over landschappen:

De curatoren geven u op donderdag 28 juni om 11.00u graag een toelichting bij de tentoonstelling en stellen u de door hen geselecteerde kunstwerken voor. Startpunt is het museum Dhondt-Dhaenens. Einde voorzien om 14.30u. Meer informatie volgt in de uitnodiging.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor vrijdag 22 juni aan Elke De Mayer via elke@wavemakers.eu of op het nummer +32 (0)485 75 28 66. Voor beeld- en interviewaanvragen kan u ook hier terecht.

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Biënnale van de Schilderkunst
1 juli 2018 - 30 september 2018

Openingsdagen:
dinsdag t.e.m. zondag
Openingsuren:
museum Dhondt-Dhaenens: 10.00u – 17.00u
Roger Raveelmuseum en Museum van Deinze en de Leiestreek: 11.00u – 17.00u
Combiticket (inclusief bezoekersgids):
€ 12,00 / € 9,00

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme