RSCA gaat Play Unified-uitdaging Special Olympics Belgium aan!

Yevhen Makarenko, Pieter Gerkens, Landry Dimata, Dennis Appiah, Thomas Didillon, Ivan Santini, Sebastiaan Bornauw, Alexis Saelemaekers voetballen met SOB-atleten van FC Maasland NO.

In het kader van de gedurfde Play Unified-campagne daagden zes Special Olympics-atleten met een verstandelijke beperking de topsportwereld uit voor verschillende Play Unified-wedstrijden. Deze wedstrijden waarin atleten met en zonder verstandelijke beperking samen sporten werden een groot succes. Ook RSCA werd uitgedaagd voor een wedstrijd via een grootse tifo. Vandaag was de dag aangebroken voor de SOB-atleten van FC Maasland en enkele spelers van RSCA om elkaar te tonen wat ze waard zijn in hun Neerpede Training Center.

Het Play Unified-principe is simpel: mensen met en zonder verstandelijke beperking in één team laten sporten om zo de sociale inclusie te bevorderen, het taboe rond de beperking te doorbreken en  van elkaar te leren. Moussa Dembélé, Jan Vertonghen, Yanina Wickmayer, Pieter Timmers, de Borlées, Greg Van Avermaet en Tomas Van Den Spiegel werden eerder tijdens de lancering van de Play Unified-campagne uitgedaagd voor een Play Unified-match.

FC Maasland NO, een club aangesloten bij Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, daagde de spelers van RSCA uit met een grootse tifo tijdens één van de thuiswedstrijden. FC Maasland was vertegenwoordigd met 7 spelers: Jelle Bogie, Sandro Cervellino, Christof Meurs, David Renette, Bram Rumen, Silvie van de Voort en Henrieke Vermetten. SOB-atleet Bram vertelt hoe hij deze dag beleefde: “We waren helemaal niet nerveus en RSCA heeft nu zelf kunnen zien dat wij even hard leven voor onze sport dan zij. Tijdens de rust maakten de spelers tijd voor een babbeltje en hebben we zelfs info uitgewisseld over speltactiek. Een onvergetelijke ervaring!”

De SOB-atleten en RSCA namen het tegen elkaar op tijdens een match van 30 minuten in 7-a-side-formaat. Het werd een spannende unified-wedstrijd met als eindscore 8-8. Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium, blikt tevreden terug: “We lanceerden onze Play Unified-campagne om sociale inclusie te promoten in het kader van onze groeistrategie om tegen 2020 20.000 atleten te bereiken. Het unified-principe leeft onder de mensen en in de topsportwereld. We hopen verder te gaan op dit elan en het taboe rond verstandelijke beperking volledig achterwege te laten. Ook onze atleten gaan voor het uiterste in hun favoriete sportdiscipline.” Hein Vanhaezebrouck, coach van RSCA voegt hier aan toe: “Wij zijn blij dat we de uitdaging van FC Maasland hier op Neerpede zijn aangegaan. Je kon zien dat hun spelers hier met veel goesting stonden en met het nodige vertrouwen speelden. Het is ook leuk voor ons als club om mee te werken aan een sociaal thema dat toch wat onderbelicht is.”

Landry Dimata, speler van RSCA reageert ook tevreden: “Het was een leuke ervaring om de Play Unified-wedstrijd te spelen. We merkten dat de spelers zich echt niet inhielden en alles gaven, wat het een leuke, competitieve wedstrijd maakt om te spelen. Ik heb ook geprobeerd de spelers van mijn team wat tips mee te geven voor hun toekomstige matchen. Hopelijk zal dat helpen!”

We hebben hulp nodig van het grote publiek!
Iedereen kan zijn engagement tonen door de campagne te delen (#PlayUnified) en te liken of door zich te registreren op www.playunified.be als kandidaat om zelf aan Unified-sporten te doen. En ook sportclubs kunnen zich daar registreren enerzijds om te tonen dat ze Play Unified steunen en anderzijds om zelf een Play Unified-club te worden en het officieel label te verkrijgen.

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu,  +32 (0)476 58 02 74

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.playunified.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Persdossier : https://www.special-olympics.be/wp-content/uploads/2018/02/Persdossier-2018-NL.pdf

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme