Persuitnodiging: Vluchtelingen voetballen met Special Olympics-atleten

Persuitnodiging: Vluchtelingen voetballen met Special Olympics-atleten

Afspraak in Kraainem voor een unified match op maandag 14 oktober

Special Olympics, de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, strijdt al meer dan 50 jaar in de Verenigde Staten en 40 jaar in België om de taboes rond de verstandelijke beperking te doorbreken. Door middel van sport en in het bijzonder het Play Unified-concept, dat atleten met en zonder beperking in hetzelfde team samenbrengt, bevordert Special Olympics de sociale inclusie in onze maatschappij.

Op maandag 14 oktober demonstreert Special Olympics opnieuw de kracht van sport door mensen met verschillende achtergronden te verwelkomen en te verenigen in een voetbalwedstrijd tussen vier unified teams. Elk team zal bestaan uit Special Olympics atleten en vluchtelingen. Dit evenement maakt deel uit van de wereldwijde Special Olympics beweging die veel evenementen in buitenland organiseert, zoals de Wereldwinterspelen in Zweden (2021) of de Wereldzomerspelen in Duitsland (2023). Een prachtige manier voor de Special Olympics atleten om te leren omgaan met andere culturen.

De wedstrijd wordt afgesloten met een medaille-uitreiking en wordt gevolgd door een lichte lunch. Er is de mogelijkheid om zowel Special Olympics atleten, als enkele vluchtelingen en verantwoordelijken van de Special Olympics organisatie te interviewen. Voor elke wedstrijd wordt een fotosessie gehouden. 

Gedetailleerd programma
9u45 uur – Welkom
10u00 uur - Opwarming en begin van de unified wedstrijden
12u00 - Medailleceremonie
12u30 - Lichte lunch en interviewmogelijkheden
Einde gepland om 13u30 uur.

Praktische informatie
Kraainem Voetbalclub
Bosstraat 85 - 1950 Kraainem

Als u aanwezig wenst te zijn, kan u zich vóór 11 oktober accrediteren via e-mail amelie@wavemakers.euof telefonisch op 0477 200 970.

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer info: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Contacteer ons
Amélie Putmans Wavemakers
Amélie Putmans Wavemakers
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme