Persuitnodiging: Raveel op de Leie komt terug na 47 jaar

Op zaterdag 18 augustus vaart het vlot van Raveel voor de eerste keer terug de Leie af in het kader van de Biënnale van de Schilderkunst

Leiestreek - Het Roger Raveelmuseum, het Museum Dhondt-Dhaenens (MDD) en het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel) – de drie kunstmusea uit de Oost-Vlaamse Leiestreek – nodigen u uit op zaterdag 18 augustus voor de tocht met het vlot van Raveel. In het kader van de Biënnale van de Schilderkunst met thema ‘Over landschappen’, zal het vlot na 47 jaar terug te water gelaten worden. De protestactie kreeg een enorme persbelangstelling en bracht destijds meer dan duizend toeschouwers op de been. Deze zomer kunnen voorbijgangers vanop de oevers van de Leie het vlot weer toejuichen tijdens zijn unieke afvaart.

In 1971 bouwde kunstschilder Roger Raveel een vlot uit plastic zakken als protestactie tegen de voorgenomen plannen om de oude Leiemeanders in Machelen-Zulte en omgeving te dempen. Deze actie had een belangrijke invloed op het behoud van de Leiearm en is het bewijs dat kunst een invloed kan hebben op het landschap.

Op zaterdag 18 augustus zal het vlot voor de eerste keer terug de Leie, een niet aflatende inspiratiebron voor kunstenaars, afvaren. Vergezeld van plezierbootjes en andere vaartuigen maakt het een tocht van de jachthaven van Deinze tot aan Astene Sas.

Iedereen is welkom om de afvaart en aankomst bij te wonen. Ook wie zelf een boot heeft is welkom om deel te nemen aan de optocht. Kunstliefhebbers die de Biënnale van de Schilderkunst met als thema ‘Over landschappen’ willen bezoeken kunnen nog tot 30 september terecht in de drie musea.

Praktisch

  • 15.30u: Ontvangst in mudel (Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze)
  • 16u stipt: Vertrek van het vlot en de andere boten. Vertrekplaats: Sint-Poppoplein (4 minuten stappen)
  • 17.45u: Aankomst vlot in Astene Sas
  • 18u: Aansluitend receptie (enkel op uitnodiging) in ‘t Oud Sashuis in Astene (Hellestraat 20, 9800 Deinze)
  • Een shuttledienst brengt de opvarenden terug naar de parking in Deinze

Pers die wil meevaren, en aansluitend wil deelnemen aan de receptie, kan accrediteren voor maandag 13 augustus aan Astrid De Paep via  astrid@wavemakers.eu of op het nummer +32 (0)476 58 02 74. Voor beeld- en interviewaanvragen kan u ook hier terecht.

Wij hopen u te mogen verwelkomen.

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme