Persbericht ZEB: Le Fabuleux Marcel de Bruxelles-dag bij Oxfam Empty Shop

Persbericht ZEB: Le Fabuleux Marcel de Bruxelles-dag bij Oxfam Empty Shop

Oxfam-Solidariteit opent van 17 oktober tot en met 16 november voor de tweede keer een Empty Shop in Brussel. Een pop-up shop met kleding en designobjecten van bekende en minder bekende ontwerpers. De opbrengst gaat naar Oxfamprojecten wereldwijd. 

Le Fabuleux Marcel de Bruxelles, hét lifestyle merk geboren en getogen in Brussel stad, mag niet ontbreken en doneert maar liefst vijftig kledingstukken en accessoires aan Empty Shop. De collecties van Le Fabuleux Marcel de Bruxelles bevatten allemaal een dikke knipoog naar Brussel of België; prints van Brusselse iconen, een pin van Manneken Pis op de kostuums, voeringen gebaseerd op de architectuur van het Atomium en Belgische vlaggen als accent hier en daar… 

Op donderdag 31 oktober is het Le Fabuleux Marcel de Bruxelles-dag bij Empty shop, met een gift van meer dan 50 stuks uit de Marcel herfst-winter collectie 2018. Deze collectie liet zich inspireren door de vintage jaren ’70 après-ski. Geen sportkledij om een berg mee af te skiën, wel city preppy looks voor in de chalet aan het haardvuur of… aan een Brusselse bar met een pint. Je kan er misschien niet meteen mee op de latten, maar wel op de lappen. Wat kan je vinden bij Empty Shop? Een mooie selectie wollen truien, kleedjes, T-shirts en gezellig geruite hemden. Kortom, veel rood-blauw-wit en de kenmerkende Marcel streepjes zorgen voor tijdloze retro looks. 

Het ecologische evenwicht is van groot belang bij Le Fabuleux Marcel de Bruxelles. We willen niet toegeven op kwaliteit en de collectie moet duurzaam zijn. We produceren in Europa om het transport zo klein mogelijk te houden. De keuze van de stoffen is ook belangrijk. De icons, de marcellekes, worden geproduceerd uit bio katoen, net als de jeanscollectie van Marcel. Maar ook het steunen van de circulaire economie hoort hierbij.

De tijdelijke winkel is gelegen op Vlaamse Steenweg 88-90 in het centrum van Brussel. Empty Shop start dagelijks met een lege winkel, die vervolgens gevuld wordt door donateurs.

Over Oxfam-Solidariteit
Oxfam-Solidariteit heeft 41 tweedehandswinkels in België.  - De opbrengst van deze winkels gaat volledig naar Oxfam-projecten wereldwijd. - Meer dan 1000 vrijwilligers en werknemers maken de goederen klaar voor hergebruik. -  Alle goederen in de winkels komen van giften van particulieren en bedrijven. - Schenkers leveren herbruikbare goederen direct in de winkels af, deponeren kleding in containers of nemen deel aan één van de vele inzamelacties.

Over Le Fabuleux Marcel de Bruxelles
Le Fabuleux Marcel de Bruxelles is een Belgisch kledingmerk dat zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen van stijlvolle singlets. Marcellekes zijn ons moederproduct en heel die leefwereld wordt doorgetrokken in een volledige lifestyle collectie. Sinds 2016 is het merk exclusief verkrijgbaar bij multibrand fashion store ZEB. Meer info: www.fabuleuxmarcel.be - www.zeb.be

OVER ZEB
ZEB is dé Belgische multibrand fashion store bij uitstek voor iedereen die fashionable en on trend voor de dag wil komen. Met meer dan 70 topmerken in 69 winkelpunten verspreid over heel België en een uitgebreide webshop mag de klant zich op elk vlak verwachten aan een uitstekende shopbeleving. Naast de ruime keuze aan internationale brands kan men bij ZEB ook mode van eigen bodem in de rekken terugvinden. In verschillende Belgische collabs zoals Astrid Black Label, Stien Edlund, DYJCode, Le Fabuleux Marcel de Bruxelles,... drukken inspirerende persoonlijkheden hun unieke stempel op een eigen kledingcollectie. Meer informatie: www.zeb.be

Voor interviewaanvragen, uitlenen van materiaal voor shootings, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472/38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme