Persbericht ZEB: DYJCode, kleren die voor zich - en voor u - spreken

Persbericht ZEB: DYJCode, kleren die voor zich - en voor u - spreken

De code van Praet

Streetwear creëren met een breed appeal: velen hebben het al geprobeerd maar mislukten. Dennis Praet en zijn vrienden hebben met DYJCode echter de - euhm - code gekraakt. Ook dit voorjaar hangt er bij ZEB een sportieve collectie met ballen in de rekken. 

Dennis Praet maakte afgelopen zomer een mooie transfer van Sampdoria Genua naar Leicester City en ruilde het zonnige Italië in voor het regenachtige Engeland. Als ontwerper maakt hij gelukkig nog altijd het mooie weer bij ZEB.

Dennis Praet en zijn vrienden zijn erin geslaagd om met DYJCode erg edgy maar tegelijk toegankelijke streetwear te creëren. Seizoen na seizoen weet de kledinglijn niet enkel te bevestigen, maar te verrassen. Dit keer met groovy invloeden zonder aan street credibility in te boeten.

Net als op het voetbalveld staat Dennis Praet-de-modeontwerper voor een unieke combinatie van zwierige creativiteit én betrouwbare degelijkheid. 

Zelf heeft hij geen grote mond, maar zijn kleren spreken voor zich. En voor u. Met zand en saliegroen als subtiele modekleuren en ‘two words, one finger’ of ‘ok.bye.’ als minder subtiele slogans. Opvallende quotes en gedurfde prints geven de collectie ballen en maken van DYJCode draagbare mode met een fuck it-mentaliteit.
 
Een belangrijk thema van de voorjaarscollectie van DYJCode is ons overmatig internetgebruik en alle bijhorende frustraties. DYJCode steekt de draak met onze online verslaving door te verwijzen naar even hyper-irritante als herkenbare situaties. Denk maar aan ‘the page cannot be found’, een vervloekte platte smartphonebatterij of de drang naar ook eens ‘offline’ te zijn. 

ZEB en DYJCode zetten zich in 2020 ook in om samen duurzame kledij te maken. De T-shirts van DYJCode zijn geproduceerd uit organisch katoen dat veel minder belastend is voor het milieu dan gewoon katoen. Er zijn namelijk geen bestrijdingsmiddelen en genetisch gemanipuleerde grondstoffen voor ingezet.

OVER ZEB
ZEB is dé Belgische multibrand fashion store bij uitstek voor iedereen die fashionable en on trend voor de dag wil komen. Met meer dan 70 topmerken in 69 winkelpunten verspreid over heel België en een uitgebreide webshop mag de klant zich op elk vlak verwachten aan een uitstekende shopbeleving. Naast de ruime keuze aan internationale brands kan men bij ZEB ook mode van eigen bodem in de rekken terugvinden. In verschillende Belgische collabs zoals Astrid Black Label, Stien Edlund, DYJCode, Le Fabuleux Marcel de Bruxelles,... drukken inspirerende persoonlijkheden hun unieke stempel op een eigen kledingcollectie. Meer informatie: www.zeb.be

Voor interviewaanvragen, uitlenen van materiaal voor shootings, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472/38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme