Persbericht: Xwift biedt dé oplossing voor het tekort aan personeel in de logistieke sector

Nieuw bedrijfspand, employer branding campagne en bedrijfswagens voor vrachtwagenchauffeurs moeten groei bestendigen

Nazareth - Xwift, een Belgisch transportbedrijf uit Oost-Vlaanderen gespecialiseerd in express transport, is in volle groei. Vanaf eind augustus worden er 15 extra chauffeurs gezocht die nog voor eind 2018 aan de slag gaan bij Xwift. Deze exponentiële groei in het personeelsbestand moet de omzetstijging van 30% tegenover 2017, tot ruim 16 miljoen euro in 2018, bestendigen. CEO, Pieter Denys, zet met een unieke HR-aanpak in op personeel waarbij chauffeurs onder andere kans maken op een bedrijfswagen, een uitzondering in de transportwereld. “De juiste mensen vinden en aanhouden, dat is een probleem waar onze sector al jaren mee kampt. Als we de ambitie willen waarmaken om binnen de vijf jaar een verdubbeling van ons personeelsbestand, wagenpark en omzet te realiseren, moeten we meer garanderen dan een fijne werksfeer en jobzekerheid.

Xwift, specialist in sneltransport van allerlei goederen naar verschillende Europese bestemmingen,  werd in 2007 opgericht door Pieter Denys. Het transportbedrijf kende de laatste jaren een enorme groei. Terwijl 2014 nog werd afgerond met een omzet van 6 miljoen euro, tekende Xwift in 2017 een omzet op van 12,5 miljoen euro. De meer dan dubbele omzet is onder andere toe te schrijven aan de kwalitatieve service en het feit dat steeds meer klanten het bedrijf ook inzetten voor rondritten onder de vorm van dedicated transport. Intussen servicet de firma zo’n 1000-tal klanten uit verschillende sectoren en is het actief in verschillende niches zoals ADR-, koel- en vriestransport en transport met meeneemheftruck. In 2018 zal Xwift het boekjaar afsluiten met een omzet van ruim 16 miljoen euro, een stijging van 30% tegenover het vorige jaar.

De voorbije vijf jaar maakte de transportspecialist forse investeringen ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro. Zo breidde het wagenpark uit van 40 naar 120 voertuigen (zowel bestelwagens, vaste vrachtwagens als de trekker-oplegger combinatie). Ook het personeelbestand groeide, van 5 medewerkers in 2007 naar 175 medewerkers in 2018 (waarvan  145 chauffeurs die worden ondersteund door 30 bedienden) om een goede service intern én extern te garanderen.

Vanaf 2019 wordt Xwift ondergebracht in een gloednieuw bedrijfspand, op enkele kilometers van het huidige kantoor, in Nazareth. De nieuwe vestiging herbergt, naast het hoofdkantoor van ongeveer 1500m², ook een kleine opslagruimte en een eigen herstelplaats voor onderhoudswerken aan het wagenpark. Sinds januari 2017 opereert Xwift eveneens vanuit een vestiging in het Nederlandse Geldermalsen.

Truckchauffeurs mét bedrijfswagen
Om de groei van het bedrijf te bestendigen is Xwift bijgevolg dringend op zoek naar 15 nieuwe chauffeurs voor onmiddellijke indienstreding. Een nieuwe personeelsaanpak en een employer branding campagne moet het transportbedrijf helpen de vacatures in te vullen.

De vernieuwende HR-aanpak waarbij chauffeurs via een bonussysteem kans maken op kwartaalbonussen, een jaarlijkse ongevallenpreventiebonus en zelfs een bedrijfswagen, werd deze zomer intern bekend gemaakt tijdens het personeelsfeest en kan op veel enthousiasme rekenen. Het systeem beloont chauffeurs op basis van 3 criteria. Van zodra ze minstens 2 volledige dienstjaren én goede ecodrive resultaten én een goede ongevallenstatistiek kunnen voorleggen, worden ze beloond met een bedrijfswagen. Door de implementatie van het ecodrive-systeem wordt een daling van 9% verwacht in de uitstoot. In combinatie met een verwachte ongevallendaling van 33% - onder andere gesteund door implementatie van 4 camera’s per vrachtwagen - genereert dit een kostenbesparing die integraal terug gaat naar de chauffeurs.

CEO Pieter Denys vertelt: “Ik was zelf ooit aan de slag als chauffeur en weet dat het geen makkelijk beroep is. We willen onze medewerkers belonen voor hun loyaliteit. Dat deden we al door hen bijvoorbeeld de vrachtwagen mee naar huis te laten nemen en nieuwe chauffeurs aan te bieden om het behalen van hun rijbewijs C te vergoeden. Door de invoering van een systeem waarbij onze chauffeurs in aanmerking kunnen komen voor een gezinswagen als eigen bedrijfsvoertuig hopen we onze sterkte als aantrekkelijke werkgever nog extra in de verf te zetten.”

De employer branding campagne gaat van start in september. Het objectief van de campagne is om de troeven van Xwift als werkgever in de verf te zetten. Zo zijn teamwork en privé-werkbalans belangrijke pijlers in het bedrijfsklimaat: de chauffeurs kunnen de vrachtwagen meenemen naar huis, waardoor ze minder lang onderweg zijn en meer tijd kunnen doorbrengen bij hun gezin. Met deze troeven hoopt Xwift de juiste profielen aan te trekken.

Alle vacatures zijn terug te vinden op: www.xwift.be/jobs 

Over Xwift
Xwift werd in 2007 opgericht door Pieter Denys. Het Oost-Vlaamse bedrijf, gevestigd in Kruishoutem en vanaf 2019 in Nazareth,  bezorgt  het hele jaar door goederen in België en Europa. Door een sterke visie op kwaliteit en dienstverlening  is Xwift een referentie geworden in de logistieke sector: het bedrijf won al  3 maal (in 2012, 2016 en 2017) de Trends Gazellen-prijs voor Transport en Logistiek.

Vanuit de ambitie om een specialist in sneltransport te worden, groeide het bedrijf sinds haar oprichting exponentieel. Dit zowel in personeelsbestand als wagenpark en omzet. Ondertussen telt Xwift 175 medewerkers, waarvan 145 chauffeurs en 30 bedienden.

Sinds 2017 is er ook een vestiging in Nederland (Geldermalsen) geopend. Deze vestiging zal de groei in Nederland verder verzekeren.

Ook voor de toekomst zijn de ambities sterk: de komende 5 jaar wil Xwift haar omzet, personeel en wagenpark verdubbelen.

Voor meer informatie en interviewaanvragen (gelieve niet te publiceren aub):
Wavemakers PR
Astrid De Paep
0476 58 02 74
astrid@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme