Persbericht: The LEGO Group en Nintendo tillen legendarische bouwervaring naar nieuw niveau met unieke samenwerking

Ontwerpers van beide bedrijven bundelen hun krachten om een nieuwe fysieke speelervaring te creëren die Super Mario tot leven brengt in de wereld van LEGO® stenen. LEGO® Super Mario™ lanceert later dit jaar.

Billund - The LEGO Group kondigt een samenwerking aan met Nintendo die de manier waarop mensen omgaan met Super Mario en LEGO® zal veranderen.

Beide bedrijven delen een passie voor innovatie en spelen. De samenwerking heeft geleid tot een verrijking van de LEGO bouwervaring die een nieuwe manier van spelen mogelijk maakt geïnspireerd door het geliefde videogame-icoon, Super Mario.

LEGO® Super Mario™ is noch een videogame, noch een traditionele LEGO bouwset. Het is een nieuwe productlijn met een interactieve LEGO Mario figuur die munten verzamelt in fysieke levels gemaakt met LEGO bouwstenen. De nieuwe productlijn laat kinderen de speelse wereld van Super Mario ervaren als nooit tevoren. Super Mario wordt tot leven gebracht in de fysieke LEGO wereld.  Nieuwe uitdagingsniveaus en speelstijlen zullen deel gaan uitmaken van de iconische LEGO ervaring.

Het nieuws werd eerder vandaag ook in een video gedeeld door The LEGO Group en Nintendo (https://youtu.be/Fq3hw4imZ3g).

De video, die hint naar wat fans kunnen verwachten wanneer LEGO Super Mario later dit jaar lanceert, toont een speler die met een interactief Mario-figuur munten verzamelt in een fysiek game level opgebouwd uit LEGO bouwstenen.

"We zijn erg enthousiast om Mario naar de fysieke wereld te brengen in de vorm van een interactieve en sociale LEGO speelervaring", zegt Julia Goldin, Chief Marketing Officer, EVP van The LEGO Group. “Met LEGO Super Mario bieden we miljoenen kinderen een geheel nieuwe manier om te spelen waarbij zij zelf bepalen wat ze creëren en hoe ze spelen met hun favoriete personage. Door naadloos de nieuwste digitale technologie te integreren, is LEGO Super Mario een zeer sociale, interactieve en collaboratieve ervaring voor kinderen. ”

"Ik heb altijd van LEGO producten gehouden en de manier waarop ze kinderen helpen hun fantasie te gebruiken om te spelen", zegt Takashi Tezuka, Executive Officer en Game Producer bij Nintendo Co., Ltd. "Het nieuwe product dat we samen met The LEGO Group hebben gecreëerd, probeert twee verschillende speelstijlen te combineren - één waarin je zelf vrij de wereld van Mario bouwt en één waarin je speelt met Mario in de door jou gecreëerde wereld."

LEGO® Super Mario™ wordt later dit jaar gelanceerd en in de toekomst zal meer informatie beschikbaar gesteld worden.

www.LEGO.com/supermario

Einde
Neem voor meer informatie contact op met: media@LEGO.com  
Voor Nintendo-mediavragen: Rich George, rgeorge@golin.com
Golin, 213-335-5554

Over The LEGO Group
The LEGO Group is een familiebedrijf en besloten vennootschap met hoofdzetel in Billund (Denemarken).  Andere hoofdkantoren bevinden zich in Enfield (VS), Londen (Groot-Brittannië), Shanghai (China) en Singapore. Het bedrijf is in 1932 opgericht door Ole Kirk Kristiansen en is gebaseerd op de iconische LEGO® steen. Daarmee is de LEGO Groep een van ‘s werelds meest toonaangevende speelgoedfabrikanten. Onder het motto “Only the best is good enough” zet het bedrijf zich in voor de ontwikkeling van kinderen om zo de bouwers van de toekomst te inspireren via creatief spelen en leren. LEGO producten worden wereldwijd verkocht en zijn viruteel te ontdekken op www.LEGO.com.

LEGO, het LEGO logo, de minifiguur en de steen en nop configuratie zijn handelsmerken en/of copyrights van de LEGO Groep.
© 2019 LEGO Groep.

Over Nintendo
De wereldwijde pionier in het creëren van interactief entertainment, Nintendo Co., Ltd., uit Kyoto, Japan, produceert en verkoopt hardware en software voor zijn Nintendo Switch ™ -systeem en de Nintendo 3DS ™ -familie van draagbare systemen. Sinds 1983, toen het het Nintendo Entertainment System ™ lanceerde, heeft Nintendo wereldwijd meer dan 4,7 miljard videogames en meer dan 750 miljoen hardware-eenheden verkocht, waaronder de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS-familie van systemen, evenals de Game Boy ™, Game Boy Advance, Nintendo DS ™ -systemen, Super NES ™, Nintendo 64 ™, Nintendo GameCube ™, Wii ™ en Wii U ™ -systemen. Het heeft ook industrie-iconen gecreëerd die bekende namen zijn geworden, zoals Mario, Donkey Kong, Metroid, Zelda en Pokémon. Ga voor meer informatie over Nintendo naar de website van het bedrijf op https://www.nintendo.com/.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met (gelieve niet te publiceren aub):
Wavemakers PR
Ruth Vervaet
0479 74 57 41
ruth@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme