Persbericht: The Bio Veggie Company geeft inspiratie voor a Very Veggie Xmas

Persbericht: The Bio Veggie Company geeft inspiratie voor a Very Veggie Xmas

De trend naar meer vegetarisch eten zet zich door naar het eindejaar

Temse  – Veggie is in! Afgelopen zomer liet The Bio Veggie Company een grootschalig onderzoek uitvoeren bij 1000 Belgen naar hun vegetarische eetgewoonten. Daaruit bleek dat maar liefst 30% van de Belgen minstens 1x per week vegetarisch eet. Meer en meer Belgen laten dus af en toe hun stukje vlees links liggen. Toch blijven de feestdagen vaak in het teken staan van de traditionele kerstkalkoen en consoorten. The Bio Veggie Company, hét Belgische label voor gezonde en vegetarische bioburgers en -nuggets, wil iedereen inspireren met een aantal feestelijke recepten. Zo kunnen zelfs ‘casual veggies’ ook tijdens het eindejaar een heerlijk vegetarisch feestmaal bomvol smaak op tafel toveren.

De klassieke feestmenu’s met kalkoen, foie gras en wild kunnen een uitdaging vormen voor de (casual) veggies onder ons. Recent onderzoek van iVOX bij 1000 Belgen gaf aan dat maar liefst 3 op 10 Belgen minstens 1 keer per week vegetarisch eet. Voor slechts 4 op 10 Belgen is vlees nog een echte must bij de maaltijd. Er tekent zich dus een duidelijke trend af en daarom pakt TBVC uit met een aantal nieuwe feestrecepten die 100% vegetarisch zijn, maar zeker niet inboeten op smaak. Wat dacht je van een gevulde portobello met spinazieburger en boerenkool, of feestelijke kroketjes van soja paprika burger met gegrilde worteltjes en een zoete aardappelcrème? Wie direct aan de slag wil kan alle recepten terugvinden op de website.

Zaakvoerster Delphine Van Goethem vertelt: “Met onze recepten voor het eindejaar willen we aantonen dat ‘casual veggies’ ook tijdens de feestdagen niet uit de boot hoeven te vallen. Vegetarische opties hoeven zeker niet saai of smaakloos te zijn. Wedden dat zelfs de meest fervente carnivoren aangenaam verrast zullen zijn?”

Eindeloze variatie
Wie bij een veggieburger aan een smaakloos stukje vleesvervanger denkt, heeft het mis. Bij The Bio Veggie Company zijn ze er trots op dat alle burgers met hoogwaardige ingrediënten in-house gemengd worden. Geen enkele burger smaakt dus hetzelfde en zo kan je eindeloos variëren: van een klassieke groentenburger, tot een heerlijke broccoliburger of een vegan curry burger.

De producten van The Bio Veggie Company zijn verkrijgbaar bij Bio-Planet en Okay.

#Averyveggiexmas #BeVegual #TheBioVeggieCompany
Spice up your veggie life!
Instagram en Facebook: @thebioveggiecompany

Alle recepten zijn terug te vinden op thebioveggiecompany.com

Meer informatie, beeldmateriaal en interviews kunnen aangevraagd worden via:
Wavemakers PR
Astrid De Paep
0476/58 02 74
Astrid@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme