Persbericht: Stûv 16 D4: een houtkachel had nog nooit zo’n strak en tijdloos design

Persbericht: Stûv 16 D4: een houtkachel had nog nooit zo’n strak en tijdloos design

Bois-de-Villers (Namen), 13 mei 2024 – Wil je de houtblokken links of rechts gestapeld? Maakt niet uit voor de nieuwe houtkachel Stûv 16 D4, want in beide opstellingen past hij perfect in elk interieur. Het design van de vrijstaande kachel creëert een rustgevende cocon van zachte warmte, die wordt versterkt door een fascinerend vlammenschouwspel.

De nieuwste uitbreiding van het Stûv 16 gamma is een strakke en elegante houtkachel, voorzien van de meest geavanceerde verbrandingstechnieken. De Stûv 16 D4 is verkrijgbaar in 3 formaten – een kachel van 58, 68 of 78 cm – en combineert een kachel en een houtopslag. Die kan je zowel links als rechts van de kachel plaatsen. Het geheel heeft een minimalistisch ontwerp dat in elk interieur past. De Stûv 16 D4 kan op een eikenhouten Stûv-sokkel staan, of om het even welke op maat gemaakte sokkel uit steen, metaal, hout of … Laat jouw verbeelding de vrije loop! Hoe dan ook lijkt het wel alsof de Stûv 16 D4 boven zijn sokkel zweeft.

Stûv 16 D4
Stûv 16 D4

Een mooie balans van esthetiek en functionaliteit
De Stûv 16 D4 verwarmt jouw interieur op een zowel elegante als efficiënte manier. Voorzien van de meest geavanceerde verbrandingstechnieken, staat de kachel garant voor een hoog rendement. Hij verbindt de meer dan 40 jaar ervaring van het Waalse bedrijf met alle eigenschappen die ontwikkeld werden voor de andere Stûv 16-modellen.

Zo bevindt de luchttoevoer van de Stûv 16 D4 zich onderaan de kachel. Met één knop bedien je makkelijk én efficiënt de drie luchttoevoeren. De kachel heeft een dubbele verbranding waardoor de gassen die ontstaan bij de eerste verbranding volledig verdwijnen. Daardoor heeft de Stûv 16 D4 uitzonderlijk lage emissiewaarden én een grote energie-efficiëntie.

De Stûv 16 D4 maakt gebruik van een brandstof die in grote hoeveelheden voorhanden is om ons heen: hout, zegt Jean-François Sidler, CEO van Stûv. Hij past perfect in onze strategie om elegante, op maat gemaakte en performante oplossingen te ontwikkelen op basis van de belangrijkste bron van hernieuwbare energie in Europa. Of je nu kiest voor de compacte, of panoramische samenstelling; de houtopslag net naast de kachel maakt het ook makkelijk voor de gebruiker én het ziet er ook nog mooi uit. Kortom: de Stûv 16 D4 combineert vindingrijkheid, esthetiek en functionaliteit.”

Dankzij zijn ingetogen en tijdloos design zorgt de Stûv 16 D4 voor sfeer en sensatie in vrijwel elk interieur. Het schouwspel van de vlammen wordt versterkt door de langdurige warmte die verspreid wordt, en blijft duren, en blijft duren...

De Stûv 16 D4 is verkrijgbaar in de betere kachelspeciaalzaak vanaf € 3.989,00.

***

Over:
​STÛV
is een Belgische ontwerper en fabrikant van verwarmingstoestellen op hout en pellets. Stûv droomt van een wereld die vrij is van fossiele brandstoffen en zet volop in op hernieuwbare en duurzame oplossingen. Ze zijn ervan overtuigd dat de individuele verwarming met hout en pellets, beide hernieuwbare energiebronnen, integraal deel uitmaken van de oplossing voor de huidige energie- en milieu-uitdagingen. STÛV ontwerpt en produceert alle producten in België. De lokale verankering in de industriële strategie en het partnership met de leveranciers sluiten aan bij de wens van STÛV om het lokale potentieel te valoriseren en de milieuafdruk te beperken. ​

Voor meer informatie (enkel voor de pers):

Persbericht Stûv 16 D4 - Een houtkachel had nog nooit zo’n strak en tijdloos design.pdf 223 KB
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas