Persbericht: Stroomop stelt stijlvolle en ecologische terrasverwarmer en pelletgrill voor

Genieten op het terras kan dit jaar nog zo milieuvriendelijk

Kuurne – Nu de zomer officieel voorbij is, halen veel particulieren en horeca-uitbaters hun terrasverwarmers weer boven. Velen merken dat dit best wel een gedoe is, en sleuren met volle gasflessen is niet altijd praktisch. Bovendien gaat de kritische consument steeds vaker op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen. Dan komt de Faro terrasverwarmer op pellets die Stroomop op de markt brengt, als geroepen. Tegelijk lanceert deze specialist in milieuvriendelijke verwarmingssystemen dit najaar ook de Häussler pelletgrill in ons land. Alle redenen dus om zelfs in de herfst of winter van een terras te blijven genieten.

Terrasverwarmers: al jaren zie je ze opduiken in horecazaken en bij mensen thuis. Lekker warm, dat zeker. Maar praktisch en esthetisch verantwoord? Niet altijd. Milieuvriendelijk? Ook niet echt. Voor horeca-uitbaters en particulieren die een betere oplossing zoeken, is er de terrasverwarmer op pellets van het merk POB, in ons land verdeeld door Stroomop.

De voordelen tegenover de traditionele verwarmers op gas? Er zijn er verschillende. Zo zijn pellets als hernieuwbare brandstof goedkoper en milieuvriendelijker. Ze zijn ook veiliger en veel makkelijker te stockeren dan zware, logge gasflessen.

Technisch vernuft
De Faro van POB is bovendien een staaltje van technisch vernuft, met een gepatenteerd vergassingssysteem dat van deze terrasverwarmer een uniek, milieuvriendelijk, spaarzaam en innovatief hebbeding maakt. Het volautomatisch verbrandings- en vergassingsproces zorgt voor een stabiel, veilig, milieuvriendelijk en rookvrij resultaat. Doordat de Faro rondom uit glas bestaat, kan bovendien iedereen het fraaie vlammenspel aanschouwen. En op de koop toe ziet deze terrasverwarmer met zijn strakke design er ook bijzonder aantrekkelijk uit. Hij is te koop vanaf 1.875,50 euro (incl. BTW).

Winter-BBQ
De tijd dat barbecueën alleen een zomerse activiteit is, ligt al even achter ons. Deze winter kan dat nog zo makkelijk en ecologisch. Daarvoor brengt Stroomop de pelletgrill van Häussler op de Belgische markt.

Dit Duits kwaliteitsmerk brengt in deze grill een tijdloos design samen met 65 jaar ideeën en knowhow. De pluspunten? In tegenstelling tot een rokende houtskoolbarbecue of een soms sfeerloos gastoestel, laat deze pelletgrill zijn gebruikers genieten van de aroma’s van een open vuur. Bovendien word je er niet vuil van, en is hij in tien minuten klaar om te gebruiken. Je vermijdt vet in het vuur, kunt rekenen op verschillende temperatuurzones en reinigt hem makkelijk. Milieuvriendelijk is hij uiteraard ook én hij mag er zeker wezen. Het standaard grill-opzetstuk vervang je trouwens snel door een grotere plancha waar je met zijn allen rond kunt staan. Dankzij de glazen buis is deze Häussler ook een geweldige sfeerbrenger op elk terras. Vanaf 1.575 euro (incl. BTW) haalt elke BBQ-liefhebber deze pelletgrill in huis.

Voordelen van pellets
Dat pellets al enkele jaren in opmars zijn als brandstof voor kachels, is geen nieuws. Dat ze nu ook meer en meer worden ingezet in andere systemen, is dat misschien wel. Nochtans mag dat niet verwonderen. De voordelen van pellets zijn legio.

Het grootste voordeel van pellet systemen is het hoge gebruiksgemak: de meeste hebben automatische ontsteking en zijn programmeerbaar. Daarnaast bieden ze een hoog rendement (90% of meer), grote autonomie (de Faro brandt bijvoorbeeld vijf uur met zeven kilogram pellets) en zijn ze uitermate milieuvriendelijk dankzij de optimale verbranding en CO2-neutrale brandstof. Ook veiligheid is een niet te onderschatten pluspunt. Zo mag de Faro ook op openbare evenementen en onder afdaken worden ingezet.

Stroomop op Horeca Expo
Stroomop is een Belgisch specialist in milieuvriendelijke verwarmingssystemen. Eind februari stelde het bedrijf het eerste off-grid-huis in België voor. Dankzij een energie-efficiënte installatie met pelletketel wekt het voldoende warmte en elektriciteit op om zelfs tijdens extreem koud winterweer ruimschoots te voldoen aan de energiebehoefte van een gemiddeld gezin (jaarlijks 3500 kWh voor elektriciteit en 25.000 kWh voor verwarming). Wie interesse heeft in Stroomop en dan vooral de Faro terrasverwarmer en de Häussler pelletgrill, kan ook op Horeca Expo terecht in Flanders Expo Gent, van 18 tot 22 november.

Website: www.stroomop.be
Facebook: www.facebook.com/stroomop.be/

Voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, neem gerust contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
+32 (0)485 75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme