Persbericht: Reactie Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola op verdwenen mondmaskers tijdens Covid-19

Donaties mondmaskers & materiaal voor de ziekenhuizen via Santhea

Net als in verschillende andere ziekenhuizen, zijn in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola sinds het begin van de Covid-19 epidemie mondmaskers verdwenen.

“Hoewel het slechts om een vijftiental maskers gaat en het tekort werd opgemerkt hebben we sinds het begin van de epidemie de veiligheidsmaatregelen verscherpt. Er is momenteel nog voldoende voorraad en deze wordt zorgvuldig centraal beheerd. We verwachten verschillende leveringen van mondmaskers”, aldus Dirk Thielens, algemeen directeur ad interim van het UKZKF.

Donaties mondmaskers & materiaal voor de ziekenhuizen via Santhea 
“We vragen alle sectoren en bedrijven die beschikken over mondmaskers om deze te doneren aan de ziekenhuizen zodat onze zorgmedewerkers zichzelf en de patiënten maximaal kunnen beschermen tegen overdracht.”, zegt Dirk Thielens.

Om de voorraad mondmaskers preventief aan te vullen en het dreigende tekort te voorkomen, lanceerde Santhea (de werkgeversfederatie van de Waalse en Brusselse gezondheidsinstellingen) een inzameloproep voor maskers en medisch materiaal.

De lijst van het gevraagde materiaal is beschikbaar op de website van Santhea: https://santhea.be/fr/les-hpitaux-ont-besoin-de-vous-offrez-vos-masques-et-votre-matriel-mdical/.

Extra pediatrische infolijn voor ouders tijdens de epidemie

Ouders die vragen hebben kunnen contact opnemen met de pediatrische infolijn Covid-19 van het Kinderziekenhuis. De nieuwe telefoonlijn werd op 18/03/20 geopend om ouders raad te geven en ze te verwijzen naar aangepaste medische diensten indien nodig. Een arts voert de telefonisch raadpleging.

  • 02/477 30 30
  • Open van 8u tot 21u van maandag tot zondag

--- Einde ---

Ontdek het laatste nieuws van het UKZKF op sociale media:

Infopagina Covid-19 voor onze patiënten :

https://www.huderf.be/fr/news/20200302-coronavirus.asp

Over het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola
Het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is het enige ziekenhuis in België dat zich uitsluitend toelegt op kinderen en adolescenten. Het UKZKF heeft daarbij de volgende opdrachten voor ogen:  

  • Kinderen, adolescenten en hun naaste omgeving verzorgen en begeleiden middels een gespecialiseerde, multidisciplinaire en globale aanpak, waarbij het menselijke aspect en uitmuntendheid centraal staan.
  • Instaan voor kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek door een continu vernieuwende aanpak en een steeds verbeterde (vak)kennis.
  • Actief bijdragen tot de ontwikkeling op het vlak van gezondheid.
    In het Kinderziekenhuis vormt het welzijn van het kind absolute prioriteit, waardoor het kind een sterkere rol toebedeeld krijgt in zijn eigen ontwikkeling en het zich ook beter zal kunnen ontplooien in de maatschappij.

Het UKZKF in enkele cijfers: 183 bedden, bijna 200.000 ambulante patiënten, waaronder 40.000 spoedgevallen en meer dan 47.000 dagen ziekenhuisopname op jaarbasis. Momenteel werken er ongeveer 950 personeelsleden, onder wie nagenoeg 235 artsen en 540 zorgverstrekkers en/of paramedici. www.huderf.be

Contactpersoon voor de pers
Elke De Mayer – Wavemakers 
elke@wavemakers.eu 
0485 75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme