Persbericht Mylène: Belgische ‘Beauty from within’

Persbericht Mylène: Belgische ‘Beauty from within’

Mylène lanceert nieuwe productlijn: Mylène Health

Heist-op-den-Berg – Mylène Health omvat voedingssupplementen met het beste uit de natuur. Deze ‘beauty from within’-producten worden ontwikkeld in eigen labo en zullen helpen om de bestaande verzorgende cosmeticaproducten van Mylène nog efficiënter te laten werken en kracht bij te zetten. Ze helpen om je huid in optimale conditie te brengen, je gewicht op een gezonde, verantwoorde manier te beheersen en je algemene welzijnsgevoel te bevorderen. Kortom, alles om jou nóg meer te laten stralen.

Mylène Health: mooi van binnenuit

Een gezond lichaam en een mooie huid krijg je niet door te smeren alleen. Er zijn verschillende factoren in het spel: van genen en voeding tot verzorging en levensstijl. Mylènes voedingssupplementen steken de drukbezette consument een handje toe met een holistische aanpak. Door een vitale levensstijl te promoten, en door huidverzorging en aanvullende vitaminen, mineralen en plantenextracten aan te bieden.

In synergie met de bestaande cosmeticaproducten, komt Mylène tegemoet aan de schoonheidsbehoeften van iedere vrouw en man, op om het even welke leeftijd. Dat betekent producten voor je haar, nagels en huid. Vooral je huid heeft extra bescherming nodig tegen de schadelijke effecten van de zon, via een flinke dosis vitaminen, antioxidanten en andere bouwstenen. Voorts heeft Mylène ook supplementen die een gezond gewicht en een fit lichaam bevorderen.

De gebruikte concentraties extracten, vitaminen en antioxidanten zijn onderbouwd door klinische studies. Een voorbeeld: collageenpeptiden die je oraal inneemt, zijn snel terug te vinden in de huid én blijven er tot twee weken lang. Ze dragen bij tot een betere hydratatie en een toename van de hoeveelheid collageen. Veel van de supplementen zijn rijk aan antioxidanten – ideaal om verouderingsverschijnselen aan te pakken.

Collageen, zo is er maar 1
Collageen zorgt voor een stevige huid en wordt elke dag door het lichaam geproduceerd. Bij het ouder worden vermindert de collageen aanmaak met een slappere huid tot gevolg. Samen met crèmes kunnen voedingssupplementen helpen om de aanmaak van collageen maximaal te stimuleren.

Collagen Beauty Booster 
Collageen en hyaluronzuur zijn belangrijke bouwstenen van dehuid . Ze vormen een netwerk dat de huid ondersteunt en verantwoordelijk is voor haar elastische eigenschappen. Bij het ouder worden zal dit netwerk geleidelijk afnemen, wat aanleiding geeft tot het ontstaan van rimpels. Collageenhydrolysaat bestaat uit kleine stukjes collageen die in combinatie met hyaluronzuur bijdragen tot een jonge huidstructuur en een goede hydratatie van de huid. Met als resultaat een meer elastische en strakkere huid. Stel de rimpels nog even uit! Bovendien heeft collageen ook een positief effect op de vorming van botweefsel. Het vormt de ideale bescherming tegen osteoporose.

De Collagen Beauty Booster is een voedingssupplement met collageenpeptides uit vis, hyaluronzuur en vitamine C. De tabletten geven je huid een beautyboost van binnenuit. En dat zie je duidelijk van buiten!

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met de Collagene Body Milk en Mylènes Cell Booster 40+ (anti-agingcrème) die een collageenbooster bevat.  

Healthy Hair 
Haar wordt dagelijks blootgesteld aan externe factoren zoals zonlicht, droogte, hitte of chemische kleurmiddelen. Deze hebben allemaal een invloed op onze haarconditie. Voor gezond haar en een goede haargroei zijn mineralen en sporenelementen noodzakelijk. Zink speelt een belangrijke rol in het metabolisme van cysteïne, een belangrijke bouwsteen van keratine. Een tekort aan zink leidt immers tot dof haar. Koper draagt dan weer bij tot een normale haarpigmentatie en een mooie glans. Biotine is ook gekend als de ‘haarvitamine’. Omega 3-vetzuren uit planten vervolledigen de mix voor een goed gevoede haarwortel. Zink en fytosterol gaan haaruitval bij mannen tegen.

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met Mylènes Nourishing Mask.

Eye Rescue 
De huid onder de ogen is zo dun dat onderliggende bloedvaatjes makkelijk zichtbaar kunnen worden, zeker wanneer de doorbloeding niet optimaal is. Dit resulteert in donkere kringen onder de ogen. Dikwijls gaan deze donkere kringen ook samen met wallen, die een gevolg zijn van vochtophoping. Druivenpitextract en bosbessenextract ondersteunen een goede bloedsomloop in de kleinste bloedvaten rond de ogen. Dit verhoogt de zuurstoftoevoer en kan daardoor donkere verkleuring van (donkere) cirkels verminderen. Het actieve bestanddeel is OPC, oligomeer proanthocyanidine, een stof die aanwezig is in veel fruit- en groentesoorten maar zelden in voldoende concentratie.

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met Mylènes Eye Gel Cream.

Tan Optimizer 
Wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-straling, zal ze melanine aanmaken. Melanine is een natuurlijke zonnefilter in onze huid en ligt aan de basis van het bruinen van de huid. Melanine beschermt de huid dus tegen zonnebrand. Dit is echter wel een relatief traag proces. Vandaar dat je bij een plotse blootstelling aan de zon, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, veel risico loopt op zonnebrand. De Tan Optimizer helpt de huid vooraf voor te bereiden op de zon door de aanmaak van melanine en antioxidanten te stimuleren. Hiermee biedt de Tan Optimizer bescherming tegen zonnebrand en andere nadelige effecten van UV-straling. Daarenboven zorgt het voor een meer egale, bruine teint. Opgelet: dit product is géén vervanging voor een zonnecrème. Deze dient nog steeds gebruikt te worden.

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met Mylènes Starter Crème uit het zonnegamma.

Cellulite Control Plus  
Sinaasappelhuid is een typisch vrouwelijk probleem dat een gevolg is van onderhuidse vetophoping en een slechte afvoer van afvalstoffen hierdoor. Ruscus aculeatus (muisdoornwortelpoeder) promoot de circulatie van het bloed in de allerkleinste bloedvaatjes. Hierdoor worden afvalstoffen en overtollig vocht afgevoerd. Het meloenextract is rijk aan superoxidedismutase, een enzym waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de volumetoename van vetcellen en de afbraak van collageen tegengaat. Dit zijn belangrijke factoren in de oorzaak van cellulitis. De formule werd verder aangevuld met vitamine C om de vorming van collageen te ondersteunen. Het resultaat is een zichtbaar strakkere huid.

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met Mylènes Cellulite Control-crème.

Q10 Infusion  
Het co-enzym Q10 wordt gedeeltelijk door het lichaam zelf geproduceerd en moet gedeeltelijk via de voeding worden opgenomen. De aangemaakte hoeveelheid neemt af met de leeftijd, vandaar dat het een interessant supplement is voor 50-plussers. Het speelt een belangrijke rol in de energieproductie in de mitochondriën, de 'krachtcentrales' van onze cellen, en is ook een bijzonder krachtig antioxidant. Studies hebben aangetoond dat het een positief effect heeft op de huidveroudering. Zo biedt Q10 bescherming tegen negatieve effecten van UV-straling en helpt het bij het behoud van de energie in keratinocyten. Bovendien heeft onderzoek uitgewezen dat 50-150 mg Q10 per dag gedurende 12 weken aanleiding gaf tot minder rimpels en een gladdere huid. Voor extra bescherming tegen vrije radicalen werden ook nog vitamine C en E toegevoegd aan de formule.

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met Mylènes anti-aging gelaatsverzorging Activ Lift 50+.

Essential Omega-3  
Perillazaadolie heeft een uitzonderlijk hoog aandeel waardevolle omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren in vergelijking met andere plantaardige oliën. Essentiële vetzuren zoals omega 3-vetzuren kunnen niet door het lichaam zelf worden geproduceerd, en moeten daarom via onze voeding opgenomen worden. Met een aandeel van ongeveer 60% van het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur behoort de Perillazaadolie tot de belangrijkste bronnen van plantaardige omega 3-vetzuur. Omega 3-vetzuren zijn belangrijk voor het functioneren en de soepelheid van onze celwanden. In het bijzonder gaan ze de nadelige effecten van blootstelling aan zonlicht en de tekenen van huidveroudering tegen. Daarnaast zijn omega 3-vetzuren de bouwstenen voor de aanmaak van zogenaamde prostaglandinen, die als weefselhormonen verschillende vitale processen in het lichaam reguleren.

COMBINATIE-TIP
Voor een optimaal effect kan je dit voedingssupplement combineren met Mylènes anti-aging nachtcrème Night Repair en zonnebescherming SPF25 anti-aging zonnecrème.

EINDE PERSBERICHT

OVER MYLÈNE
Het verhaal van Mylène start in 1965 met de Mylène-olie, het wondermiddel voor een gezonde huid en stralend haar. Meer dan vijftig jaar na de start heeft het authentieke Belgische merk honderden Beauty-, Home-, Style- en Health-producten van hoogwaardige kwaliteit in haar assortiment. Sinds de oprichting brengt Mylène mensen samen op homeparty’s waar professioneel opgeleide consulenten voor persoonlijk advies zorgen. Jaarlijks worden er liefst 77.000 homeparty’s georganiseerd door zo’n 2.500 consulenten, goed voor een omzet van meer dan 30 miljoen euro. Zowat alle producten in het gamma worden ontwikkeld in het eigen labo en geproduceerd in de fabriek van de hoofdzetel met een 100-tal medewerkers in Heist-op-den-Berg. Het bedrijf sloeg begin dit jaar de handen in elkaar met Vision Healthcare Group, een sterke Europese speler in voedingssupplementen, verzorgingsproducten en cosmetica die gespecialiseerd is in een directe verkoop aan de consument.

Psssst… sinds februari 2019 zijn deze producten ook online in de webshop te koop!

Voor meer informatie, productaanvragen, beeldmateriaal, samenwerkingen of interviewaanvragen, neem contact op met:
Céline Sneyers
PR & Events
celine.sneyers@mylene.eu
+32 (0) 472 23 11 81

Contacteer ons
Amélie Putmans Wavemakers
Amélie Putmans Wavemakers
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme