Persbericht ZEB: Marcel heeft het hoog in zijn bowl

Marcel de Bruxelles gooit een strike

Bowling. Dat is het thema van de voorjaarscollectie van Marcel de Bruxelles. De sport krijgt een hippe make-over. We hebben geen glazen bowl, maar we voorspellen: deze collectie gaat scoren. 

Wie bowlen zegt, denkt aan foute avonden met vrienden, aan kitscherige zalen met neonlichten, aan die typische bowlingschoenen-met-zweetgeur. Waarmee we willen zeggen: bowlen heeft niet meteen een hip imago. Maar zie: Marcel de Bruxelles is erin geslaagd om voor ZEB een stijlvolle voorjaarscollectie te inspireren op het thema ‘bowlen’. 

De kleren laten zich het best omschrijven als ‘retro-chic’. Veel streepjes, veel basics en dat allemaal met die alternatieve vibe die het op en top Belgische Marcel de Bruxelles uniek maakt. Edgy stukken die opvallen in hun eenvoud, met bijzondere details. Niets wordt aan het toeval overgelaten, waardoor de zomercollectie alweer een collectie met ballen is geworden. Of moeten we zeggen: bowlingballen? (Maakt u zich trouwens geen zorgen: die lelijke bowlingschoenen komen er bij ons niet in.)

Misschien moeten we nog eens stilstaan bij het merk zelf. Een vraag die op enkele kledingstuks staat: ‘Who the fuck is Marcel?’ Het begon allemaal met een retro marcelleke zovele jaren geleden. Maar nu heeft de collectie heel wat meer kleren om het lijf. Jeans, kostuums, gestreepte kleedjes, preppy truitjes; u vraagt, Marcel draait. 
Wat weten we zo nog over die Marcel uit Brussel? Dat hij een stoere kerel is die de vrouwen graag ziet. Zij kunnen namelijk al jaren bij hem terecht voor Brusselse outfits. Bad boy Marcel mag dan een ruwe bolster zijn, hij heeft ook een blanke pit: ook kinderen kunnen bij hem terecht. Sinds vorig jaar hebben de kinderen hun eigen collectie, te koop in de ZEB For Stars winkels (Neem gerust zelf een kijkje op www.zebforstars.be). 

En dit voorjaar mogen de mannen zich nog eens extra in de handen wrijven. Er wacht in de rekken van ZEB een hele waaier aan kledij voor de modebewuste man. De hippe kostuums en denim stukken die de mannen al langer konden shoppen werden aangevuld met een heuse prêt-à-porter lijn. Denk aan no-nonsense bermuda’s, polo’s, originele truitjes met veel strepen en ruitjes zoals we dat van Marcel gewoon zijn.

Enkele musthaves van deze collectie zijn volgens ons de geruite blazer voor vrouwen, de geruite bomber jacket voor de mannen (twinning is winning!) en de truitjes in de fijne zomerse breisels van Marcel. De nieuwe stoffen voor de l’impeccable-kostuums zien er ook weer voortreffelijk uit.

De fotoshoot voor deze collectie vond overigens plaats in een coole bowlinghal, helemaal in de sfeer van The Big Lebowski. En mocht The Dude deze collectie zien, zijn we zeker dat hij zou zeggen: ‘The Dude abides.’ 
Kortom: begin al maar te spare (spare, snap je ‘m?) voor deze kleren.

OVER ZEB
ZEB is dé Belgische multibrand fashion store bij uitstek voor iedereen die fashionable en on trend voor de dag wil komen. Met meer dan 70 topmerken in 69 winkelpunten verspreid over heel België en een uitgebreide webshop mag de klant zich op elk vlak verwachten aan een uitstekende shopbeleving. Naast de ruime keuze aan internationale brands kan men bij ZEB ook mode van eigen bodem in de rekken terugvinden. In verschillende Belgische collabs zoals Astrid Black Label, Stien Edlund, DYJCode, Le Fabuleux Marcel de Bruxelles, …, drukken inspirerende persoonlijkheden hun unieke stempel op een eigen kledingcollectie.  Meer informatie: www.zeb.be

Voor interviewaanvragen, uitlenen van materiaal voor shootings, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472/38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme