Persbericht: Lommelse scale-up Strobbo wint Technology Innovation Award

“AI planningsmodule bespaart horecaondernemingen veel tijd én zo ook geld”

Lommel, 21 november 2023 – Strobbo, de specialist in online personeelsplanning en tijdregistratie, viel dit weekend in de prijzen op de Horeca Expo in Gent. De scale-up mocht er de Technology Innovation Award in ontvangst nemen voor zijn AI planningsmodule. Met behulp van artificiële intelligentie kan deze module personeelsroosters opmaken. Daarbij wordt er onder meer rekening gehouden met piekmomenten, het weer, de geplande omzet en de personeelsbezetting.

“Met onze AI planningsmodule gaan we opnieuw een stap verder in de automatisatie van de personeelsplanning. Het resultaat is niet alleen een betere planning, maar levert horecazaken ook een aanzienlijke tijds- en dus kostenbesparing op. Dat we hiervoor een Technology Innovation Award in de wacht slepen, is een erkenning voor het harde werk van onze 35 collega’s én sterkt ons om de sector verder te blijven innoveren.”

Het was Vlaams minister Ben Weyts die afgelopen weekend de Technology Innovation Award mocht overhandigen aan Nick Geys en Bert Neels, de oprichters van Strobbo. Deze award erkent de meest innovatieve producten en diensten voor de horecasector, die praktische oplossingen bieden voor horecazaken. Strobbo’s AI planningsmodule overtuigde de vakjury met zijn geavanceerde technologie en zijn vermogen om de operationele efficiëntie van horecazaken te verbeteren. Door deze tool te gebruiken, winnen ze heel wat tijd bij het opmaken van personeelsplanningen. Zo kunnen ze zich focussen op andere zaken.

Een apetrotse Nick Geys: "Deze prijs is een erkenning voor het harde werk van ons team. En dit in een tijd waarin technologische innovatie zo cruciaal is voor de horecasector! Het maakt ons meer vastberaden dan ooit om de sector verder te blijven innoveren."

Bert Neels voegt daar aan toe: "Bij het prille begin van onze tool – toen nog onder de naam Online Werkrooster - wonnen we al de Baanbreker-award. Sindsdien groeiden we uit tot een scale-up met 35 werknemers. Ons doel is altijd geweest om oplossingen te bieden die de administratie en werkplanning van horeca- en retailondernemingen vereenvoudigt. Onze AI planningsmodule is een belangrijke stap in die richting."

Bijna dubbel zoveel klanten op drie jaar tijd

Strobbo is aan een steile opmars bezig. ​ De Belgische scale-up automatiseert de volledige administratie voor personeelszaken, van personeelsplanning, dimona-aangifte tot uitbetaling. Hierbij wordt rekening gehouden met de planningen uit het verleden, maar ook met factoren zoals het weer, de geplande omzet of binnenkomende reservaties. Dit doet het voornamelijk voor de horeca en detailhandel, sectoren met sterk wisselende personeelsplanningen met een hoge nood aan flexibiliteit.

“In deze sectoren willen steeds meer werknemers zelf hun werktijd indelen en zichzelf snel en eenvoudig aan en af kunnen switchen. Zo krijgen ze meer controle over hun work-lifebalans. Denk daarbij onder meer aan het recordaantal flexijobbers, die vooral terechtkomen in de horeca en de retail. Bij die personeelsplanning en bij de uitbetaling achteraf komt heel wat kijken, en precies daar vonden we het gat in de markt,” zegt Nick Geys.

De afgelopen drie jaar verdubbelde het klantenportfolio van Strobbo tot ruim 2.000 bedrijven, waaronder Van Der Valk hotels, Delhaize, McDonalds, Spar, Center Parcs, Bike Republic, Bavet en KRC Genk. Eind dit jaar zal de omzet van Strobbo zo’n 3 miljoen euro bedragen, of zo’n 20% meer dan vorig jaar. ​

Om in te spelen op de snelle groei, is de online werkplanningspecialist nog op zoek naar extra collega’s, voornamelijk in development en sales functies. ​

Over Strobbo

Strobbo werd in 2016 opgericht onder de naam Online Werkrooster. Sinds enkele jaren is de scale-up een onderdeel van Protime, de specialist in tijdregistratie en personeelsplanning. Het snelgroeiende team van ondertussen al 35 mensen is gevestigd in Lommel. Zij servicen meer dan 2.000 klanten in België en buurlanden. Strobbo focust zich op het managen van sterk wisselende planningen met flexibel personeel en heeft als doel om de volledige HR administratie van planning tot uitbetaling te automatiseren. Voor meer informatie: www.strobbo.com

Voor meer persinformatie (niet voor publicatie): Wavemakers PR; Emanuel Sys, emanuel@wavemakers.eu – 0486 17 52 65

Persbericht - Strobbo wint Technology Innovation Award - 21.11.2023.pdf 230 KB
Strobbo - Nick Geys en Bert Neels - Technology Innovation Award
Strobbo - Nick Geys en Bert Neels - Technology Innovation Award

 

 

 

 

 

 

About Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Mix a strategic approach with a large amount of creativity and you have the ideal recipe for a successful PR campaign. With a fresh perspective, we create bridges between you and the press and influencers through our extensive PR network in the form of a thorough PR strategy, press & influencer relations, media training and crisis communication.

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas