Persbericht: Lijstjestijd lanceert gratis app die online impulsaankopen helpt uit te stellen

Persbericht: Lijstjestijd lanceert gratis app die online impulsaankopen helpt uit te stellen

Digitaal lijstjestrekken voor de feestdagen

Sint-Niklaas – Iedere eindejaarsperiode staat het in alle kranten: “Er werden weer een recordaantal cadeautjes geretourneerd”. Nefast voor de handelaars én het milieu. Lijstjestijd, het online platform om cadeaulijstjes samen te stellen met producten uit verschillende Belgische webshops, lanceert een app (iOS en Android) waarmee gebruikers hun online aankopen kunnen beheren en een verlanglijstje kunnen samenstellen. Dat betekent minder miskopen, minder cadeaustress én meer inspiratie. Met Lijstjestijd creëerden al 1.500 gebruikers meer dan 15.000 originele verlanglijstjes met unieke producten van Belgische webshops. Ook de handige tool ‘Lijstjestrekken’ werd al meer dan 35.000 keer ingezet.

Onafhankelijk platform voor Belgische webshops
Het idee voor Lijstjestijd ontstond bij Tine Van Poeck en Tom Rombaut voor de geboorte van hun derde kindje. Ze wilden geen klassieke geboortelijst meer in één winkel omdat ze zich beperkt voelden in hun keuze en ontwikkelden samen het platform Lijstjestijd. Een digitale geboortelijst met cadeautjes uit meer dan 20 webshops werd samengesteld en online gedeeld met vrienden en familie. Intussen is het platform uitgegroeid tot veel meer en beheren 1.500 gebruikers hun verlanglijstje via het platform en nu ook de app. Een geboortelijst, verjaardagsfeestje, Sinterklaas, housewarming, kerstfeest, communies en andere familiefeesten… het aantal gelegenheden waarvoor Lijstjestijd wordt ingeschakeld is legio. Voor gebruikers is het platform gratis. De producten van de webshops die zich abonneren worden voorgesteld via de inspiratieborden op de site en in de app.

Ik merkte dat ik online soms te snel tot aankopen overga die ik dan toch retourneer. Ook mijn kroost ziet op onze tablet veel reclame voor speelgoed dat ze graag willen hebben en wel liefst nu meteen. Door de spullen die je denkt graag te willen kopen op een online verlanglijstje te plaatsen, krijg je tijd om even na te denken en kan je je lijstje delen met anderen.”, vertelt Tine van Lijstjestijd.

Hoe werkt het?
Gebruikers zien in de app of via het online platform de producten van de aangesloten webwinkels maar kunnen zonder problemen alle producten die online te koop zijn, automatisch gaan toevoegen aan hun digitaal verlanglijstje. Via de L-knop, die je kan installeren via een eenvoudig programma, kunnen gebruikers met 1 simpele klik alle online producten automatisch gaan toevoegen aan hun lijstje. Voor wie de bomen door het online bos niet meer ziet, maakte Lijstjestijd handige inspiratieborden waar je op categorie kan gaan zoeken. ‘Voor hem’, ‘voor haar’, ‘wonen’, ‘beleven’, het zijn slechts enkele van de nog steeds groeiende reeks inspiratieborden.

Bij Lijstjestijd willen we af van de saaie cadeaubonnen. Cadeautjes en belevingen die iemand echt wil, staan voorop. Sinds kort bieden we daarom ook een selectie creatieve workshops, zoals een punch needle-atelier, aan die je cadeau kan doen of zelf op jouw verlanglijstje kan plaatsen. Ook cadeaubonnen zoals een gratis babysitbeurt, kraamkost aan huis of een klusdag voor de verbouwers zitten in ons gamma.”, aldus Tine.

Eens een lijstje af is, kan je het personaliseren en delen met vrienden en familie. Elk lijstje krijgt een unieke code die je kan mailen of zelf omvormen tot een QR-code, waarmee de ontvangers jouw lijstje kunnen opzoeken, bekijken, en artikels kunnen reserveren.

Zelfs Sinterklaas werkt digitaal
Voor een ‘Secret Santa’ kunnen gebruikers met de handige tool ‘Lijstjestrekken’ alle namen van de deelnemers invoeren en wordt er digitaal een trekking uitgevoerd. Alle deelnemers krijgen een persoon toegewezen voor wie ze een cadeautje mogen kopen van het verlanglijstje. Zo belanden cadeautjes nooit meer in de schuif en worden dubbels vermeden. Het systeem laat bovendien toe om bepaalde combinaties te vermijden. Zo kan je instellen dat een koppel geen cadeautje voor elkaar kan kopen. Naampjes trekken voor de feestdagen was nog nooit zo efficiënt!

Over Lijstjestijd
Lijstjestijd werd opgericht in 2017 door Tom en Tine, de trotse ouders van Lola, Susan en Pim. Bij de geboorte van hun dochters legden ze een klassieke geboortelijst in één of twee winkels. Omdat ze zich beperkt voelden in de keuze van producten, ontwikkelden ze voor de geboorte van de derde telg het online platform Lijstjestijd.be. Hier kan iedereen een verlanglijst aanleggen met producten van een ongelimiteerd aantal webshops. Je kan jouw lijst delen met vrienden en familie. Sinds september 2018 is Lijstjestijd nu ook als app beschikbaar zodat de reeds meer dan 1.500 gebruikers ongelimiteerd verlanglijstjes op hun smartphone en tablet kunnen beheren.

Voor meer informatie en interviewaanvragen (contactgegevens enkel voor de pers):
Wavemakers PR
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485 75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme