Persbericht: Kevin De Bruyne laat mensen met andere ogen naar de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 kijken.

Persuitnodiging : Persconferentie Special Olympics Europese Zomerspelen 2014, 21/08, Sportpaleis Antwerpen

Sinds gisterenavond circuleert er een ongewone foto van Kevin De Bruyne op het internet. Kevin De Bruyne met het syndroom van Down. Hij deelde de foto zelf met het bijschrift ‘Zou jij nog steeds fan zijn als ik er zo uitzag?’. De Bruyne wil meehelpen om het taboe rond atleten met een verstandelijke beperking te doorbreken.

Waarom krijgen atleten met een verstandelijke beperking zo weinig aandacht? Ze trainen hard en leveren ook topprestaties’, aldus Kevin De Bruyne.

Van 9 tot 20 september vinden in de provincie Antwerpen de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 voor de eerste keer in België plaats. Meer dan 2000 atleten met een verstandelijke beperking uit 58 landen zullen er in tien verschillende sporten het beste van zichzelf geven. Nooit eerder werd er zo’n groot evenement voor atleten met een verstandelijke beperking in België georganiseerd. België telt zo’n 165.000 mensen met een verstandelijke beperking. Dat wil zeggen dat 1 op de 10 Belgen er in zijn directe omgeving mee te maken heeft. En toch wordt hier niet over gepraat. 

Een grootse prestatie verdient een groot publiek.
Een voorbeeld van deze problematiek is de olympische ontvangst van de Belgische delegatie na de Special Olympics Wereld Zomerspelen in Athene. Want ondanks de 83 medailles die ze mee naar huis brachten stond er, buiten een handjevol familie, niemand hen op te wachten in Zaventem. Geen applaus. Geen gejuich. Geen spandoek te bespeuren. Daar moet verandering in komen!

Een opzienbarende campagne met Kevin De Bruyne, Kim Gevaert en Jean-Michel Saive.
Onder de campagnekoepel ‘Een grootse prestatie verdient een groot publiek’ werd in samenwerking met communicatiebureau LDV United een in-your-face-campagne bedacht. Hiervoor verleenden nog twee andere Belgische topsporters hun medewerking: Jean-Michel Saive en Kim Gevaert. Samen zijn ze het gezicht van deze campagne. En gezicht mag u gerust letterlijk nemen. De foto’s van de drie Belgische topatleten werden bewerkt met als resultaat een mooi maar confronterend portret. (Bekijk het filmpje hier) De Bruyne, Gevaert en Saive met de ogen van een Special Olympiër. Verdienen zij nu minder supporters omdat ze een verstandelijk beperking hebben? Dit straf statement moet de discussie rond atleten met een verstandelijk beperking openen. Want die discussie is nodig om het taboe te doorbreken.

Wie de atleten wil steunen, kan komen supporteren tijdens de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014, van 9 tot 20 september of een ticket kopen voor de openingsceremonie op zaterdag 13 september in Brussels Expo of de slotceremonie op zaterdag 20 september in het Antwerps Sportpaleis met optredens van onder anderen Natalia, Stijn Meuris, Kate Ryan en Sandra Kim via so2014.com. De toegang tot alle sportcompetities tijdens de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 is gratis.

Persuitnodiging: voorstelling Special Olympics Europese Zomerspelen

Peter Rob Vanoudenhoven stelt op donderdag 21 augustus, samen met de atleten, de ‘Special Olympics Europese Zomerspelen 2014’ voor in het Antwerps Sportpaleis. Wij hopen u te mogen verwelkomen op deze ‘Games of the Heart’-persconferentie. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor maandag 18 augustus aan Elke De Mayer via elke@wavemakers.eu of op het nummer 0485 75 28 66. Voor interviewaanvragen met atleten, woordvoerders en sponsors kan u eveneens hier terecht.

Wanneer:
Donderdag 21 augustus om 11.00 uur

Waar:

Sportpaleis Antwerpen, Schijnpoortweg 119, 2170 Merksem (Antwerpen)
 
Programma persmoment:

11u00 - 11u30

Onthaal pers

11u30 - 11u40

Welkom door Marc Vanlombeek, woordvoerder SO2014

11u40 - 12u10

Presentatie SO2014 door peter Rob Vanoudenhoven samen met de atleten

12u10 - 12u30

Fotomoment: Atleten dagen aanwezigen uit in verschillende disciplines

12u30 - 13u30

Broodjeslunch en interviewmogelijkheden met atleten, woordvoerders en sponsors

Over de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014:

In 1968 werden met de steun van de Joseph P. Kennedy Jr. Foundation, Special Olympics opgericht. Vandaag werkt deze beweging samen met 4,3 miljoen atleten met een verstandelijke beperking in 170 landen en organiseren ze jaarlijks 70.000 competities in 33 olympische sporten. Om de 4 jaar worden de Wereld Zomer- en Winterspelen georganiseerd. Dit jaar vinden de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 in Antwerpen plaats van 9 tot 20 september. Tijdens deze periode ontvangt België maar liefst 2000 atleten met een verstandelijke beperking uit meer dan 58 Europese en Euraziatische landen. Tijdens 8 competitiedagen zullen zij op 5 locaties strijden voor de beste sportieve prestaties in 10 verschillende sportdisciplines. Special Olympics Belgium is in België reeds actief sinds 1979 en organiseert jaarlijks Nationale Spelen. Naast het organiseren van de meest fantastische spelen wil de Belgische organisatie van deze Europese ‘Games of the Heart’ de integratie van mensen met een verstandelijke beperking bevorderen en het taboe eindelijk doorbreken.
 

Voor meer informatie:

www.so2014.com
twitter.com/SOBelgium
www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Voor beeldmateriaal, interviewaanvragen of accreditaties kan u contact opnemen met: (enkel ter informatie, niet publiceren aub):

Wavemakers PR & Communications

Amélie Putmans
amelie@wavemakers.eu
+32 (0)477 20 09 70

Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
+32 (0)485 75 28 66

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme