Persbericht: Gehele collectie LVT-vloeren van Interface bestaat nu voor 39 procent uit gerecycled materiaal

Persbericht: Gehele collectie LVT-vloeren van Interface bestaat nu voor 39 procent uit gerecycled materiaal

Scherpenzeel – De luxe vinyltegels (LVT) van duurzame vloerenfabrikant Interface bestaan nu voor 39 procent uit gerecyclede materialen. Het gaat om materiaal uit de afvalstroom die ontstaat door de winning van grondstoffen. Met deze innovatie zet het bedrijf een belangrijke stap in het verder verduurzamen van haar vloerencollectie en in de Climate Take Back™-missie om de opwarming van de aarde terug te draaien.

Duurzaamheidsverbeteringen
In 2017 lanceerde Interface een collectie luxe vinyltegels (LVT) vrij van schadelijke stoffen zoals ftalaten en zware chemische materialen. Interface onderzoekt continu hoe het de LVT-collectie nog verder kan verduurzamen. Dit doet het bedrijf door de inhoud van het product en het productieproces volledig te controleren. Het resultaat hiervan is dat de LVT-vloeren nu voor 39% uit gerecycled materiaal bestaan.

Hergebruik grondstoffen
Tijdens het winnen van grondstoffen worden uit de afvalstroom waardevolle materialen gehaald, die als postindustrieel gerecycled materiaal in de LVT wordt verwerkt. “Door deze waardevolle grondstoffen te hergebruiken en te verwerken in onze vloertegels zetten we een volgende stap in onze Climate Take Back-missie om de opwarming van de aarde terug te draaien. Binnen deze missie willen we ook onze kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid naar dit segment van vloeren brengen”, aldus Janneke Leenaars, duurzaamheidsmanager in de Benelux.

Kijk op Interface.com voor meer informatie over de LVT-collectie.

Over Interface
Interface Inc. is een internationaal vloerenbedrijf, gespecialiseerd in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora® rubber vloeren. Het bedrijf helpt klanten om ruimtes te creëren die welzijn, productiviteit en creativiteit ondersteunen, evenals de duurzaamheid van de planeet. De Climate Take Back™ missie van het bedrijf zet zich in om op een manier te werken die de planeet herstelt en welzijn bevordert. Lees meer over Interface op interface.com en blog.interface.com.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications
Amélie Putmans
0477 20 09 70
amelie@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme