Persbericht: EUROPEAN OPEN kondigt compleet spelersveld aan voor oktober

Voormalige winnaars Tsonga en Gasquet vullen de lijst met toppers aan

Antwerpen – Een maand voor de start van de derde editie van de European Open kondigt de organisatie vandaag de volledige spelerslijst aan. Titelverdedigers Jo-Wilfried Tsonga (winnaar 2017) en Richard Gasquet (winnaar 2016) vullen de lijst met topspelers aan. Zij zullen samen met onder anderen David Goffin (ATP-11), Gaël Monfils (ATP-42), Kyle Edmund (ATP-16), Feliciano Lopez (ATP-74) en Diego Schwartzman (ATP-14) de Belgische tennisfans trakteren op een staaltje toptennis. En ook de Belg Ruben Bemelmans tekent present voor deze editie, dankzij een wildcard voor de hoofdtabel op het enige ATP-toernooi van België.

Tennisfans kunnen zich van 14 tot 21 oktober naast professioneel tennis eveneens verwachten aan een goed gevuld activiteitenprogramma in de Lotto Arena. Toernooidirecteur Dick Norman kijkt met verwachting uit naar het toernooi: “We zijn erg tevreden dat we dit jaar opnieuw tennis van wereldniveau naar Antwerpen kunnen halen. Deze editie wordt ongetwijfeld de beste ooit.

Belgische wildcards voor Bemelmans en Bergs

Ruben Bemelmans (ATP-109) krijgt van de organisatie de eerste wild card voor de hoofdtabel toegestopt. “Ruben is een Belgische speler met heel wat potentieel, dat heeft hij het afgelopen jaar tijdens verschillende toernooien bewezen. We bieden hem dan ook maar wat graag de mogelijkheid om hier voor eigen publiek te tonen wat hij waard is ”, vertelt toernooidirecteur Dick Norman. Later wordt beslist welke spelers de overige twee wild cards voor de main draw zullen krijgen. En ook de jonge Zizou Bergs krijgt met een wild card voor de kwalificatietabel een kans om te schitteren op eigen bodem.

Voorafgaand aan het toernooi vindt op 12 oktober voor de allereerste keer het prekwalificatietoernooi van de European Open plaats waarvan de winnaar zich plaatst voor de kwalificatietabel. Dit prekwalificatietoernooi wordt gespeeld door de winnaar van de Belgian Circuit Masters, de twee beste Belgische ATP-spelers, die niet geselecteerd zijn voor de hoofdtabel of kwali’s en een andere Belgische speler die nog een wildcard krijgt van de organisatie.

Wie de eerste tegenstander van David Goffin en de andere spelers zullen zijn, komen we te weten tijdens de loting net voor de start van het toernooi. Deze vindt plaats op zaterdagavond en is live via de facebookpagina van de European Open te volgen.

De European Open editie 2018: meer dan toptennis

“Voor Belgische tennisfans die in eigen land de toppers aan het werk willen zien, is de European Open een unieke kans. Als event director heb ik met dit toernooi dus één missie: het toptennis in België op de kaart te zetten. De European Open moet één groot tennisfeest worden. En onze aanpak lijkt te werken: de party op vrijdag is een groot succes en ook voor het finaleweekend op zaterdag en zondag is de courtside zone van de arena al voor 75% gevuld. Ook voor de andere dagen loopt de ticketverkoop goed en dat hebben we vooral te danken aan de vele activaties met onze ambassadeurs, zowel in de clubs als op grote evenementen.”, vertelt Ilse Van Parys, event direct European Open. Het team van de European Open organiseerde de voorbije zomer, in aanwezigheid van ambassadeurs als Sabine Appelmans, Steve Darcis en Johan Van Herck, verschillende tennisclinics en de Goffin Challenge. Wat deze laatste inhield werd meteen duidelijk na de persconferentie waar Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout zijn kans waagde.

De European Open stelt naast de matches themadagen en activiteiten voor. Zo zijn er op maandag 15 en dinsdag 16 oktober de School Days waarbij kinderen na een themaweek over tennis een dagje op bezoek komen naar de European Open. Ook seniorenorganisaties zijn welkom op maandag 15 oktober om voor de helft van de ticketprijs het toernooi te bezoeken (Senior Day). Op donderdag 18 oktober maakt niet alleen David Goffin zijn opwachting op het toernooi. Terwijl onze Belgische topper de court betreedt voor zijn eerste match worden de dames tijdens deze Ladies Day in grote getale ontvangen met een glaasje cava van Freixenet en krijgen ze van een goodie bag van Louis Widmer aangereikt. Op vrijdag 19 oktober wordt Court #1 na de laatste match omgetoverd tot feesttempel. Iedereen met een ticket voor deze dag is welkom op dansvloer van de European Open party waar Coco Jr. en DJ Crazy Sir G de tennisfans trakteren op een swingend tennisfeest. Deze party luidt meteen het finaleweekend in met telkens om 13u de eerste match van de halve finale- en finaledag. Het volledige programma vindt u terug op de website van het toernooi.

Vandaag lanceert de European Open twee virale promo-filmpjes met Niels Destadsbader en Guga Baúl waarin beiden les krijgen van toernooidirecteur Dick Norman en waaruit duidelijk blijkt dat ze van tennis en het bijhorende jargon, geen kaas gegeten hebben. “Ik ben een echte tennisfan en het is vrij exceptioneel om in België matchen van dergelijk niveau te zien, daarom steun ik de European Open. Zelf zal ik zaterdag 20 oktober tussen de twee halve finales mijn beste tennis laten zien maar wie voor professioneel tennis komt, zal toch vooral moeten rekenen op het stuntwerk Goffin & Co!”, lacht Guga Baúl. Op zaterdag 20 oktober vindt er een demowedstrijd plaats met Guga en enkele andere special guests.

Pers die wil accrediteren voor de European open kan vanaf heden terecht via deze link: http://europeanopen-portal.eventdata-services.com/

Alles over de European Open 2018 is te vinden op http://europeanopenatp250.com.
Updates en nieuws zijn er ook op Facebook (www.facebook.com/EuropeanTennisOpen/), Twitter (@EuroTennisOpen) en Instagram (www.instagram.com/europeantennisopen) .
Tickets zijn beschikbaar via Tele Ticket Service op www.teleticketservice.com , op 070 345 345 (€0.30/min) of op +32 34 0000 34 vanuit het buitenland.

Over de European Open
De European Open is het enige ATP-toernooi van België en vindt dit jaar voor de derde keer plaats, meer bepaald van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001. De European Open 2018 heeft een prijzenpot van 615.206 euro en maakt deel uit van de ATP 250 Series. De vorige laureaten waren Jo-Wilfried Tsonga (2017) en Richard Gasquet (2016).

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Astrid De Paep
astrid@wavemakers.eu
+32 (0)476 58 02 74

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme