Persbericht: Eerste ecologisch toiletpapier in abonnementsformule

Persbericht: Eerste ecologisch toiletpapier in abonnementsformule

The Good Roll wil nu ook België veroveren

6 februari 2024 – Met vrolijk, duurzaam toiletpapier – dat er bovendien super cool uitziet – de wereld mooier maken. Dat is het doel van The Good Roll. De Nederlandse producent van 100% ecologisch toiletpapier laat een uniek concept los op België. Het bedrijf wil boomvriendelijk toiletpapier aanbieden zodat er minder bomen – onnodig - ​ sneuvelen. De rollen zijn reeds te koop in enkele concept stores maar The Good Roll pakt ook jouw dagdagelijkse struikelblokjes aan: het merk biedt een abonnementsformule aan, waardoor je nooit meer zonder wc-papier komt te zitten. Daarnaast wil het zoveel mogelijk mensen toegang geven tot veilige en propere toiletten. Wereldwijd moet één op drie vandaag nog zijn of haar grote boodschap in openlucht doen, met nefaste gevolgen voor hun gezondheid én veiligheid. Daarom investeert The Good Roll de helft van zijn nettowinst in de bouw van toiletten in Ghana.

The Good Roll wil niet dat bomen eindigen als papier in jouw toilet. Daarom worden de toiletrollen gemaakt van 100% bamboe, een snelgroeiende en hernieuwbare bron, en gerecycleerd papier.

“Gerecycleerd toiletpapier houdt de bomen waar ze horen: in de grond. Er is wereldwijd meer dan genoeg papierafval, zoals boeken en gebruikt papier, dat we kunnen hergebruiken als toiletpapier”, vertelt Melle Schellekens, co-founder van The Good Roll.

Het bedrijf kiest er bewust voor om bamboe uit Ghana te halen, en niet uit China, om de lokale boeren daar werk en dus ook een inkomen te geven. Ook het productieproces van The Good Roll is ecologisch. De bamboe komt, als grondstof, compact verpakt naar Europa, waar de toiletrollen geproduceerd worden.

Wipe right, change lives

Eén op de drie mensen wereldwijd heeft geen toegang tot een toilet en moet daarom zijn of haar behoefte doen in openlucht wat enorme gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zicht meebrengt. Meer dan 525.000 kinderen onder de 5 jaar sterven elk jaar alleen al aan diarree (bron: Wereldgezondheidsorganisatie). Een bijkomend gevaar is dat meisjes en vrouwen door hun behoefte te moeten doen in openlucht, een verhoogd risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel geweld. The Good Roll wil iets teruggeven aan de Ghanezen en een oplossing bieden voor dat probleem door de helft van zijn nettowinst te investeren in de bouw van toiletten. Dat initiatief wordt opgevolgd door The Good Roll Foundation.

“We kunnen ons die risico’s niet voorstellen maar ze zijn wel dagelijkse realiteit voor velen. Samen met onze partners ter plaatse moedigen we lokale gemeenschappen aan om hun eigen toiletten en wastafels te bouwen. We geven hen ​ voorlichting over hygiëne en leiden dorpelingen op. Zo kunnen we samen zorgen voor een duurzaam maar vooral veilig resultaat”, zegt Melle Schellekens.

Zorgeloos naar het toilet

The Good Roll gaat nog een stap verder en komt met een primeur voor België: een abonnementsformule voor wc-papier. Naargelang hoeveel personen jouw gezin telt, wordt berekend hoeveel rollen je nodig hebt. Maar uiteindelijk bepaal je nog steeds zelf het aantal rollen en het moment van levering. Zo kom je nooit zonder te zitten. Je activeert het abonnement via de website en het is makkelijk aan te passen of op te zeggen. De prijzen variëren van €20,49 tot €24,49 per levering, afhankelijk van welk design je kiest. Je krijgt bovendien een melding wanneer jouw nieuwe levering er bijna aan komt. Handig, toch?

Een abonnement nemen of zo toiletpapier kopen, kan via www.thegoodroll.be. De producten zijn ook te verkrijgen in deze verkooppunten. Vanaf 6 mei zijn de rollen ook te verkrijgen bij Albert Heijn.

 

--- EINDE PERSBERICHT ---

Voor meer informatie en interviewaanvragen (niet voor publicatie) kan u contact opnemen met:

Luna Vanhoenacker Wavemakers PR

Over The Good Roll

The Good Roll werd in 2017 opgericht door Sander de Klerk en Melle Schellekens. Het bedrijf is het snelst groeiend B2C bedrijf in wc papier in Nederland. In 2022 werd het uitgeroepen tot ‘Coolest Dutch Brand’. The Good Roll heeft als enige producent van toiletpapier in Europa het B Corp Label. Met die status toont het bedrijf dat het commerciële, sociale en duurzame doeleinden succesvol kan combineren. The Good Roll is gevestigd in Weesp (NL) en telt 20 werknemers in Nederland en 2 in Ghana. Met The Good Roll Foundation zet het bedrijf zich in om veiligere toiletten te bouwen in Ghana. Sinds de start van The Good Roll, heeft het 34.080 bomen bespaard en 233 toiletten gebouwd.

TheGoodRoll_persbericht_06022024.pdf 296 KB

 

Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas