Persbericht: Een sportkamp? Liever robots bouwen en programmeren!

Skillz kamp laat veertien kinderen een robotauto bouwen in OLV Pulhof

Berchem, 18 augustus 2023 – Deze zomervakantie vinden er een dertigtal Skillz kampen plaats in Berchem, in De Schatkist en bij Onze-Lieve-Vrouwinstituut Pulhof. Zo’n 280 kinderen en jongeren van acht tot veertien jaar leren er onder meer programmeren en gamen in Minecraft, digitaal tekenen en robotauto’s bouwen. Allemaal STEM- en creatieve vaardigheden die ze nodig zullen hebben voor de jobs van morgen. Deze week volgen veertien kinderen een Robotkamp bij OLV Pulhof waarbij ze leren programmeren en bouwen aan een robotauto. Vandaag is hun robotauto af en kan deze autonoom een parcours afleggen.

Kinderen en jongeren op een speelse manier hun talenten laten ontdekken en ontwikkelen, dat is de missie van Skillz. Al voor het 6e jaar op rij organiseert de vzw vakantiekampen rond creativiteit en STEM- (technologische, wetenschappelijke, technische en wiskundige) thema’s in Berchem. Met succes, want jaar na jaar nemen de inschrijvingen toe.

Hilde Keuppens, initiatiefneemster van Skillz: “We willen met ons kampaanbod kinderen en jongeren stimuleren om nu al op zoek te gaan naar hun passies. Daarbij willen we inspelen op STEM- en creatieve vaardigheden die nu nog veel te weinig op school aan bod komen, maar in de jobs van morgen des te belangrijker zullen zijn.”

De themakampen worden inhoudelijk voorbereid door Skillz en gegeven door goed opgeleide monitoren, allen ervaren en gedreven jongeren met een hart voor kinderen en hun vak. De deelnameprijs bedraagt 34 euro per dag.

Een rijdende auto programmeren in Arduino

Éen van de populairste kampen dit jaar zijn de robotkampen. In kleine groepjes leren kinderen op een leuke manier programmeren. In het OLV Pulhof in Berchem nemen deze week veertien jongeren aan een Robotkamp deel. De jongste groep van 8- tot 10-jarigen gingen aan de slag met Micro:bit, Lego Spikes en Makey Makey om robots te bouwen om te doen wat de kinderen willen.

De oudere groep van 10- tot 14- jarigen gingen woensdag aan de slag met Arduino, een opensource systeem met elektronische onderdelen om zelf te leren bouwen met onderdelen en microcontrollers, de basis van een computer dus. Ze leren alles over het systeem en leren werken met de verschillende onderdelen, om dan uiteindelijk aan de slag te gaan met de bouw van een robotauto! Met behulp van een heleboel sensoren moet deze auto vandaag autonoom een parcours kunnen afleggen. Vandaag stellen ze het resultaat voor van hun weekje Robotkamp.

Over Skillz

Skillz organiseert al sinds 2017 vakantiekampen en naschoolse opvang rond praktische vaardigheden voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar. De vzw wil hen hun passie leren ontdekken zodat ze al op jonge leeftijd te weten komen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Skillz focust hierbij op onderwerpen die in het reguliere onderwijsaanbod minder bod komen, zoals onder meer technologie en creativiteit. Skillz is lid van de Digital Skills and Jobs Coalition en is erkend als STEM-Academie door de Vlaamse Overheid.

Voor meer informatie (niet voor publicatie, enkel voor de pers): Wavemakers PR – Emanuel Sys, emanuel@wavemakers.eu, 0486 17 52 65

 

 

About Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Mix a strategic approach with a large amount of creativity and you have the ideal recipe for a successful PR campaign. With a fresh perspective, we create bridges between you and the press and influencers through our extensive PR network in the form of a thorough PR strategy, press & influencer relations, media training and crisis communication.

Wavemakers
Grote Markt 43, 9100 Sint-Niklaas