Persbericht: EcoPuur zorgt voor milieuvriendelijke Belgische primeur met Hydraloop

Persbericht: EcoPuur zorgt voor milieuvriendelijke Belgische primeur met Hydraloop

Nieuw performant waterzuiveringssysteem recycleert tot 85% van het huishoudelijk grijs afvalwater

EcoPuur lanceert in België het gloednieuwe en extreem performante waterrecyclagesysteem Hydraloop. Met de installatie van dit eerste volautomatische waterzuiveringssysteem in een residentiële woning heeft de aannemer, gespecialiseerd in duurzame water- en energietechnieken, alweer een milieuvriendelijke primeur te pakken. De Hydraloop vangt al het water op uit douche, bad en het spoelwater van de wasmachine en zuivert dit voor hergebruik voor toilet, wasmachine en tuin. De voordelen: tot 85% van het huishoudelijk water wordt gerecycleerd, er wordt geen drinkwater verspild, de waterfactuur daalt, het systeem is onderhoudsarm én betaalt zichzelf binnen 5 à 7 jaar terug.

Enkele cijfers
Wereldwijd verspillen we jaarlijks 57.487.500 miljoen liter leidingwater. De Vlaming verbruikt gemiddeld 114 liter water per dag. 61 liter of 54 % daarvan verbruiken we in de douche, op het toilet en met de wasmachine.[1] Door de installatie van het waterrecyclagesysteem Hydraloop kan tot 85% van het huishoudelijk afvalwater gerecycleerd worden en opnieuw gebruikt worden voor toilet, wasmachine, tuin en zwembad. Dagelijks beschikt men zo over 63 liter gerecycleerd water per persoon.

Waterproblematiek
Joris Haems, directeur EcoPuur: “Door de klimaatopwarming wordt drinkbaar water schaarser dan ooit. In België staan we op de alarmerende 23ste plaats van 164 landen in de lijst voor de categorie ‘hoge waterschaarste’.[2] We moeten dus bewuster met ons waterverbruik omgaan en zoeken naar alternatieven om water op een duurzame en veilige manier te hergebruiken. De Hydraloop biedt hier alvast een oplossing. Je recycleert tot 85% van het grijze[3] afvalwater waardoor je het toestel binnen de vijf à zeven jaar terugverdient.”

Voor wie?
De Hydraloop is interessant in nieuwbouwprojecten, zeker wanneer er geen mogelijkheid is tot een (grote) regenwaterput in bijvoorbeeld appartementen of rijwoningen in een stedelijke omgeving. Bij renovatieprojecten kan de Hydraloop geïnstalleerd worden bij erg grondige renovaties waar de leidingen toch opnieuw gelegd worden. Ook voor tertiaire gebouwen waar er een groot verbruik is aan sanitair water (in sportcomplexen, rusthuizen e.d.) kan de installatie veel voordelen bieden.

Voor meer informatie over de Hydraloop: https://www.ecopuur.be/energietechnieken/waterrecyclage

Kostprijs Hydraloop: 3.500 euro (excl. BTW). Plaatsingskost afhankelijk van verschillende parameters.

Over EcoPuur
EcoPuur is aannemer gespecialiseerd in duurzame water- en energietechnieken voor zowel residentiële als tertiaire gebouwen. EcoPuur werd opgericht in 2006 en is sinds 2013 een dochterbedrijf van Durabrik bouwbedrijven. Het team van 30 medewerkers realiseert een jaaromzet van om en bij de 7,5 miljoen euro. ‘De Pit’, hun thuisbasis in Nevele is het toonbeeld van een hip passief kantoorgebouw.

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR
Elke De Mayer
elke@wavemakers.eu
0485 75 28 66

[1] Bron: https://www.vmm.be/nieuwsbrief/maart-2018/vlaming-verbruikt-114-liter-water-per-dag

[2] Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/07/extreme-waterschaarste-treft-een-kwart-van-de-wereldbevolking-o/

[3] Grijs afvalwater: huishoudelijk afvalwater uit onder andere douche, bad en spoelwater van de wasmachine. Hiervan kan met de Hydraloop tot 85% gerecycleerd worden.

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme