Persbericht: Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

Persbericht: Dentex – De afspraak voor de dentale sector, van 4 tot en met 6 oktober in Brussels Expo

De vakbeurs voor tandprofessionals bijt zich vast in beleving en innovatie

Op 4, 5 & 6 oktober 2018 opent dentex, het event voor de dentale sector, voor de 21ste keer haar deuren. Met meer dan 150 standhouders die er hun innovaties, laatste nieuwe technieken en producten tonen, is dentex uniek in België. Tweejaarlijks verzamelen 6500 professionals zich tijdens deze onmisbare driedaagse om kennis uit te wisselen over de nieuwste trends in de dentale sector. Deze editie zet dentex nog meer in op beleving en innovatie. Zo kunnen bezoekers zich verwachten aan een sterk seminarieprogramma en tal van demonstraties. Ook de Dentex Innovation Awards worden tijdens de beurs uitgereikt.

Al jaren is dentex een vaste waarde voor elke professional in de dentale sector en dat is ook dit jaar niet anders. 150 nationale en internationale fabrikanten en distributeurs staan klaar om hun expertise en innovaties te delen. Zo zijn Nobel Biocare en Straumann, twee wereldvermaarde spelers op het gebied van tandheelkundige implantologie, opnieuw aanwezig op de beursvloer.

Ook aan inspiratie zal er geen gebrek zijn. In samenwerking met de sectorverenigingen VVT, SMD en VBT worden er verschillende geaccrediteerde seminaries georganiseerd die experten aan het woord laten rond interessante topics in de sector. Onder andere de kleine lettertjes van de nomenclatuur en de nieuwste trends in digitalisatie (CAD/CAM) komen aan bod. Ook de nieuwe inzichten omtrent biofilm en desinfectie worden besproken. Tijdens het seminarie over de app ‘Digital Dentist’, die toelaat om de behandelingsopties beter uit te leggen aan de patiënt, krijgen tandartsen inzicht in de werking en mogelijkheden.

Demo’s en innovatie centraal op de beursvloer
Voor de tweede keer op rij worden de Dentex Innovation Awards (D.I.A.) voorgesteld op de beurs. Innovatieve producten of diensten -al dan niet gecommercialiseerd- die nog in prototype-fase zitten, komen in aanmerking voor deze awards. Dit kan gaan over nieuwe software, een applicatie, een product of een dienstverlening.

Daarnaast wordt extra focus gelegd op demonstraties. Niets zo interessant dan het zien van de producten ‘in actie’. Daarnaast wordt de start-up corner deze editie herhaald. De beurs wil met dit initiatief aan kleinere spelers in de sector de kans geven om hun producten aan het grote publiek voor te stellen.  

Nieuw: dentex nocturne en Dentalumni
Wie liever ’s avonds een bezoek brengt aan dentex kan dat vanaf dit jaar! We verwelkomen u op vrijdag 5 oktober van 18u00 tot 22u00 voor een feestelijke netwerkavond. Met wat muziek, een hapje en een drankje wordt dentex the place to be om alle standhouders te ontdekken en collega’s te ontmoeten. Bovendien werkt ook DentAlumni v.z.w. van UGent dit jaar actief mee en organiseren zij een alumniavond op dentex.

Pers die wil accrediteren voor dentex, kan zich accrediteren via astrid@wavemakers.eu of op het nummer 0476 58 02 74.

Dentex – Dé vakbeurs voor de dentale sector
4-5-6 oktober 2018
Brussels Expo, Paleis 5

www.dentex.be
info@dentex.be


 

 

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme