Persbericht: Dag van de Vrouwelijke Hygiëne op 28 mei

Persbericht: Dag van de Vrouwelijke Hygiëne op 28 mei

1 op 5 vrouwen beschouwt vaginale hygiëne als taboe - Durex Intima Protect versterkt het seksueel welzijn van vrouwen

Brussel – De Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne1 vormt de ideale gelegenheid om vrij te praten over een onderwerp dat voor een deel van de vrouwen nog steeds taboe blijft. Want terwijl 84% van hen intieme hygiëne als zeer belangrijk beschouwt, geeft 1 op 5 aan nog nooit over dit onderwerp te hebben gesproken.2 Met het nieuwe Intima Protect-gamma wil Durex de stilte doorbreken en het seksueel welzijn van vrouwen verbeteren. Durex Intima Protect-producten bevatten een pro-pH®-formule, speciaal ontworpen voor het comfort van de intieme zone en zo helpen om vaginale ongemakken te voorkomen. De vaginale ongemakken kunnen namelijk een fysieke en emotionele impact hebben op vrouwen.

Vaginale ongemakken en een verstoorde pH-balans
Doorheen hun leven worden vrouwen mogelijk met verschillende vormen van vaginale problemen geconfronteerd. Het gaat onder meer om vaginale droogheid, bacteriële infecties, abnormale geuren, jeuk of vaginale pijn. Ondanks het feit dat vaginale ongemakken en problemen zoals bacteriële vaginose vaak voorkomend zijn, heerst nog steeds een taboe op het onderwerp. Vaginale problemen leiden nochtans vaak tot een verlies aan zelfvertrouwen en het vermijden van seksueel contact, hetgeen een zeer directe negatieve invloed heeft op het welzijn en de levenskwaliteit van de vrouwen in kwestie.3

Vaginale problemen kunnen onder meer verklaard worden door incorrect gebruik van geparfumeerde deodorant en zeep, hormonale veranderingen, of het nemen van medicatie.4,5 Deze kunnen ertoe leiden dat de intieme flora en de pH, die zich optimaal tussen 3,5 en 4,5 bevindt, verstoord worden. Bij een te basische pH kan het aantal slechte bacteriën toenemen, met mogelijke symptomen zoals jeuk en pijn rond de ingang van de vagina, veranderingen in de samenstelling en geur van de vaginale afscheiding en irritatie tot gevolg.6

De vaginale pH-balans bewaren dankzij prebiotica
Durex wil het taboe rond vrouwelijke intieme hygiëne doorbreken om vrouwen in staat te stellen hun zelfvertrouwen te herstellen en hen optimaal te laten genieten van hun seksleven. De wereldleider op de markt van seksueel welzijn8 reikt oplossingen aan die vrouwen moeten helpen hun vaginale pH-balans proactief te beschermen. “We stellen vast dat vrouwen niet praten over hun intieme hygiëne, terwijl 84% er toch veel belang aan hecht. Ze besteden hier pas aandacht aan wanneer er zich een probleem stelt, terwijl een preventieve aanpak een zeer positief effect op hun seksleven en algemeen welzijn kan hebben”, vertelt Oriane Kowalczyk, Directrice Marketing Reckitt Benckiser Healthcare Frankrijk Benelux.

De Durex Intima Protect-producten, met pro-pH®-formule, helpen dag na dag het natuurlijk evenwicht van de intieme zone te beschermen. In de vagina bevinden zich van nature uit verschillende soorten micro-organismen, waaronder de lactobacilli, gezonde bacteriën die een belangrijke rol spelen in de bescherming van het vaginale ecosysteem tegen potentieel pathogene micro-organismen.7Het is precies hier dat de gel en het intieme glijmiddel van Durex Intima Protect, gemaakt op basis van prebiotica op inwerken: ze bevorderen de aangroei van gezonde bacteriën die noodzakelijk zijn voor de balans van de intieme flora”, gaat Oriane Kowalczyk verder.

Bij Durex benadrukt men dat vaginale problemen steeds medisch advies vereisen. “Met Durex Intima Protect willen we vaginale problemen bespreekbaar maken en vrouwen hulpmiddelen aanreiken om de natuurlijke balans van de intieme flora te beschermen. In geval van twijfel of problemen, is het steeds aangewezen zich te wenden tot professioneel medisch advies”, stelt Oriane Kowalczyk.

Over Durex Intima Protect
Het nieuwe Intima Protect-gamma bestaat uit vier producten voor de best mogelijke ondersteuning van vrouwen en hun noden op het vlak van intieme hygiëne. Voor dagelijks gebruik zijn er de intieme wasgel Fresh en intieme doekjes, die helpen de pH-balans te bewaren en onmiddellijk zorgen voor een verfrissende sensatie en een comfortabel gevoel. Voor en na seksueel contact, kan men gebruik maken van de intieme gel op basis van prebiotica, die naast het helpen bewaren van het natuurlijke vaginale evenwicht, ook een snelle verlichting van intiem ongemak biedt. Tijdens intieme betrekkingen kan het glijmiddel op basis van prebiotica aangewend worden om het seksueel contact te vergemakkelijken en te versoepelen, terwijl het tegelijkertijd helpt de pH-balans te bewaren. Met Intima Protect breekt Durex een lans voor vrouwelijke hygiëne en ondersteunt de gezondheid, het zelfvertrouwen en het seksleven van vrouwen.

Durex Intima Protect is vanaf nu verkrijgbaar in alle apotheken.

Over Durex
Durex werd in 1929 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en is wereldleider in de productie en verkoop van hoogkwalitatieve condooms. Daarnaast behoren ook glijmiddel en andere seksuele toebehoren tot het productassortiment. Het bedrijf is internationaal maatschappelijk betrokken in thema’s als anticonceptie, gendergelijkheid en seksuele gezondheid.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met (niet publiceren aub): 
Wavemakers PR
Ruth Vervaet
0479 74 57 41
ruth@wavemakers.eu

Bronnen:
1. https://www.journee-mondiale.com/515/journee-mondiale-de-l-hygiene-menstruelle.htm
2. Edelman Intelligence for Mylan – September 2019. Deze kwalitatieve studie werd uitgevoerd door Edelman Intelligence in opdracht van Mylan tussen 14 en 21 februari 2019. Hierbij werden 1.003 vrouwen tussen 18 en 60 jaar, representatief voor de Franse bevolking, door middel van een enquête bevraagd over hun overtuigingen en percepties met betrekking tot persoonlijke hygiëne.
3. InSites Consulting (2018) - Project Frida.
4. Center for young women’s health (2017). Vulvar and Vaginal care and cleaning. Geraadpleegd op 14.03.19 via https://youngwomenshealth.org/2017/04/19/vulvar-and-vaginal-care-and-cleaning.
5. NHS (2018). Vaginal dryness. Geraadpleegd op 14.03.19 via https://www.nhs.uk/conditions/vaginal-dryness.
6. NHS (2018). Keeping your vagina clean and healthy. Geraadpleegd op 18.03.19 via https://www.nhs.uk/live-well/sexual-health/keeping-your-vagina-clean-and-healthy.
7. Ma. B, Forney. LJ and Ravel. J (2012). The vaginal microbiome: rethinking health and diseases, Annual Review of Microbiology, 66:371-389.
8. Global Durex #1 Claim SWB – December 2018

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme