Persbericht: Cyclo Club Marcel brengt hommage aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie

Persbericht: Cyclo Club Marcel brengt hommage aan Frank Vandenbroucke met limited edition-collectie

Cameron Vandenbroucke en ZEB lanceren T-shirt collectie in memory of VDB

Goed nieuws voor de fans van Frank Vandenbroucke! Cameron Vandenbroucke, dochter van en aanstormend wielertalent, lanceert samen met ZEB vandaag ter nagedachtenis van wielerheld Frank Vandenbroucke de Cyclo Club Marcel limited edition-collectie. De collectie herdenkt het tienjarig overlijden van het ‘enfant terrible’ van de Belgische wielersport en blikt terug op zijn overwinning in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik twintig jaar geleden. 

‘VDB ! VDB ! VDB !’, ‘Il Bimbo d’Oro’ of ‘Ploegsteert’, het zijn maar enkele van de vele verwijzingen naar het leven van de succesvolle carrière van VDB die je kan terugvinden in de collectie. De collectie is een samenwerking tussen Frank Vandenbroucke’s dochter Cameron en ZEB. “Toen ZEB het resultaat kwam presenteren, waren mijn oma en ik ontroerd.”, zegt Cameron.

De collectie draait voornamelijk rond Luik-Bastenaken-Luik, één van de belangrijkste wielerklassierkers die ons land telt én pronkstuk op het palmares van VDB. Met prints als “La Doyenne – 1999” en het nummer “256” zullen de fans van Il Bimbo d’Oro meteen weten waar ze aan toe zijn. Die allesbeslissende aanval ter hoogte van huisnummer 256, aangekondigd bij de start van de wedstrijd door VDB zelf, leidde uiteindelijk tot één van de meest indrukwekkende zeges ooit van de race.

Of de verwijzingen nu op een bordeauxrode, blauwe of witte T-shirt staan, iedereen met een passie voor fietsen kan er zich mee onderscheiden. “We wilden een collectie creëren die de drager hetzelfde zelfvertrouwen geeft als Frank in die tijd had. Hij is een uitzonderlijke wielrenner die het fietsen legendarisch maakte in zijn tijd”, zegt Luc Van Mol, CEO van ZEB. 

Bjizonder exclusief is de t-shirt met een zwart-wit foto van VDB. Hiervan zijn er slechts 100 exemplaren gemaakt die bovendien genummerd zijn. Het is een echt collector’s item voor de die hard fans van VDB, en exclusief online verkrijgbaar op zeb.be.

Aangezien wielrennen in de familie Vandenbroucke niet enkel een mannenzaak is, is het niet meer dan logisch dat de collectie van 12 herenmodellen werd aangevuld met 4 damesmodellen. “Mijn favoriet? De knotted crop top in bordeaux met de quote ‘Il Bimbo d’Oro’ in het geel”, vertelt Cameron trots.

Toen ik de T-shirts zag, wilde ik ze meteen dragen! Ik ben zo trots dat ik de kans krijg om deze collectie te dragen en te lanceren als hommage aan mijn vader”, besluit de jonge vrouw die in de voetsporen van haar vader fietst. 

De Cyclo Club Marcel limited edition ter nagedachtenis van VDB is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle ZEB-winkels en op zeb.be.

OVER ZEB
ZEB is dé Belgische multibrand fashion store bij uitstek voor iedereen die fashionable en on trend voor de dag wil komen. Met meer dan 70 topmerken in 69 winkelpunten verspreid over heel België en een uitgebreide webshop mag de klant zich op elk vlak verwachten aan een uitstekende shopbeleving. Naast de ruime keuze aan internationale brands kan men bij ZEB ook mode van eigen bodem in de rekken terugvinden. In verschillende Belgische collabs zoals Astrid Black Label, Stien Edlund, DYJCode, Le Fabuleux Marcel de Bruxelles,… drukken inspirerende persoonlijkheden hun unieke stempel op een eigen kledingcollectie. Meer informatie: www.zeb.be

Voor interviewaanvragen, uitlenen van materiaal voor shootings, beeldmateriaal of meer info, neem contact op met:
Wavemakers PR & Communications
Mailien Nguyen
mailien@wavemakers.eu
0472/38 49 51

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creëren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme