Persbericht: Colruyt Group Academy en partners schenken 50.000 mondmaskers aan Special Olympics Belgium

Persbericht: Colruyt Group Academy en partners schenken 50.000 mondmaskers aan Special Olympics Belgium

Atleten en zorginstellingen geven coronaproof high five en stappen met positief gevoel de zomer in

Melle – Vandaag overhandigde Colruyt Group Academy samen met haar partners de eerste 1.000 mondmaskers – van een totaal van 50.000 – aan Special Olympics Belgium, de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. De maskers werden de afgelopen maanden vrijwillig genaaid door 8.000 klanten van Colruyt Group. Verschillende zorginstellingen en atleten uit de buurt van Melle waren aanwezig om de maskers in ontvangst te nemen en waagden zich aan een coronaproof high five challenge met de leden van Colruyt Group Academy en haar partners. De mondmaskers vormen een onontbeerlijk item voor de atleten om hun sociaal en sportief leven op een aangename en veilige manier te hervatten.

Tijdens de coronacrisis verdeelde Colruyt Group Academy samen met haar partners – Devos Lemmens, Balade, Elvea, Jules Destrooper, Côte d’Or, Tiense Suiker, Spa, Bru, Tempo en Sunlight – doe-het-zelf-naaipakketten voor mondmaskers. Elk pakket bevatte materiaal voor zo’n dertigtal maskers, waarvan gevraagd werd er 25 kosteloos terug te sturen naar Colruyt Group Academy voor herverdeling naar zorginstanties. Meer dan 8.000 klanten en medewerkers gingen met de gratis pakketten aan de slag en creëerden zo maar liefst 183.000 mondmaskers voor de zorg. “Met dit initiatief wilden we actief ons steentje bijdragen om de zorginstellingen van voldoende herbruikbare mondmaskers te voorzien. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel van onze klanten en medewerkers vrijwillig aan het naaien sloegen ten voordele van de meest kwetsbare personen in onze samenleving”, vertelt Eric Vanophalvens, verantwoordelijke voor Colruyt Group Academy.

Mondmaskers als boost voor het sociale leven
Van de 183.000 vervaardigde maskers voor de zorg schenken Colruyt Group Academy en partners er 50.000 aan de Special Olympics Belgium. Vandaag kwamen atleten en begeleiders uit de buurt van Melle langs bij Colruyt Group Academy om de eerste 1.000 mondmaskers in ontvangst te nemen. Mondmaskers zijn van cruciaal belang voor het sociaal leven van de Special Olympics Belgium-atleten. “Onze atleten zijn een heel kwetsbare groep, voor wie het gedwongen sociaal isolement niet makkelijk te begrijpen was. Mondmaskers beschermen de atleten niet alleen tegen het virus, maar stellen hen ook in staat hun sociale en sportieve activiteiten op een veilige manier te hervatten. De positieve impact van de maskers die Colruyt Group Academy en haar partners doneren, reikt dan ook veel verder dan louter het materiële”, vertelt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium.

Tijdens de overhandiging in de Colruyt Group Academy te Melle, waar men het hele jaar door workshops kan volgen, konden de atleten van Special Olympics Belgium en medewerkers en partners van Colruyt Group Academy zich wagen aan een coronaproof high five challenge door plexiglas. Dat men elkaar terug op veilige afstand kan ontmoeten, geeft moed aan de atleten, begeleiders en trainers. “Toen alle sportieve activiteiten noodgedwongen stillagen tijdens de lockdown, heerste een gevoel van verslagenheid bij de atleten. Sinds enkele weken hebben we de trainingen gelukkig kunnen hervatten, met aandacht voor social distancing”, vertelt Hubert Van Damme, verantwoordelijke bij VE Tennis Standaard-Wetteren, waar verschillende atleten van Special Olympics Belgium sport beoefenen. “Zonder mondmaskers is het voor de atleten onmogelijk om aan sport te kunnen doen”, vult Katrien Taillieu, verantwoordelijke bij Octopus Merelbeke-Melle, aan. “De hartverwarmende steun van Colruyt Group Academy en de fijne high five challenge van vandaag staan onze atleten toe met een positief gevoel de zomer in te stappen”, besluit Katrien.

In de loop van komende weken zullen Colruyt Group Academy en partners nog een groot aantal maskers overhandigen aan atleten en hun begeleiders in de zorginstellingen op verschillende locaties.

-----------------------------
Einde persbericht

Over Colruyt Group Academy
Sinds 2012 kunnen particulieren en groepen in België workshops volgen bij Colruyt Group Academy. De workshops zijn onderverdeeld in 6 categorieën: Eten & Drinken, Huis & Tuin, Welzijn & Ontspanning, Maatschappij, Kids & Co en Baby’s. Ontmoeting en inspiratie staan centraal in een open en ongedwongen leeromgeving. De workshops hebben democratische prijzen en worden inhoudelijk ondersteund door leveranciers en interne en externe specialisten. De Academy organiseert ook verjaardagsfeestjes voor kinderen, naast originele teamactiviteiten voor bedrijven en organisaties.

Over Special Olympics Belgium
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar door olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog steeds bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering voor hen te creëren. Special Olympics werd in 1968 opgericht in de Verenigde Staten door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 6 miljoen atleten in 193 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979 en telt vandaag meer dan 19.000 atleten. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium vormen hét sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is daarnaast ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met (niet publiceren aub):
Wavemakers PR & Communications
Ruth Vervaet
0479745741
ruth@wavemakers.eu

Contacteer ons
Over Wavemakers

A fresh thinking PR agency
We love to Make.Things.Move.

Meng een strategische aanpak met een stevige dosis creativiteit en je hebt het recept voor een geslaagde PR-campagne. Met een frisse blik creĆ«ren wij via ons uitgebreid netwerk PR de brug tussen jou en de pers en influencers in de vorm van een gedegen PR strategie, pers- & influencer relaties, mediatraining en crisiscommunicatie. 

Wavemakers
Stationsstraat 16, 9220 Hamme